TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДИК одлучи: Teренска проверка кај 110.440 спорни гласачи

ТВ21 - 20.03.2016

Државната изборна комисија на седницата оджана синоќа одлучи да се изврши теренска проверка за 110.440 спорни гласачи. Дополнително треба да одлучи дали теренски ќе проверува уште 62.837 лица, откако претходно за нив ќе се изврши административна ...

ДОМ ги обвинува владејачките партии за манипулации со бројот на гласачи

Утрински - 20.03.2016

ДОМ денеска ги обвини владејачките партии за манипулации со Избирачкиот список и за, како што наведува, наметнување двојна реалност во јавноста. Според партијата, не е проблем само правото на глас, туку и кој го користи тоа право, дали лицето кое е ...

ДОМ обвинува за манипулации со бројот на гласачи

24 Вести - 20.03.2016

ДОМ денеска ги обвини владејачките партии за манипулации со Избирачкиот список и за, како што наведува, наметнување двојна реалност во јавноста. Според партијата, не е проблем само правото на глас, туку и кој го користи тоа право, дали лицето кое е ...

ДОМ ги обвинува владејачките партии за манипулации со бројот на гласачи

ТВ21 - 20.03.2016

ДОМ денеска ги обвини владејачките партии за манипулации со Избирачкиот список и за, како што наведува, наметнување двојна реалност во јавноста. Според партијата, не е проблем само правото на глас, туку и кој го користи тоа право, дали лицето кое е ...

ДИК, Досега е договорена теренска проверка за повеќе од 100.000 гласачи

Алсат-М - 20.03.2016

На седницата на ДИК досега е договорено дека теренска проверка ќе има за 100.440 лица. За 62.837 кои се само во базата на МВР прво ќе има дополнителна проверка, а после ако треба ќе се оди и на теренска.

Се чека одлука за 124 057 за кои има сомнеж дека се отселени,теренска проверка досега на 100 440

24 Вести - 20.03.2016

100.440 спорни гласачи одат на теренска проверка, 62 837 лица најпрвин административно ќе се проверуваат, па потоа и теренски, ДИК ќе одлучи за колку ќе треба да има теренска проверка. Админстративно ќе се чешлаат 35 859, додека пак 7345 ќе бидат ...

Теренска проверка за 110 440, 124 027 нема да се проверуваат, членовите од СДСМ останаа надвор за оваа одлука

24 Вести - 20.03.2016

Нема никакви проверки за најспорните 124 027 галсачи за кои иамше сомнеж дека се иселени.Членовите на ДИк, без претставниците на СДСМ, Игор Милев и Виолета Дума, решија дека тие имаат избирачко право.

СДСМ се врати на седницата на ДИК, досега договорена теренска проверка на над 100.000 гласачи

Утрински - 20.03.2016

На седницата на ДИК досега е договорено дека теренска проверка ќе има за 100.440 лица, додека за 62.837 лица, пак, ќе се направат дополнителни проверки преку базите на податоци, па доколку биде потребно и за нив ќе се излезе на терен.

ДИК одлучи: Нема да се проверуваат 124.027 гласачи за кои имаше сомнеж дека се иселени

Вест - 20.03.2016

Нема да се проверуваат 124.027 гласачи за кои имаше сомнеж дека се иселени, одлучи Државната изборна комисија, со образложение дека и тие имаат гласачко право и не се сомнителни. Според утврденото на синоќешната седница на ДИК, во чија расправа не ...

ДИК - Теренски ќе ги проверува податоците за 110.440 гласачи

Утрински - 20.03.2016

Вчерашната речиси шестчасовна седница на Државната изборна комисија заврши со бурна расправа меѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ половина час после полноќ. Тоа што беше последно утврдено е дека 100.440 лица кои ги има во избирачкиот список ќе бидат проверени на ...

ДИК теренски ќе проверува 110.440 спорни гласачи

Фокус - 20.03.2016

За 124.027 гласачи, кои најверојатно се на привремена работа или престој во странство, нема да има проверки. Државната изборна комисија синоќа одлучи да се изврши теренска проверка за 110.440 спорни гласачи, додека дополнително ќе одлучи дали ...

Ќе се проверуваат вкупно 199.132 гласачи, од кои 100.426 – теренски

Телма - 20.03.2016

Теренски и административно ќе се проверуваат вкупно 199.132 избирачи, одлучи Државната изборна комисија расправајќи по Извештајот на експертската група од вкрстената проверка на податоците до базата на МВР, со оние од десет други институции, во кој ...

ДОМ: Избирачкиот список е хаос!

Фокус - 20.03.2016

Не е проблем само правото на глас, туку и кој тоа го користи, сметаат од партијата на Лиле Поповска. Избирачкиот список е хаос, а владејачките партии прават проѕирна манипулација со објавените бројки, па наместо бројката од над 300.000 сомнителни ...

ЦИВИЛ бара ДИК да ја преиспита одлуката за теренска проверка на само една третина од спорните гласачи

Фокус - 20.03.2016

Последната одлука на Комисијата за делумна теренска проверка со мали размери остава сомнеж дека се спасија дел од фантомските гласачи, смета невладината организација. Теренска проверка на Избирачкиот список се чини неопходна особено сега, кога ...

100 илјади лица запишани во избирачкиот список теренски ќе се проверуваат

Канал5 - 20.03.2016

Само 15 илјади адреси односно околу 100 илјади лица запишани во Избирачкиот список теренски ќе се проверуваат и тоа се очекува да се заврши во рамки на дадените рокови. Проверката на овие податоци треба да се спроведува во рок од 10 дена истовремено ...

По куќи и станови ќе се проверуваат 100.436 гласачи. Нема проверка за 124.072 гласачи кои се отселени?!

Алсат-М - 20.03.2016

Близу 200 илјади гласачи од избирачкиот список ќе се проверуваат. Дел ќе се проверат на терен, а дел преку податоци од институциите. Никаква проверка нема да има за лицата за кои се претпоставува дека се отселени.

Ќе има теренска проверка на 65 илјади гласачи

Вест - 20.03.2016

За утврдувањето на начинот на постапување по неконзистентни записи во Избирачкиот список утврдени со Извештајот, Љупка Гугучевска од ДИК изјави дека првите 15 прашања се изгласани, дел ќе се проверуваат институционално, а дел теренски Ќе се изврши ...

Ќе се проверуваат 200.000 избирачи

Утрински - 20.03.2016

ДИК теренски ќе проверува 110.440 сомнителни гласачи, а административно 62.837 запишани гласачи, но доколку има потреба, и оваа група гласачи потоа теренски ќе се проверува Жестока дискусија во ДИК за 124.000 гласачи кои се неактивни во сите бази по ...

Теренска и административна проверка за околу 200 000 гласачи

24 Вести - 20.03.2016

ДИК да образложи зошто одлучи да го скрати бројот за проверка на гласачите, кои вкрстената проверка на податоците, ги исфрли како сомнителни. Ова е пораката која СДСМ ја испрати по вчерашната одлука на ДИК воопшто да не постапува за 124-те илјади ...

Цивил: Бараме теренска проверка без уцени и манипулации

24 Вести - 20.03.2016

Од граѓанската организација „Цивил“ бараат наместо делумна да се направи целосна проверка на избирачкиот список бидејќи последната одлука на дик за делумна теренска проверка со мали размери,според нив остава сомнеж дека се спасат дел од фантомските ...

ДИК: 100.440 луѓе ќе се проверуваат „од врата на врата“

ТВ21 - 20.03.2016

ДИК утврди, од врата на врата ќе се проверуваат 100 440 луѓе. Дополнително, 62 837 луѓе прво административно ќе се проверуваат, па потоа за дел од нив ако треба ќе се врши и теренска проверка.

Теренска и административна проверка за околу 200 000 гласачи

Репортер - 20.03.2016

ДИК да образложи зошто одлучи да го скрати бројот за проверка на гласачите, кои вкрстената проверка на податоците, ги исфрли како сомнителни. Ова е пораката која СДСМ ја испрати по вчерашната одлука на ДИК воопшто да не постапува за 124-те илјади ...

ДИК теренски ќе проверува над 110 илјади гласачи

Р.С.Европа - 20.03.2016

ДИК на синоќешната седница во која не учествуваа претставниците од СДСМ утврдија дека 110.440 спорни гласачи теренски ќе бидат проверени, 62.837 лица прво административно ќе се проверуваат, а колку од нив ќе бидат и теренски проверени ќе одлучи ДИК.

ДИК ќе врши теренска проверка за 110.440 гласачи

Кајгана - 20.03.2016

Државната изборна комисија (ДИК) синоќа одлучи дека ќе врши теренска проверка за 110.440 гласачи, додека, пак, дополнително ќе се одлучи дали теренски ќе биде извршена проверка за уште 62.837 гласачи.

