TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Oдржана 23 интернационална погранична средба Трново

А1 - 27.07.2003

Неколку илјади Македонци од нашата држава, како и Македонци од соседните држави од Грција, Бугарија и Албанија, од дијаспорите на светот денска дојдоа во битолското село Трново на 23 интернационална погранична средба. Организаторите, здружнијата на Македонците од егејскиот дел на Македонија со ...

Во Трново се очекуваат од 10.000 гости

Утрински - 25.07.2003

НАЈАВА БИТОЛА - В недела, на 27 јули, во дворот на црквата "Света Богородица", во потпелистерското село Трново, ќе се одржи традиционалната 23-та Семакедонска погранична средба, на која и годинава се очекува да дојдат десетина илјади граѓани од земјава, од соседните држави и од дијаспората.