TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Сенкап“ ќе ја тужи Владата за ТЕЦ „Неготино“ пред меѓународен суд

Утрински - 15.09.2007

Во Владата никој не знае кога ќе се потпише купопродажниот договор МАЈА ТОМИЌ Второрангираната компанија во продажбата на ТЕЦ „Неготино“, американско-грчката фирма „Сенкап“ , ќе ја тужи Владата пред меѓународен суд поради нејзиниот избор да ја продаде термоцентралата „Неготино“ на ...

„Хач“ е само изведувач на проектот?

Време - 14.09.2007

БУГАРИТЕ ГАЗДИ НА ТЕЦ „НЕГОТИНО“ Во документите што ги поднел конзорциумот „Хач“ за првиот тендер за продажба на ТЕЦ „Неготино“, носител на инвестицијата, односно понудувач е компанијата „Фајнанс инженеринг“ од Софија, додека „Хач“ од Канада е само изведувач на проектот.

На сајтот на „Хач“ ни трага од ТЕЦ „Неготино“

Време - 13.09.2007

НОВИ ДИЛЕМИ ЗА ТЕНДЕРОТ Додека се чека конзорциумот „Хач“ да го потпише договорот за купување на ТЕЦ „Неготино“, во земјава се јавува сомневање дека канадскиот магнат не е новиот сопственик на термоцентралата туку само маска на бугарската фирма „Фајненс инженеринг“.

Три бои - портокалово (Корупцијата на портокалите)

Дневник - 13.09.2007

Посебен интерес предизвикува и случајот со продажбата на ТЕЦ „Неготино“ на бугарско -канадскиот „Хач“. Американскиот Стејт департмент веќе официјално побара објаснување за условите под кои американско-грчката компанија „Сенкап“ ја изгуби зделката Постојат различни видови корупција.

Владата купува време со купопродажбата на ТЕЦ „Неготино“?

Утрински - 11.09.2007

Од Владата негираат дека има застој и најавуваат дека деновиве ќе се потпише договорот со „Хач“ МАЈА ТОМИЌ Купопродажниот договор за ТЕЦ „Неготино“ меѓу Владата и канадско-бугарскиот конзорциум „Хач“ ќе се потпише деновиве, тврдат во Владата.

Цела Влада ја чека Рафајловска да ја потпише продажбата на ТЕЦ Неготино

Канал5 - 11.09.2007

Се бара министер во Владата кој ќе ја потпише продажбата на ТЕЦ Неготино, дознава Канал 5. Иако најавено склучување на купопродажниот договор на почетокот на септември, во Владата креваат раменици кога ќе се случи тоа. Се бара министер во Владата кој ќе ја потпише продажбата на ТЕЦ Неготино, ...