ДИК теренски ќе проверува 110.440 гласачи

А1 On - 20.03.2016

Државната изборна комисија одлучи да се изврши теренска проверка за 110.440 гласачи кои по вкрстувањето на податоците се покажаа како спорни .Дополнително ќе одлучи дали теренски ќе проверува уште 62.837 лица, откако претходно за нив ќе се изврши ...

ДИК:Теренски ќе се проверуваат 110.440 спорни гласачи

+инфо - 20.03.2016

Државната изборна комисија на седницата оджана синоќа одлучи да се изврши теренска проверка за 110.440 спорни гласачи. Дополнително треба да одлучи дали теренски ќе проверува уште 62.837 лица, откако претходно за нив ќе се изврши административна ...

Теренски ќе бидат проверени 65.327 гласачи – членовите од СДСМ се вратија на седницата на ДИК

Капитал - 20.03.2016

Теренски ќе се проверуваат 65.327 гласачи од кои голем дел се запишани во Избирачкиот список на адреси каде што има и повеќе од 20 гласачи во едно живеалиште, е последната информација од Државната изборна комисија поврзана со спорот меѓу членовите ...

ДИК ќе врши теренска проверка за 110.440 гласачи

Макфакс - 20.03.2016

Државната изборна комисија (ДИК) во саботата вечерта одлучила дека ќе врши теренска проверка за 110.440 гласачи, додека, пак, дополнително ќе се одлучи дали теренски ќе биде извршена проверка за уште 62.837 гласачи.

ДОМ: Избирачкиот список хаос, а глумат дека не знаат математика!

+инфо - 20.03.2016

ДОМ е резигниран од упорноста на владејачките партии да продолжат да ги замајуваат граѓаните при очи, уши и ум! Избирачкиот список е хаос, а глумат дека не знаат математика! Прават проѕирна манипулација со објавените бројки, па наместо бројката од ...

ДЕБАТИ И УБЕДУВАЊА ВО ДИК: Досега утврдени 100.440 лица за теренски проверки

Телеграф - 20.03.2016

Според досегашните информации кои доаѓаат од Комисијата, досега се утврдени 100.440 лица кои ќе бидат теренски проверени. За 62.837 лица, пак, ќе се направат дополнителни проверки преку базите на податоци Државната изборна комисија повторно замина ...

ДОМ ги обвинува владејачките партии за манипулации со бројот на гласачи

А1 On - 20.03.2016

ДОМ денеска ги обвини владејачките партии за манипулации со Избирачкиот список и за, како што наведува, наметнување двојна реалност во јавноста. Според партијата, не е проблем само правото на глас, туку и кој го користи тоа право, дали лицето кое е ...

ДОМ: Не е проблем само правото на глас, туку и кој тоа го користи

МКД - 20.03.2016

Избирачкиот список е хаос, а владејачките партии прават проѕирна манипулација со објавените бројки, па наместо бројката од над 300.000 сомнителни гласачи што беше од страна на Државната изборна комисија утврдена со консензус, синоќа објавуваат дека ...

ДИК теренски ќе проверува 110.440 гласачи

Репортер - 20.03.2016

Државната изборна комисија одлучи да се изврши теренска проверка за 110.440 гласачи кои по вкрстувањето на податоците се покажаа како спорни .Дополнително ќе одлучи дали теренски ќе проверува уште 62.837 лица, откако претходно за нив ќе се изврши ...

ВМРО-ДПМНЕ: Ќе ја поддржиме секоја одлука на ДИК за теренската проверка на гласачите

Капитал - 20.03.2016

ВМРО-ДПМНЕ вечерва објави соопштение во кое вели дека останува на ставот за „давање целосна поддршка за проверка на колку сакаат (се мисли на СДСМ, н.з.) граѓани во Избирачкиот список“. ВМРО-ДПМНЕ соопшти дека ќе ја поддржи секоја одлука на ...

Цивил: Бараме теренска проверка без уцени и манипулации

Нова ТВ - 20.03.2016

Невладината Цивил реагира оти со одлуката теренски да се проверат само една третина од спорните гласачи се фрла нова сенка на процесот. „Со последната одлука на ДИК за делумна теренска проверка со мали размери, остава сомнеж дека се спасија дел од ...

ДИК одлучи теренски да се проверат околу 100 илјади записи

Нова ТВ - 20.03.2016

По шестчасовна жестока седница, Државната изборна комисија одлучи околу 100 илјади спорни гласачи ќе одат на теренска проверка. Дополнително, за 62 837 лица најпрвин административно ќе се проверуваат, па потоа и теренски, а ДИК дополнително ќе ...

ЦИВИЛ: Бараме теренска проверка без уцени и манипулации!

А1 On - 20.03.2016

Државната изборна комисија донесе едногласна одлука да го усвои извештајот од вкрстените проверки и статистички анализи на Избирачкиот список, според кој се спорни, сомнителни или неконзистентни 316.000 гласачи.

ДИК теренски ќе ги проверува податоците за 110.440 гласачи

МКД - 20.03.2016

Бурна беше и вчерашната седница на Државната изборна комисија за тоа колку гласачи треба и теренски да се проверат по извештајот од вкрстената проверка на податоците од дата базите на неколку државни институции.

316.000 сомнителни гласачи, кој не сака теренска проверка?

Репортер - 20.03.2016

И покрај консензуално усвоената методологија од страна на ДИК и усвоениот извештај за сомнителни 316.000 гласачи, сепак мнозинството во ДИК не сака да се прави теренска проверка на 124.000 гласачи кои ги има на избирачкиот список во последните девет ...

ДОМ: Избирачкиот список хаос, а глумат дека не знаат математика!

Либертас - 20.03.2016

ДОМ е резигниран од упорноста на владејачките партии да продолжат да ги замајуваат граѓаните при очи, уши и ум! „Избирачкиот список е хаос, а глумат дека не знаат математика! Прават проѕирна манипулација со објавените бројки, па наместо бројката од ...

ЦИВИЛ: Бараме теренска проверка без уцени и манипулации!

Локално - 20.03.2016

„Државната изборна комисија донесе едногласна одлука да го усвои извештајот од вкрстените проверки и статистички анализи на Избирачкиот список, според кој се спорни, сомнителни или неконзистентни 316.000 гласачи.

Лидерите се огласија- ДИК одлучи теренски да се проверат само околу 100 илјади записи

Локално - 20.03.2016

Нема никакви проверки за најспорните 124 027 галсачи за кои имaше сомнеж дека се иселени.Членовите на ДИK, без претставниците на СДСМ, Игор Милев и Виолета Дума, решија дека тие имаат гласачко право и не се сомнителни.

ЦИВИЛ: Бараме теренска проверка без уцени и манипулации!

Либертас - 20.03.2016

„Државната изборна комисија донесе едногласна одлука да го усвои извештајот од вкрстените проверки и статистички анализи на Избирачкиот список, според кој се спорни, сомнителни или неконзистентни 316.000 гласачи.

СДСМ се врати во ДИК, договорена теренска проверка на над 100.000 лица

Вечер Прес - 20.03.2016

На седницата на ДИК досега е договорено дека теренска проверка ќе има за 100.440 лица, додека за 62.837 лица, пак, ќе се направат дополнителни проверки преку базите на податоци, па доколку биде потребно и за нив ќе се излезе на терен.

ДИК без СДСМ одлучи теренска проверка да има на околу 100.000 гласачи

еМагазин - 20.03.2016

По шестчасовна седница, Државната изборна комисија синоќа одлучи да се изврши теренска проверка ама само на 100 440 спорни гласачи. Дополнително, 62 837 лица најпрвин административно ќе се проверуваат, па потоа за дел од нив ако треба и и теренски.

ДИК одлучи 110.440 гласачи да се проверат на терен

Фактор - 20.03.2016

Државната изборна комисија синоќа одлучи да се изврши теренска проверка за 110. 440 спорни гласачи. Дополнителна административна проверка ќе се направи на 62.837 лица, а потоа ако има потреба и оваа група гласачи теренски ќе се проверила.

ДИК едногласно го усвои извештајот на експертите за Избирачкиот список

Либертас - 20.03.2016

ДИК едногласно го усвои извештајот од експертската вкрстена анализа на базата на податоци на МВР со податоците од 10 институции, пренесе ...

ДИК одлучи: Teренска проверка кај 110.440 спорни гласачи

МК News - 20.03.2016

Државната изборна комисија на седницата оджана синоќа одлучи да се изврши теренска проверка за 110.440 спорни гласачи. Дополнително треба да одлучи дали теренски ќе проверува уште 62.837 лица, откако претходно за нив ќе се изврши административна ...

