TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Јунските плати во одбраната повисоки за 200 денари!

Утрински - 25.07.2002

Револт кај вработените во Министерството за одбрана, кои се подготвуваат за генерален штрајк МАЈА ТОМИЌ Вработените во Министерството за одбрана, со исклучок на припадниците на специфичните армиски структури кои веќе имаат добиено зголемувања на платите, според Спогодбата меѓу Владата и Синдикатот ...

Војската најави штрајк за поголеми плати, синдикалците добиваат прекоманди

Дневник - 25.07.2002

СИНДИКАТ Самостојниот синдикат на вработените во одбраната, во соработка со Македонскиот полициски синдикат, ќе ја спроведе одлуката за штрајк ако до крајот на месецов не се зголемат платите на вработените во Армијата и на полицијата и ако итно не се вратат на старите работни места синдикалците што ...

Синдикатот ќе се активира во изборите

Капитал - 25.07.2002

Анкета на синдикалното членство пред парламентарните избори:Синдикатот ќе се активира во изборитеПоловина од анкетираните синдикалци сметаат дека ниедна политичка партија не се залага доволно за решавање на најважните работнички прашања Половина од членовите на Сојузот на синдикатите на Македонија ...

Одбраната незадоволна од покачувањето на платите

А1 - 24.07.2002

Наместо 20% зголемување на платите, вработените од министерствотo за одбрана добија зголемување од понижувачки 1,36%, реагира синдикатот на одбраната. Пресметките за зголемување на платите во секторот на безбедноста биле направени врз основа на плата во која се калкулирани и социјалните додатоци ...

Одбраната не го прифаќа смешното покачување на платите од 100 до 200 денари

Вест - 23.07.2002

Од парите што Владата ги издвои за зголемување на платите на вработените во јавниот сектор, платите во одбраната линеарно ќе се покачат за смешни 1,36 насто. Претворено во пари, платите во одбраната ќе скокнат само за 100 до 200 денари.