TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Запленети 110.000 парчиња "бос лајт" скриени во камион

Вест - 17.10.2003

ПРЕСЕЧЕН КАНАЛ СО ШВЕРЦ НА ЦИГАРИ ОД МАКЕДОНИЈА-КОСОВО - МАКЕДОНИЈА Азем И. од Арачиново е осомничен дека цигарите од Македонија со домашни извозни бандероли ги однел на Косово, како македонски производ, а потоа се обидел да ги врати назад, скриени во специјално направен бунке Истражните и ...

Откриени 5.500 пакети криумчарен "бос"

Дневник - 17.10.2003

НА ГРАНИЧНИОТ ПРЕМИН БЛАЦЕ Цигарите најпрво биле извезени од Македонија во Косово, а потоа скриени во специјален бункер во камион за да бидат вратени назад во земјава Сто и десет илјади цигари или 5.500 пакети "бос лајт" биле откриени во камион на арачиновец при обид да ги прокриумчари во ...

Спречен обид за криумчарење на 110.000 парчиња цигари

А1 - 16.10.2003

Царинската управа вчера при контрола на граничниот премин Блаце откри и спречи обид за криумчарење на 110.000 парчиња цигари, марка „Бос лајтс“. Цигарите биле криумчарени од лицето Азем И., македонски државјанин од Арачиново.