ДИК теренски ќе проверува 110.440 гласачи

Тера - 20.03.2016

Државната изборна комисија одлучи да се изврши теренска проверка за 110.440 гласачи кои по вкрстувањето на податоците се покажаа како спорни .Дополнително ќе одлучи дали теренски ќе проверува уште 62.837 лица, откако претходно за нив ќе се изврши ...

ДОМ обвинува за манипулации со бројот на гласачи

еМагазин - 20.03.2016

ДОМ денеска ги обвини владејачките партии за манипулации со Избирачкиот список и за, како што наведува, наметнување двојна реалност во јавноста. Според партијата, не е проблем само правото на глас, туку и кој го користи тоа право, дали лицето кое е ...

ДОМ: Избирачкиот список хаос, а глумат дека не знаат математика!

Локално - 20.03.2016

ДОМ е резигниран од упорноста на владејачките партии да продолжат да ги замајуваат граѓаните при очи, уши и ум! Избирачкиот список е хаос, а глумат дека не знаат математика! Прават проѕирна манипулација со објавените бројки, па наместо бројката од ...

310 илјади сомнителни гласачи, теренска проверка за 110.440, административна за 62.000

Либертас - 20.03.2016

Откако најпрво едногласно беше усвоен извешајот од вкрстената проверка, според кој сомнителни или неконзистентни се околу 310 илјади гласачи, ДИК на синоќешната седница одлучи да се изврши теренска проверка за 110.440 сомнителни гласачи.

ДОМ: Избирачкиот список е хаос, вака држава не се гради

Фактор - 20.03.2016

Од партијата ДОМ велат дека избирачкиот список е хаос, а партиите глумат дека не знаат математика. Тврдат дека прават проѕирна манипулација со објавените бројки, и така спорните гласачи од 300.000 се сведоа на само 110.000 спорни гласачи ќе се ...

Ќе се проверуваат 26 илјади и 110 гласачи сомнителни дека се починати и 7472 станови и куќи

Телма - 19.03.2016

ДИК едногласно го усвои извештајот од експертската вкрстена анализа на базата на податоци на МВР со податоците од 10 институции. Но членовите на Државната изборна комисија се судрија околу тоа дали ќе има проверка на 124 илјади и 72 лица за кои ...

Откако претходно ја напушти СДСМ по еден час се врати на седницата на ДИК

Алсат-М - 19.03.2016

СДСМ се врати на седницата на ДИК иако пред 1 час ја напуштија со образложение дека не сакаат да учествуваат на најспорната точка на која се разгледуваа 124.072 гласачи кои се најдоа во извештајот на ДИК, а за кои постои сомневање дека се на ...

ДИК го усвои извештајот од вкрстената проверка – спорни се 310.000 гласачи

Фокус - 19.03.2016

Претходната бројка што излезе во јавноста, од безмалку половина милион спорни гласачи, повеќе членови на ДИК ја објасниле како земена од прелиминарниот извештај, во кој споредбата била правена со базата на државјани на Македонија, а не според базата ...

Партиски препукувања по одложувањето на седницата на ДИК

Алсат-М - 19.03.2016

Партиски препукувања меѓу власта и опозицијата по одложувањето на седницата на ДИК на која требаше да се усвои Извештајот за спорните гласачи во избирачкиот список и да се договори теренската проверка.

ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ меѓусебно се обвинуваат за тоа што ДИК не го прифаќа извештајот од вкрстената проверка на ИС

Телма - 19.03.2016

Од ДИК молк, ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ со жестоки обвинувања кој е одговорен за блокадата и неколкудневното тактизирање и неусвојување на експертскиот извештај од вкрстената проверка на податоци, кој исфрли на површина фрапантни бројки за сомнителни и ...

ДИК одлучува колку гласачи ќе подлежат на теренска проверка

24 Вести - 19.03.2016

Колкав е бројот на гласачи кои ќе бидат предмет на теренска проверка, останува неизвесно, бидејќи ДИК се уште не го усвоила Извештајот од вкрстената проверка на податоците. Токму бројот на спорните гласачи, неофицијално е причината за несогласување ...

Нов обид на ДИК за договор околу бројот на фантомски гласачи

Фокус - 19.03.2016

Откако Комисијата ќе се договори колку фиктивни гласачи покажала вкрстената проверка на податоците, тие треба да бидат проверени на терен. Државната изборна комисија на седница што почна во 18 часот повторно ќе се обиде да го усвои извештајот од ...

(Oбновено) ДИК го усвои Извештајот: прва теренска проверка кај 44 илјади гласачи

ТВ21 - 19.03.2016

Со 9 гласа „за“ и ниеден „против“, ДИК го усвои Извештајот за вкрстената проверка на податоците од Избирачкиот список. Вкупната бројка на спорни записи e 256.152. Бројката на гласачи за кои е потребна теренска проверка изнесува 100 илјади 436 ...

ДИК со компромис: Спорни се 310 илјади гласачи

Телма - 19.03.2016

ДИК едногласно го усвои извештајот од експертската вкрстена анализа на базата на податоци на МВР со податоците од 10 институции. Според податоците, сомнителни или неконзистентни се околу 310000 гласачи.

Усвоен извештајот за вкрстена проверка на податоци 310 000 спорни гласачи

24 Вести - 19.03.2016

Со 9 гласа „за“ и ниту еден „против“, Државната Изборна Комисија го усвои извештајот за вкрстената провека на податоците од Избирачкиот список. Вкупната бројка на спорни записи е 256.152. Бројката на гласачи за кои е потребна теренска проверка ...

Милев и Дума ја напуштија седницата

24 Вести - 19.03.2016

Членовите на ДИК од СДСМ Игор Милев и Виолета Дума ја напуштија седницата на која се распарава колку од спорните 310 000 гласачи теренски ќе се проверуваат. Членовите на ДИК во моментов се заглавени на точката околу гласачите што се иселени од ...

ДИК го усвои извештајот

Утрински - 19.03.2016

Државната изборна комисија (ДИК) на вечерашната седница едногласно го усвои извештајот од вкрстените проверки на различните бази на податоци и евиденции заради ажурирање на Избирачкиот список.

ВМРО-ДПМНЕ: Проверете ги сите два милиони - Најважно е да се видиме на избори

Сител - 19.03.2016

СДСМ прави лицитација во ДИК од математичката операција за тоа колку гласачи треба да се проверат теренски по вкрстената проверка на избирачкиот список, открива Курир од извори во ДИК. Вистинска драма се случувала синоќа зад затворени врати во ...

Спорни се 310.000 гласачи – ДИК го усвои извештајот од вкрстената проверка

Капитал - 19.03.2016

Државната изборна комисија едногласно го усвои експертскиот извештај од вкрстената проверка на Избирачкиот список, односно на базите со податоци на Министерството за внатрешни работи и на десет други институции.

ДИК едногласно го усвои извештајот на експертите за Избирачкиот список

Репортер - 19.03.2016

ДИК едногласно го усвои извештајот од експертската вкрстена анализа на базата на податоци на МВР со податоците од 10 институции. Според податоците, сомнителни или неконзистентни се околу 310000 гласачи.

СДСМ ЈА НАПУШТИ СЕДНИЦАТА НА ДИК: Теренски ќе се проверуваат 70 илјади гласачи?

Телеграф - 19.03.2016

ДИК нема да биде исполнувач на желби на ниту една партија, на ниту една институција - Бедредин Ибраими од ДПА, член на Државната изборна комисија Бурна расправа во Државната изборна комисија на која се расправа за резултатите од вкрстената проверка.

Членовите од СДСМ ја напуштија седницата на ДИК

Капитал - 19.03.2016

Членовите на Државната изборна комисија од СДСМ, Виолета Дума и Игор Милев, ја напуштија седницата на главното изборно тело, во екот на жестоката расправа за тоа колку од спорните 310.000 гласачи запишани во Избирачкиот список треба да бидат ...

ДИК во нов обид да одлучи колку гласачи треба да бидат теренски проверени

Капитал - 19.03.2016

Државната изборна комисија на седница што почна во 18 часот повторно ќе се обиде да го усвои извештајот од вкрстената проверка, односно, да утврди колку гласачи кои ги има во Избирачкиот список треба да бидат теренски проверени.

СДСМ ЈА НАПУШТИ СЕДНИЦАТА НА ДИК: Досега утврдена теренска проверка за околу 65.000 лица

Телеграф - 19.03.2016

ДИК нема да биде исполнувач на желби на ниту една партија, на ниту една институција - Бедредин Ибраими од ДПА, член на Државната изборна комисија Бурна расправа во Државната изборна комисија на која се расправа за резултатите од вкрстената проверка.

