TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Eвропската пливачка елита собрана во Германија

А1 - 27.07.2002

Во Германија е собрана европската пливачка елита. Во увертира на дисциплините што се пливаат во базен денеска на програмата беше маратонот на 5 километри во кој се појави и нашиот Михајло Ристевски. Беше само 18-ти во конкуренција меѓу 21 маратонец кои стигнаа на целта со време од 1 час, 3 минути и ...

Соколовски: Поповски не дозволува настап на пливачи од ПК "18 август"

Утрински - 25.07.2002

Во пресрет на одржувањето на малиот охридски пливачки маратон на трети август САШКО Ѓ. ДИМОВСКИ Малиот пливачки маратон, попознат како "Илинденски куп", што традиционално веќе 10-тина сезони се одржува на патеката хотел "Горица" - Охрид, што воедно претставува и увертира на главната пливачка ...

Соколовски: Шкипер им забрани на моите пливачи да пливаат на малиот маратон

Дневник - 24.07.2002

ПЛИВАЊЕ - СПРОТИ ОХРИДСКИОТ МАРАТОН Селекторот Поповски, откако забранил настап на државните првенства, сега го прави тоа и за меѓународниот митинг Марјан Соколовски, главниот тренер на пливачкиот клуб "18 Август", реагира зошто Димитрија Поповски, тренер во скопски Студент, не дозволува настап на ...

"Поповски нема право да ни забрани настап на Илинденскиот куп"

Вест - 24.07.2002

РЕАГИРАЊЕ НА ТРЕНЕРОТ НА ПК "18 АВГУСТ", МАРЈАН СОКОЛОВСКИ Годинава формираниот пливачки клуб "18 Август" и натаму како да опстојува како "црна овца" на македонското пливање. Откако на неговите пливачи од најмали категории им беше забранет настапот на државното првенство за пионери и цицибани пред ...