Нова понуда од ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ – сомнителни гласачи за проверка да биле 135 илјади

Репортер - 19.03.2016

Вечерва членовите од владеачките ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ во ДИК на колегите од СДСМ им ковертирале нова понуда, да прифателе дека сомнителни за теренска проверка биле 135 илјади. СДСМ инсистира да се почитува извештајот од вкрстената проверка на базите од ...

ДИК: Спорни се 310.000 гласачи

+инфо - 19.03.2016

ДИК едногласно го усвои извештајот од експертската вкрстена анализа на базата на податоци на МВР со податоците од 10 институции, објави Телма . Според податоците, сомнителни или неконзистентни се околу 310.000 гласачи.

БУРНА РАСПРАВА ВО ДИК: СДСМ се врати, седницата продолжува

Телеграф - 19.03.2016

Извештајот кој беше усвоен не ги смири тензиите во ДИК. Расправата продолжува околу одредувањето на тоа кај колку лица е потребно да се изврши теренска проверка, откако вкрстената проверка утврди дека десетици илјади гласачи ги нема во сите бази кои ...

ДИК го усвои Извештајот, спорни 310 илјади гласачи

Нова ТВ - 19.03.2016

Државната изборна комисија едногласно го усвои експертскиот извештај од вкрстената проверка на Избирачкиот список, односно на базите со податоци на Министерството за внатрешни работи и на десет други институции.

Откако ДИК си кажа колку бил лажен списокот сега на ред се или ДИК или народот !

Локално - 19.03.2016

Бројката од 200 илјади до половина милион спорни гласачи во Македонија, која протече во јавноста, наспроти тактизирањата на ДИК со (не)објавувањето на експертскиот извештај од вкрстената проверка е новиот заплет по политичката, медиумската и ...

ДИК вечерва заседава, ќе се одлучи ли колку гласачи се спорни?

Фактор - 19.03.2016

Државната изборна комисија вечерва ќе ја продолжи одложената седница, и ќе треба да го усвои извештајот по анализата на вкрстената проверка на дата базите на повеќе државни институции. Ќе треба да се утврди за колку гласачи треба да се направи ...

ДИК едногласно го изгласа извештајот од вкрстената проверка

Вечер Прес - 19.03.2016

Со овој извештај треба да се утврди за колку гласачи треба да се изврши теренска проверка Извештајот по вкрстената проверка на избирачкиот список попладнево едногласно беше изгласан, откако Државната изборна комисија вечерва ја продолжи на два пати ...

Одложена седницата на ДИК, извештајот со спорни гласачи ќе почека

Фактор - 19.03.2016

Државната изборна комисија синоќа не успеа да го усвои извештајот за спорните гласачи. Седницата е одложена, но не се знае кога ќе се одржи. Почетокот на седницата се одлагаше неколку пати, а потоа ДИК информираше дека седницата е одложена.

74.000 гласачи ги нема во базите на десетте државни институции

Либертас - 19.03.2016

74.000 гласачи заведени во Избирачкиот список никогаш не се појавиле во базите на десетте државни институции што биле предмет на обработка на експертската комисија што ги вкрстуваше податоците, пренесува порталот Сакам да кажам, повикувајќи се на ...

Бурна расправа во ДИК: СДСМ се врати, седницата продолжува

Република - 19.03.2016

Извештајот кој беше усвоен не ги смири тензиите во ДИК. Расправата продолжува околу одредувањето на тоа кај колку лица е потребно да се изврши теренска проверка, откако вкрстената проверка утврди дека десетици илјади гласачи ги нема во сите бази кои ...

ДИК со компромис: Спорни се 310 илјади гласачи

Бриф - 19.03.2016

ДИК едногласно го усвои извештајот од експертската вкрстена анализа на базата на податоци на МВР со податоците од 10 институции. Според податоците, сомнителни или неконзистентни се околу 310 000 гласачи.

За ДИК спорни се 310.000 избирачи

Фактор - 19.03.2016

Едногласно членовите на Државната изборна комисија вечерва го усвоија извештајот од експертската вкрстена анализа, на базата на податоци на МВР со податоците од 10 други институции. Според податоците, сомнителни се околу 310.000 избирачи.

Спорни се 310.000 гласачи

Тера - 19.03.2016

Државната изборна комисија едногласно го усвои експертскиот извештај од вкрстената проверка на Избирачкиот список, односно на базите со податоци на Министерството за внатрешни работи и на десет други институции.

ДИК едногласно го усвои извештајот на експертите за Избирачкиот список

Локално - 19.03.2016

ДИК едногласно го усвои извештајот од експертската вкрстена анализа на базата на податоци на МВР со податоците од 10 институции, пренесе Телма. Според податоците, сомнителни или неконзистентни се околу 310.000 гласачи.

По одложената седница на ДИК, власта и опозицијата се препукуваат

Фактор - 19.03.2016

Партиите од власта и опозицијата се препукуваат, откако синоќа се одложи седницата на ДИК на која требаше да се усвои извештајот за спорните гласачи во избирачкиот список. Од ВМРО – ДПМНЕ преку соопштение ги обвинија политичките противници дека ...

Дума и Милев од СДСМ ја напуштија седницата од ДИК

Локално - 19.03.2016

Членовите на ДИК од СДСМ Игор Милев и Виолета Дума ја напуштија седницата на која се дебатираше колку од спорните 310 000 гласачи теренски ќе се проверуваат. Членовите на ДИК во моментов се заглавени на точката околу гласачите што се иселени од ...

Поради сомнителните гласачи повторно одложена седницата на ДИК

еМагазин - 19.03.2016

Поради потребата од дополнителни консултации за тоа во колкав обем треба да бидат теренските проверки на сомнителните гласачи и синоќешната седница на Државната изборна комисија беше одложена.

СДСМ ја напушти ДИК

Lider - 19.03.2016

Членовите на Државната изборна комисија од СДСМ, Виолета Дума и Игор Милев, ја напуштија седницата на главното изборно тело, во екот на жестоката расправа за тоа колку од спорните 310.000 гласачи запишани во Избирачкиот список треба да бидат ...

Продолжуваат игрите со бројот на гласачи

Утрински - 18.03.2016

Александра М. Митевска Теренската проверка на избирачкиот список да опфати околу 200 илјади од близу половина милион спорни записи, колку што покажа првично вкрстената анализа на избирачкиот список - очекува опозицијата, додека Државната изборна ...

Време е за прочистување

Утрински - 18.03.2016

Пред голите и збунувачки податоци од вкрстената проверка да протечат тајно во јавноста, ДИК требаше да објасни колкумина се навистина сомнителни Бројката од 200 илјади до половина милион спорни гласачи во Македонија, која протече во јавноста, ...

ДИК на јавна седница ќе ги соопшти резултатите од проверката на избирачкиот список

Канал5 - 18.03.2016

Државната изборна комисија денеска се очекува да одржи јавна седница на која треба да го усвои извештајот од вкрстената проверка на податоците. Експертскиот извештај е подготвен од пред неколку дена, но членовите на комисијата не можеа да се ...

ДИК на јавна седница ќе го усвои извештајот од вкрстената проверка

24 Вести - 18.03.2016

Државната изборна комисија денеска се очекува да одржи јавна седница на која треба да го усвои извештајот од вкрстената проверка на податоците. Експертскиот извештај е подготвен од пред неколку дена, но членовите на комисијата не можеа да се ...

ДИК денеска треба да одржи јавна седница за извештајот од вкрстената проверка на податоци

Телма - 18.03.2016

Во текот на денешниот ден се очекува Државната изборна комисија да одржи јавна седница на која треба да го усвои извештајот од вкрстената проверка на податоците. 495 258 лица е бројот на спорни гласачи што го покажала вкрстената проверка на податоци ...

Заев во посета на Велес

Канал5 - 18.03.2016

СДСМ нема да дозволи опструкција на теренската проверка на спорните гласачи . Ова го порача лидерот на партијата Зоран Заев денеска во Велес. Заев се сретна со велешани порачувајќи им дека без пречистен избирачки список и регулација на медиумите не ...

ДИК до крајот на денот треба да ги расчисти контроверзите околу Избирачкиот список

Телма - 18.03.2016

До крајот на денот, Државната изборна комисија треба да ги расчисти сите контроверзи околу Извештајот за вкрстената проверка на податоците. Меѓународната заедница има доверба дека крајниот резултат ќе биде неспорен.

Се чека извештајот на ДИК – Од вторник теренска проверка на избирачкиот список?

ТВ21 - 18.03.2016

Усвојување на извештајот од вкрстената проверка на податоците најави Субхи Јакупи член на ДИК. При крај сме со анализата на податоците рече Јакупи и немаме време за одолговлекување на процесот.

ДИК не го усвои извештајот за вкрстената проверка

Телма - 18.03.2016

Ова е епилогот од тричасовната неизвесност дали ќе има јавна седница на ДИК. И покрај повеќечасовното договарање, членовите на Комисијата не успеаја да се усогласат за да го усвојат извештајот од вкрстената проверка на податоците.

СДСМ ja напушта Државната изборна комисија?

+инфо - 18.03.2016

Раководството на СДСМ одлучило вечерва да ги повлече своите членови во Државната изборна комисија затоа што не ја прифаќа понудата за, како што велат пазарење, односно проверка на само 70.000 до 80.000 сомнителни гласачи, јавува Либертас.

Седницата на ДИК по втор пат одложена

+инфо - 18.03.2016

Седницата на Државната изборна комисија на која требаше да се услови извештајот од вкрстените анализи и да се договорат теренските проверки нема да се одржи вечерва. Официјално објаснување кое им беше дадено на новинарите е дека на членовите на ДИК ...

(ВИДЕО) Повторно одложена седницата на ДИК

А1 On - 18.03.2016

Седницата на Државната изборна комисија повторно беше одложена вечерва поради потреба од дополнителни консултации околу тоа како и во колкав обем да се извршат теренските проверки на сомнителните гласачи во избирачкиот список.

ДИК вечерва ќе решава за спорните податоци за избирачкиот список

МКД - 18.03.2016

Државната изборна комисија до крајот на денот треба да ги расчисти сите нејаснотии околу извештајот за вкрстената проверка на податоците од дата базите на неколку државни институции. Вчера беа објавени делови од извештајот кој не беше усвоен од ...

(ВИДЕО) Повторно одложена седницата на ДИК

Репортер - 18.03.2016

Седницата на Државната изборна комисија повторно беше одложена вечерва поради потреба од дополнителни консултации околу тоа како и во колкав обем да се извршат теренските проверки на сомнителните гласачи во избирачкиот список, пренесува а1он.

Заврши дополнителната проверка, денеска ќе се знае бројот на спорни гласачи

+инфо - 18.03.2016

Држаната изборна комисија денеска ќе одржи седница на која се очекува да биде објавена конечната бројка на спорни гласачи во Избирачкиот список што произлегува од вкрстената проверка на базите на податоци на МВР и десет други институции.

Одложена седницата на ДИК

Бриф - 18.03.2016

Државната Изборна Комисија не успеа ни вечерва да го усвои извештајот за спорните гласачи. Седницата е одложена но без прецизиран нов термин за нејзино одржување. Стартот на седницата се одлагаше неколку пати за на крај од ДИК да известат дека ...

Целосен извештај од вкрстената проверка на ДИК

Локално - 18.03.2016

Документот содржи 23 страници, а во прегледот се гледа дека над 190.000 лица се евидентирани како гласачи кои ги има во базата на податоци во МВР, но не се појавуваат во базите на останатите институции.

(ВИДЕО) Седницата на ДИК одложена по втор пат

Либертас - 18.03.2016

Седницата на Државната изборна комисија на која требаше да се услови извештајот од вкрстените анализи и да се договорат теренските проверки нема да се одржи вечерва. Официјално објаснување кое им беше дадено на новинарите е дека на членовите на ДИК ...

ДИК денеска треба да одржи јавна седница за извештајот од вкрстената проверка на податоци

Бриф - 18.03.2016

Во текот на денешниот ден се очекува Државната изборна комисија да одржи јавна седница на која треба да го усвои извештајот од вкрстената проверка на податоците. 495 258 лица е бројот на спорни гласачи што го покажала вкрстената проверка на податоци ...

Половина милион спорни гласачи?

Тера - 18.03.2016

Речиси 500 илјади спорни гласачи извадила на површина вкрстената проверка на податоците. Дел од медиумите објавуваат дека 192 илјади од нив, се заведени како фиктивни гласачи на Избирачкиот список, веројатно со лични карти од МВР, додека повеќе од ...

Се заплеткаа ! Или бришење и чистење на фантомите или на СДСМ од ваква ДИК!

Локално - 18.03.2016

Државната Изборна Комисија не успеа ни вечерва да го усвои извештајот за спорните гласачи. Седницата е одложена но без дас е прецизира нов термин за нејзино одржување. Стартот на седницата се одлагаше неколку пати за на крај од ДИК да известат дека ...

Нема фантоми, потврдени 25.000 иселени, се проблематизира проверката на 80.000 Албанци

Дневник - 17.03.2016

Kолкав е бројот на спорни гласачи во Избирачкиот список? Одговорот на ова прашање с` уште е непознат затоа што Државната изборна комисија има проблем со резултатите што треба да бидат објавени во извештајот од вкрстената проверка на базите на ...

495.258 гласачи се спорни и треба да подлежат на дополнителна проверка

Фокус - 17.03.2016

Над 190.000 илјади се евидентирани како фиктивни гласачи, кои ги има во базата на податоци во МВР, но не се појавуваат во базите на останатите институции 495.258 илјада гласачи се спорни и треба да подлежат на дополнителна проверка, што е резултат ...

Членовите на ДИК не се договорија за резултатите од вкрстената анализа

24 Вести - 17.03.2016

Членовите на Државната изборна комисија не успеале да го усвојат извештајот за резултатите од вкрстената анализа, иако беше најавено дека тоа ќе се случи вчера, а се очекуваше и пред јавноста да биде соопштено колку гласачи се јавуваат како спорни.

ДИК БЕЗ ОДЛУКА - Теренската проверка на гласачите ќе почека

Утрински - 17.03.2016

ИЗВОР: Телеграф.мк ДИК вчера не го усвои извештајот што требаше да ги покаже резултатите од вкрстената проверка за тоа колку сомнителни гласачи се наоѓаат на Избирачкиот список. Од Комисијата не сакаат да коментираат за причините зошто вчера ...

Извештај на ДИК: Околу 500 илјади „кандидати“ за проверка од Избирачкиот список

24 Вести - 17.03.2016

Повеќе од 495 илјади спорни гласачи извадила на површина вкрстената проверка на податоците. Од нив 370 илјади имаат валидни документи, но 123 илјади се без валиден документ. 24 Вести дојде до Извештајот од вкрстената проверка на податоците.

Речиси 500 000 гласачи се спорни и ќе подлежат на дополнителна проверка

ТВ21 - 17.03.2016

Точно 495.258 гласачи се спорни и ќе подлежат на дополнителна проверка, пишува во Извештајот од вкрстената проверка на базите на податоци на МВР и 10 други институции, пренесуваат македонските медиуми.

Половина милион гласачи се спорни и треба да подлежат на дополнителна проверка

Телма - 17.03.2016

495 258 спорни гласачи е бројот на спорни гласачи што ја покажала вкрстената проверка на податоци на базата на МВР со податоците од други 10 институции, покажува Извештајот подготвен од ИТ експертите во Државната изборна комисија до кој дојде Телма.

На крај ќе испадне дека сите гласачи се фантоми

Дневник - 17.03.2016

ВМРО-ДПМНЕ не се согласува со објавата на некои медиуми, кои повикувајќи се на информации од ДИК, дека речиси 500.000 гласачи на Избирачкиот список се спорни. Владеачката партија за овие информации го осуди опозицискиот СДСМ .

Спорните записи во списокот ги надминаа и најсмелите очекувања

Утрински - 17.03.2016

ДИК го одолжи објавувањето на резултатите од вкрстената анализа, за која е речиси извесно дека „улови“ повеќе од двесте илјади проблематични гласачи Александра М. Митевска Бројката на спорни записи што ги „исфрли“ вкрстената проверка на избирачкиот ...

Извештај на ДИК: Половина милион спорни гласачи

24 Вести - 17.03.2016

Речиси 500 илјади спорни гласачи извадила на површина вкрстената проверка на податоците. Како што стои во Извешатјот на Државната изборна комисија, до кој дојде 24 Вести, 192 илјади од нив, се заведени како фиктивни гласачи на Избирачкиот список, ...

Гласачите станаa бројки, бројките - лага

Дневник - 17.03.2016

Искра KОРОВЕШОВСКА 200 илјади спорни гласачи во Избирачкиот список, па потоа 300, па помалку, па за вчера бројката да стигне и до речиси 500 илјади, неколку дена медиумите шпекулираат со резултатот од вкрстувањето на податоците на граѓани со право ...

Спорни се 495.258 гласачи

+инфо - 17.03.2016

Tочно 495.258 илјада гласачи се спорни и треба да подлежат на дополнителна проверка, пишува во Извештајот од вкрстената проверка на базите на податоци на МВР и 10 други институции. Над 190.000 илјади се евидентирани како фиктивни гласачи,односно ...

Пола милион спорни гласачи треба дополнително да се проверат

МКД - 17.03.2016

Tочно 495.258 гласачи се спорни и треба да подлежат на дополнителна проверка, пишува во Извештајот од вкрстената проверка на базите на податоци на МВР и 10 други институции, објави Телма .

Извештајот на ДИК откри околу 500.000 спорни гласачи

Кајгана - 17.03.2016

Повеќе од 495 илјади спорни гласачи излегле по извршената вкрстена проверка на податоците за запишаните гласачи во единствениот избирачки список, што Државната изборна комисија (ДИК) ја вршеше, последниве денови од податоците на Министерството за ...

ДИК ќе спроведува дополнителни контролни тестови

Сител - 17.03.2016

Околу 75.000 гласачи ги има само во базата на МВР но не и во другите бази на податоци, неофицијално дознава Сител од Извори во ДИК. Ваквата информација предизвикала вистински шок во опозициските редови особено откако станало јасно дека бројката е ...

Резултатите од вкрстената анализа членовите на ДИК ќе ги разгледуваат и денеска

МКД - 17.03.2016

Вчера требаше да заврши анализата од вкрстената анализа на податоците од избирачкиот список и дата базите на повеќе државни институции (УЈП, Фонд за здравство, НБМ, Фонд за пензиско...) и да почне теренската проверка.

Дополнителна анализа на ДИК ќе ја утврди точната бројка спорни гласачи

+инфо - 17.03.2016

Во Државната изборна комисија (ДИК) попладнево не ги коментираат бројките што излегоа во јавност дека се спорни околу 500.000 гласачи. Велат дека во тек е дополнителна анализа и кога таа ќе заврши, ДИК тогаш ќе може да ја каже официјалната бројка на ...

ЕКСКЛУЗИВНО Целосниот извештај на ДИК кој покажува дека се спорни близу 500.000 имиња на Избирачкиот список

+инфо - 17.03.2016

Плусинфо во целина го објавува документот на Државната изборна комисија, од кој се гледа дека точно 495.258 избирачи се спорни во Избирачкиот список. Ова е целосниот извештај, документ на 23 страници.

Шок во СДСМ: „Спорни“ останаа само 75.000 гласачи – соросвите медиуми изброија 500.000

Курир - 17.03.2016

Околу 75.000 гласачи ги има само во базата на МВР но не и во другите бази на податоци, неофицијално јави Сител повикувајќи се на Извори во ДИК, пишува Прес 24. Ваквата информација предизвикала вистински шок во опозициските редови особено откако ...

Над 495 илјади гласачи се спорни и треба да подлежат на дополнителна проверка

Нова ТВ - 17.03.2016

Над 495 илјада гласачи се спорни и треба да подлежат на дополнителна проверка, што е резултат од вкрстената проверка на базите на податоци на МВР и останатите институции, дознава НОВА. Над 190.000 илјади се евидентирани како фиктивни гласачи, кои ги ...

Целиот извештај на ДИК за спорните половина милион гласачи

А1 On - 17.03.2016

Во извештајот на 23 страници на ДИК е посочено дека има 495.258 спорни гласачи кои се наоѓаат во Избирачкиот список. Според извештајот 190.000 се фиктивни гласачи, односно ги има во базата на МВР, но не и во останатите бази на податоци.

МАНИПУЛАЦИЈА СО БРОЈКИТЕ: Спорни се 75.000 гласачи, 500.000 е фиктивна бројка (СИТЕЛ)

Телеграф - 17.03.2016

Бројката од речиси 500.000 проблематични гласачи, кои денеска ги објавија повеќе домашни медиуми, според порталот „Прес24“ е фиктивна и, како што се тврди, СДСМ се обиделе да ја протнат во јавноста преку медиуми блиски до опозицијата Само 75.000 ...

ФОТО: Целосниот извештај од вкрстената проверка на ДИК

Нова ТВ - 17.03.2016

Ова е целосниот извештај на Државната изборна комисија на кој ИТ техничарите работеа на вкрстената проверка од базите на 10 институции, а во кој се заведени спорните гласачи кои подлежат на дополнителна проверка пред извештајот да биде усвоен за ...

СЕДНИЦА НАЈВЕРОЈАТНО УТРЕ: ДИК треба да направи дополнителна контрола на вкрстената проверка

Телеграф - 17.03.2016

Од Комисијата не сакаат да коментираат за причините зошто вчера седницата неколкупати се одложуваше и зошто не се донесе одлука. Само кратко велат дека седницата продолжува денеска и оти се надеваат дека ќе има решение ДИК вчера не го усвои ...

Над 300.000 спорни гласачи, ВМРО-ДПМНЕ ги проблематизира резултатите

+инфо - 17.03.2016

Бројот на спорни гласачи што го покажала вкрстената анализа на Избирачкиот список според неофицијалните информации е поголем од 300.000, а како што дознаваме од извори во ДИК, не се објавува јавно бидејќи ВМРО-ДПМНЕ ги проблематизирала резултатите.

„Спорни“ околу 75.000 гласачи – соросовите медиуми изброија 500.000

Нетпрес - 17.03.2016

Околу 75.000 гласачи ги има само во базата на МВР но не и во другите бази на податоци, неофицијално јави Сител повикувајќи се на Извори во ДИК, пишува Прес 24. Ваквата информација предизвикала вистински шок во опозициските редови особено откако ...

495.258 гласачи се спорни?!

Капитал - 17.03.2016

Tочно 495.258 гласачи се спорни и треба да подлежат на дополнителна проверка, пишува во Извештајот од вкрстената проверка на базите на податоци на МВР и 10 други институции, до кој дојде Телма.

Извештајот на ДИК откри околу 500.000 спорни гласачи

Макфакс - 17.03.2016

Повеќе од 495 илјади спорни гласачи излегле по извршената вкрстена проверка на податоците за запишаните гласачи во единствениот избирачки список, што Државната изборна комисија (ДИК) ја вршеше, последниве денови од одатоците на Министерството за ...

Половина милион спорни гласачи пронајдени во вкрстената проверка на ДИК

А1 On - 17.03.2016

Околу половина милион гласачи се спорни на Избирачкиот список, велат извори од ДИК за А1он. Според нив, околу 200 илјади се фиктивни гласачи, односно ги има во базата на МВР, но не и во останатите бази на податоци.

Членовите на ДИК не се договорија околу резултатите од вкрстената анализа

Либертас - 17.03.2016

Членовите на Државната изборна комисија не успеале да го усвојат извештајот за резултатите од вкрстената анализа, иако беше најавено дека тоа ќе се случи денеска, а се очекуваше и пред јавноста да биде соопштено колку гласачи се јавуваат како ...

ДИК БЕЗ ОДЛУКА: Теренската проверка на гласачите ќе почека

Вечер Прес - 17.03.2016

Од Комисијата не сакаат да коментираат за причините зошто вчера седницата неколкупати се одложуваше и зошто не се донесе одлука. Само кратко велат дека седницата продолжува денеска и оти се надеваат дека ќе има решение ДИК вчера не го усвои ...

ДИК ќе прави дополнителни контроли, бројот на спорни гласачи непознат

Фактор - 17.03.2016

Државната изборна комисија ќе спроведе дополнителни контролни тестови на дел од прашањата опфатени со проверките. Оваа одлука ДИК ја донесе по првичното разгледување на извештајот, од спроведувањето на вкрстените проверки на базите на податоци од ...

Извештајот на ДИК откри околу 500.000 спорни гласачи

Точка - 17.03.2016

Повеќе од 495 илјади спорни гласачи излегле по извршената вкрстена проверка на податоците за запишаните гласачи во единствениот избирачки список, што Државната изборна комисија ја вршеше, последниве денови од податоците на МВР, со уште десет други ...

Телма: 495.258 илјади гласачи се спорни и треба да подлежат на дополнителна проверка

Либертас - 17.03.2016

Tочно 495.258 илјада гласачи се спорни и треба да подлежат на дополнителна проверка, пишува во Извештајот од вкрстената проверка на базите на податоци на МВР и 10 други институции, информира Телма.

Шок во СДСМ: „Спорни“ останаа само 75.000 гласачи – соросвите медиуми изборија 500.000

Денешен - 17.03.2016

Околу 75.000 гласачи ги има само во базата на МВР но не и во другите бази на податоци, неофицијално јави Сител повикувајќи се на Извори во ДИК, пишува Прес 24. Ваквата информација предизвикала вистински шок во опозициските редови особено откако ...

Над 490 илјади гласачи се спорни и ќе се проверуваат дополнително

Фактор - 17.03.2016

495.258 илјада гласачи е бројката на спорни гласачи кои ќе треба дополнително да се проверуваат , објави Телма повикувајќи се на увидот во Извештајот од вкрстената проверка на базите на податоци на МВР и 10 други институци до кои дошол овој медиум.

Шок во СДСМ: „Спорни“ останаа само 75.000 гласачи, медиумите на Сорос изборија 500.000

Република - 17.03.2016

Околу 75.000 гласачи ги има само во базата на МВР но не и во другите бази на податоци, неофицијално објави „Сител“ повикувајќи се на Извори во Државната изборна комисија (ДИК). Ваквата информација предизвикала вистински шок во опозициските редови ...

495.258 илјади гласачи се спорни и треба да подлежат на дополнителна проверка

еМагазин - 17.03.2016

Tочно 495.258 илјада гласачи се спорни и треба да подлежат на дополнителна проверка, пишува во Извештајот од вкрстената проверка на базите на податоци на МВР и 10 други институции, до кои дојде Телма.

Речиси милион сомнителни имиња на Избирачкиот список (Фото)

Канал 77 - 17.03.2016

Вкупно 495.258 избирачи се спорни во Избирачкиот список – покажува Извештајот од вкрстената прверка на податоците на Државната изборна комисија. Според извештајот – документ на 23 страници, се гледа дека над 190.000 лица се евидентирани како ...

156.000 фантомски гласачи кои ги нема во ниедна база!

Либертас - 17.03.2016

Вкрстените проверки покажале дека само по основ на луѓе кои ги има во Избирачкиот список, а ги нема во ниту една од другите 10 бази на институциите се повеќе од 156 илјади гласови, дознава неофицијално од експертските извори во ДИК порталот Сакам да ...

„Спорни“ останаа само 75.000 гласачи - соросвите медиуми изборија 500.000

Пулс24 - 17.03.2016

Околу 75.000 гласачи ги има само во базата на МВР но не и во другите бази на податоци, неофицијално јави Сител повикувајќи се на Извори во ДИК. Ваквата информација предизвикала вистински шок во опозициските редови особено откако станало јасно дека ...

495.258 илјади гласачи се спорни и треба да подлежат на дополнителна проверка

Бриф - 17.03.2016

Tочно 495.258 илјада гласачи се спорни и треба да подлежат на дополнителна проверка, пишува во Извештајот од вкрстената проверка на базите на податоци на МВР и 10 други институции., до кои дојде Телма .

Не се договорија околу резултатите од вкрстената анализа

Тера - 17.03.2016

Разгледувањето на извештајот од анализата се очекуваше да заврши вчера, но бидејќи тоа не се случи, се очекува да продолжи денеска. Државната изборна комисија не успеале да го усвојат извештајот за резултатите од вкрстената анализа, односно за тоа ...

„Спорни" останаа само 75.000 гласачи, медиумите на Сорос изборија 500.000

Вечер Прес - 17.03.2016

Околу 75.000 гласачи ги има само во базата на МВР но не и во другите бази на податоци, неофицијално објави „Сител" повикувајќи се на Извори во Државната изборна комисија (ДИК). Ваквата информација предизвикала вистински шок во опозициските редови ...

Шок во СДСМ: „Спорни“ останаа само 75.000 гласачи – соросовите медиуми изброија 500.000

Lider - 17.03.2016

Околу 75.000 гласачи ги има само во базата на МВР но не и во другите бази на податоци, неофицијално јави Сител повикувајќи се на Извори во ДИК, пишува Прес 24. Ваквата информација предизвикала вистински шок во опозициските редови особено откако ...

Членовите на ДИК не се договорија околу резултатите од вкрстената анализа

Фокус - 16.03.2016

Разгледувањето на извештајот од анализата се очекуваше да заврши денес, но бидејќи тоа не се случи, се очекува да продолжи утре Државната изборна комисија не успеале да го усвојат извештајот за резултатите од вкрстената анализа, односно за тоа колку ...

ДИК започува со теренска проверка на избирачкиот список

ТВ21 - 16.03.2016

Државната изборна комисија ја заврши вкрстената проверка на податоците и извештајот од проверката ќе го разгледа на седница што ќе се одржи в денеска . Веднаш потоа ќе почнат подготовките за спроведување на теренската проверка.

Денеска резултатите од вкрстената анализа на избирачкиот список?

Канал5 - 16.03.2016

По вчерашната маратонска седница денеска се очекува Државната Изборна Комисија да ги соопшти резултатите од вкрстената анализа на податоците од избирачкиот список. Засега никој не кажува колку спорни гласачи покажало вкрстувањето на податоците за ...

ДИК треба да ги објави резултатите од вкрстената анализа

24 Вести - 16.03.2016

Државната изборна комисија денеска треба да ги соопшти резултатите од вкрстената анализа на податоците од Избирачкиот список со 10 бази на различни државни институции. Како што соопштуваат од ДИК веднаш потоа ќе почнат подготовките за спроведување ...

Заврши вкрстената проверка, ДИК треба да ги објави резултатите

Фокус - 16.03.2016

Од ДИК информираат дека веднаш потоа ќе започнат подготовките за спроведување на теренската проверка Државната изборна комисија денеска треба да ги соопшти резултатите од вкрстената анализа на податоците од Избирачкиот список со 10 бази на различни ...

ДИК треба да ги соопшти резултатите од вкрстената анализа од ИС

Телма - 16.03.2016

Во текот на денешниот ден се очекува Државната изборна комисија да ги соопшти резултатите од вкрстената анализа на податоците од Избирачкиот список. Се уште нема официјални информации за тоа колку спорни гласачи покажало вкрстувањето на податоците ...

Завршува вкрстената проверка, теренски ќе се проверува избирачкиот список

24 Вести - 16.03.2016

Колку спорни записи и проблематични гласачи содржи Избирачкиот список, одговорите треба да ги даде Извештајот од вкрстената проверка на податоците, кој ДИК денеска треба го разгледува на јавна седница.

ДИК на терен ќе ги проверува неправилностите во избирачкиот список

Макфакс - 16.03.2016

Државната изборна комисија ја заврши вкрстената проверка на податоците и извештајот од проверката ќе го разгледа на седница што ќе се одржи в среда. Веднаш потоа ќе почнат подготовките за спроведување на теренската проверка.

Денеска резултатите од вкрстената анализа на Избирачкиот список

+инфо - 16.03.2016

Денеска се очекува Државната изборна комисија да ги соопшти резултатите од вкрстената анализа на податоците од Избирачкиот список. Засега никој не кажува колку спорни гласачи покажало вкрстувањето на податоците за гласачите од 10 бази што на ...

Заврши вкрстената проверка, ДИК треба да ги објави резулултатите

Нова ТВ - 16.03.2016

Државната изборна комисија денеска треба да ги соопшти резултатите од вкрстената анализа на податоците од Избирачкиот список со 10 бази на различни државни институции. Како што соопштуваат до ДИК веднаш потоа ќе започнат подготовките за спроведување ...

ДИК на терен ќе ги проверува неправилностите во избирачкиот список

Кајгана - 16.03.2016

Државната изборна комисија ја заврши вкрстената проверка на податоците и извештајот од проверката ќе го разгледа на седница што ќе се одржи денеска. Веднаш потоа ќе почнат подготовките за спроведување на теренската проверка.

ДИК ќе го усвои извештајот од вкрстената проверка што покажува колку гласачи од Избирачкиот список ќе бидат теренски ...

Капитал - 16.03.2016

Државната изборна комисија на денешната седница ќе го усвои извештајот за Избирачкиот список изготвен од ИТ-експертскиот тим за вкрстената проверка на базите на десет институции. Извештајот покажува за колку луѓе кои ги има во Избирачкиот список ...

(ВИДЕО) 24Вести: Завршува вкрстената проверка, теренски ќе се проверува избирачкиот список

Репортер - 16.03.2016

Колку спорни записи и проблематични гласачи содржи Избирачкиот список, одговорите треба да ги даде Извештајот од вкрстената проверка на податоците, кој ДИК денеска треба го разгледува на јавна седница.

Членовите на ДИК не се договорија околу резултатите од вкрстената анализа

+инфо - 16.03.2016

Членовите на Државната изборна комисија не успеале да го усвојат извештајот за резултатите од вкрстената анализа, иако беше најавено дека тоа ќе се случи денеска, а се очекуваше и пред јавноста да биде соопштено колку гласачи се јавуваат како спорни.

ТЕРЕНСКА ПРОВЕРКА: Денеска ќе се знае кај колку гласачи ќе тропне ДИК

Телеграф - 16.03.2016

Избирачкиот список треба да биде ставен на увид на 17 април и од ДИК уверуваат дека дотогаш ќе завршат со сите активности Државната изборна комисија денеска на седница ќе го прифати извештајот од ИТ-експертите кој треба да покаже колку сомнителни ...

Заврши вкрстената проверка-ДИК ќе ги објавува извештаите

Локално - 16.03.2016

Денеска се очекува Државната изборна комисија да ги соопшти резултатите од вкрстената анализа на податоците од Избирачкиот список. Засега никој не кажува колку спорни гласачи покажало вкрстувањето на податоците за гласачите од 10 бази што на ...

Се чекаат резултати од вкрстената проверка на податоците од избирачкиот список

Фактор - 16.03.2016

Државната изборна комисија денеска ќе ги соопшти резултатите од вкрстената проверка на податоците од избирачкиот список. Не се знае колку спорни гласачи покажало вкрстувањето на податоците од базите од различни државни институции.

Колку граѓани ќе бидат опфатени во теренските проверки?

Вечер Прес - 16.03.2016

Државната изборна Комисија се очекува денес да даде детали колку граѓани би требало теренски да бидат проверени. Оваа институција треба да претстави ажурирана избирачка листа до 17 април. Според законот, таа потоа оди на јавен увид 15 дена откако ќе ...

ДИК: Денеска на увид вкрстената анализа од избирачкиот список

Канал 77 - 16.03.2016

Државната изборна комисија денеска треба да ги соопшти резултатите од вкрстената анализа на податоците од Избирачкиот список. Официјални информации за тоа колку спорни гласачи покажало вкрстувањето на податоците за гласачите од 10 бази што на ...

ДИК на терен ќе ги проверува неправилностите во избирачкиот список

Точка - 16.03.2016

Државната изборна комисија ја заврши вкрстената проверка на податоците и извештајот од проверката ќе го разгледа на седница што ќе се одржи в среда. Веднаш потоа ќе почнат подготовките за спроведување на теренската проверка.

Заврши вкрстената проверка

Тера - 16.03.2016

Државната изборна комисија денеска треба да ги соопшти резултатите од вкрстената анализа на податоците од Избирачкиот список со 10 бази на различни државни институции. Како што соопштуваат до ДИК веднаш потоа ќе започнат подготовките за спроведување ...

ДИК: Нема договор за резултатите од вкрстената анализа

Локално - 16.03.2016

Членовите на Државната изборна комисија не успеале да го усвојат Извештајот во кој се заклучоците од вкрстената анализа. Според најавите денеска требаше да се заврши на закажаната седница.

Денеска ДИК со комплет извештај од проверката на избирачкиот список

Канал5 - 15.03.2016

Од Државната Изборна Комисија информираат дека веќе е завршена вкрстената проверка на податоците на гласачите од повеќе државни институции. Извештајот од оваа проверка ќе го иницира и спроведувањето на теренската проверка.

Не се објавува бројот на граѓани кои ќе се опфатат со теренска проверка

Алсат-М - 15.03.2016

И понатаму е тајна бројот на граѓани кои би требало теренски да бидат проверени од страна Државната изборна комисија. Се очекува оваа комисија утре да даде детали за работата на екипите на теренот.

Проблематичните гласачи и адреси одат на теренски тест

Утрински - 15.03.2016

Проверката на „лице место“ на спорните записи од вкрстената проверка, ќе почне откако ќе заврши обуката на анкетарите Александра М. Митевска Колку сомнителни записи има во избирачкиот список, од што зависи и опфатот на теренската проверка, ќе се ...

Вкрстувањето заврши, теренската проверка на списокот – нов предизвик за ДИК

Правдико - 15.03.2016

Вкрстувањето на податоците во избирачкиот список е завршено, а утре на седница на Државната изборна комисија треба да се презентираат податоците од ИТ-секторот и да се изгласа извештајот, информираат неофицијално од ДИК за „Мета“.

ДИК ја заврши вкрстената проверка на Избирачкиот список, од среда на терен

Репортер - 15.03.2016

Државната изборна комисија ја завршила вкрстената проверка на податоците и извештајот од проверката ќе го разгледа на седница што ќе се одржи в среда. Веднаш потоа ќе започнат подготовките за спроведување на теренската проверка.

ДИК од утре ја почнува теренската проверка на избирачкиот список

МКД - 15.03.2016

Од Државната изборна комисија инфомираат дека веќе е завршена вкрстената проверка на податоците на гласачите од повеќе државни институции. Извештајот од оваа проверка ќе се разгледува утре, кога треба да почне и спроведувањето на теренската проверка.

Од утре ДИК започнува со теренските проверки на списокот

Капитал - 15.03.2016

ДИК веќе ја завршил вкрстената проверка на податоците на гласачите од повеќе државни институции,а извештајот од оваа проверка ќе се разгледува утре, кога треба да почне и спроведувањето на теренската проверка.

Колку граѓани ќе бидат опфатени во теренските проверки?

Локално - 15.03.2016

И понатаму е тајна бројот на граѓани кои би требало теренски да бидат проверени од страна Државната изборна комисија. Се очекува оваа комисија утре да даде детали за работата на екипите на теренот, пишува Алсат М.

Од утре започнува теренско „чешлање“ на избирачкиот список

Кумановски м. - 15.03.2016

Според најавите од страна на Државната изборна комисија завршена е вкрстената проверка на податоците на гласачите со базите на десет државни институции. Извештајот од проверката ќе се разгледува утре кога и ќе започне теренеската проверка на сите ...

ДИК ја заврши вкрстената проверка

24 Вести - 14.03.2016

Бројни случаи за недостаоци со Избирчакиот список продолжуваат и денеска. До редакцијата на 24 Вести стигна дојава за десетици непостоечки гласачи во село Батинци, иако Државната изборна комисија синоќа на полноќ ја затвори опцијата граѓаните ...

ДИК: Заврши вкрстената проверка, од неделава почнуваат подготовки за на терен

Нова ТВ - 14.03.2016

Државната изборна комисија ја завршила вкрстената проверка на податоците и извештајот од добиените податоци ќе го разгледа на едница в среда. Како што соопштуваат до ДИК веднаш потоа ќе започнат подготовките за спроведување на теренската проверка.

ЗАВРШИ ВКРСТЕНАТА ПРОВЕРКА: ДИК в среда ќе објави колку гласачи се сомнителни

Телеграф - 14.03.2016

Сомнителноста на гласачите ќе се одредува по неколку прашалници и формулари, односно колку луѓе има во еден стан, со колку влезови е зградата. Доколку станува збор за куќа, ќе се проверува колку ката има, колку фамилии живеат во неа и сл.

Вкрстената анализа за Избирачкиот список сѐ уште не е готова

+инфо - 14.03.2016

Резултатите од вкрстената анализа што Државната изборна комисија ги најавуваше за викендов уште не се готови, а според најновите најави се очекува во среда да се знае колку гласачи ќе се најдат во групата на спорни поради податоците што за нив ги ...

ДИК ја заврши вкрстената проверка на Избирачкиот список, од среда на терен

+инфо - 14.03.2016

Државната изборна комисија ја завршила вкрстената проверка на податоците и извештајот од проверката ќе го разгледа на седница што ќе се одржи в среда. Веднаш потоа ќе започнат подготовките за спроведување на теренската проверка.

КОЛКУ ЛИЦА СЕ СОМНИТЕЛНИ: Резултатите од вкрстената проверка на ДИК задутре

Фактор - 14.03.2016

Во изминатите две недели ИТ експерти правеа вкрстена проверка на податоците на гласачи. Резултатите од проверката ДИК ќе ги соопшти во среда при што ќе се знае спорниот број на сомнители лица гласачи.

КОЛКУ ЛИЦА СЕ СОМНИТЕЛНИ: Резултатите од вкрстената проверка на ДИК задутре

Вечер Прес - 14.03.2016

Од ДИК за ова прашање велат дека ќе се утврдува по неколку прашалници и формулари -колку луѓе има во еден стан, колку влезови има зградата, куќата, колку семејства живеат таму... Во изминатите две недели ИТ експерти правеа вкрстена проверка на ...

ДИК ја заврши вкрстената проверка на Избирачкиот список, од среда на терен

Либертас - 14.03.2016

Државната изборна комисија ја завршила вкрстената проверка на податоците и извештајот од проверката ќе го разгледа на седница што ќе се одржи в среда. Веднаш потоа ќе започнат подготовките за спроведување на теренската проверка.