TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија порта за индиските производи кон Европа

Утрински - 16.01.2015

Премиерот Груевски оствари повеќе економско политички средби во Индија Македонија може да биде портата на индиските компании кон европскиот пазар, поради добрите бизнис услови кои се нудат, ниските трошоци за правење бизнис, поволните даноци, како и ...

Груевски оствари повеќе политичко-економски средби во Индија

МКД - 16.01.2015

Премиерот на Република Македонија Никола Груевски за време на неговиот престој во Индија оствари повеќе политичко-економски средби на кои разговараше за зголемување на соработката и унапредување на односите меѓу двете држави.

Премиерот Груевски оствари повеќе економско-политички средби во Индија

Телеграф - 16.01.2015

На средбите се претставени и потенцијалите на Македонија и можностите што им се нудат на странските инвеститори кои ќе решат да го прошират своето производство во Македонија Премиерот Никола Груевски при престојот во Индија оствари повеќе ...

Премиерот Груевски оствари повеќе економско политички средби во Индија

Алфа - 16.01.2015

Премиерот Никола Груевски за време на неговиот престој во Индија оствари повеќе политичко-економски средби на кои разговараше за зголемување на соработката и унапредување на односите меѓу двете држави.

Груевски оствари повеќе политичко-економски средби во Индија

Точка - 16.01.2015

Премиерот Никола Груевски за време на неговиот престој во Индија оствари повеќе политичко-економски средби на кои разговараше за зголемување на соработката и унапредување на односите меѓу двете држави.

Премиерот Груевски оствари повеќе економско политички средби во Индија

Канал5 - 16.01.2015

Премиерот Никола Груевски за време на неговиот престој во Индија оствари повеќе политичко-економски средби на кои разговараше за зголемување на соработката и унапредување на односите меѓу двете држави.

Премиерот Груевски оствари повеќе економско политички средби во Индија

Сител - 16.01.2015

Премиерот Никола Груевски за време на неговиот престој во Индија оствари повеќе политичко-економски средби на кои разговараше за зголемување на соработката и унапредување на односите меѓу двете држави.

Груевски оствари повеќе политичко-економски средби во Индија

Нетпрес - 16.01.2015

Премиерот Никола Груевски за време на неговиот престој во Индија оствари повеќе политичко-економски средби на кои разговараше за зголемување на соработката и унапредување на односите меѓу двете држави.

Премиерот Груевски оствари повеќе економско политички средби во Индија

Република - 16.01.2015

Претседателот на владата на Република Македонија Никола Груевски во Џајпур, Република Индија оствари средба со премиерот на индиската држава Раџастан, Васундара Раје. Двајцата соговорници разговараа за можностите за зголемување на соработката и ...

ФОТО: Премиерот Груевски оствари повеќе економско политички средби во Индија

Press24 - 16.01.2015

Претседателот на владата на Република Македонија Никола Груевски во Џајпур, Република Индија оствари средба со премиерот на индиската држава Раџастан, Васундара Раје. Двајцата соговорници разговараа за можностите за зголемување на соработката и ...

Обраќање на премиерот Груевски на самитот “Партнерство 2015” во Џајпур

Fox.mk - 16.01.2015

Премиерот Никола Груевски, во четврток учествуваше на самитот “Партнерство 2015” кој се одржа во градот Џајпур, Република Индија. Интернационалниот економски самит “Партнерство 2015”, чија главна тема е продлабочување на економската соработка и ...

Премиерот Груевски оствари повеќе економско политички средби во Индија

Денар - 16.01.2015

Премиерот Никола Груевски за време на неговиот престој во Индија оствари повеќе политичко­економски средби на кои разговараше за зголемување на соработката и унапредување на односите меѓу двете држави.

Премиерот Груевски оствари повеќе средби во Индија

Пулс24 - 16.01.2015

Претседателот на владата на Република Македонија Никола Груевски во Џајпур, Република Индија оствари средба со премиерот на индиската држава Раџастан, Васундара Раје. Двајцата соговорници разговараа за можностите за зголемување на соработката и ...

Премиерот Груевски на економско политички средби во Индија

Вечер - 16.01.2015

Во текот на денешниот ден македонската владина делегација ќе ги презентира можностите за инвестирање на бизнис форум во Џајпур кој се одржува во соработка со Конфедерацијата на индиската индустрија.

Економско политички средби на премиерот Груевски во Индија

Денешен - 16.01.2015

Претседателот на владата на Република Македонија Никола Груевски во Џајпур, Република Индија оствари средба со премиерот на индиската држава Раџастан, Васундара Раје. Двајцата соговорници разговараа за можностите за зголемување на соработката и ...

Премиерот Груевски оствари повеќе економско политички средби во Индија

Курир - 16.01.2015

Претседателот на владата на Република Македонија Никола Груевски во Џајпур, Република Индија оствари средба со премиерот на индиската држава Раџастан, Васундара Раје. Двајцата соговорници разговараа за можностите за зголемување на соработката и ...

Груевски ја отвори портата за индиските компании

Maxim - 16.01.2015

Претседателот на владата на Република Македонија Никола Груевски во Џајпур, Република Индија оствари средба со премиерот на индиската држава Раџастан, Васундара Раје. Двајцата соговорници разговараа за можностите за зголемување на соработката и ...

Никола Груевски оствари повеќе економско политички средби во Индија

Lider - 16.01.2015

Претседателот на владата на Република Македонија Никола Груевски во Џајпур, Република Индија оствари средба со премиерот на индиската држава Раџастан, Васундара Раје. Двајцата соговорници разговараа за можностите за зголемување на соработката и ...

Индиски трактори од Македонија за Европа

Утрински - 15.01.2015

Продолжуваат средбите меѓу претставници на владината делегација, предводена од премиерот Никола Груевски, и индиските компании. Денеска владиното роуд-шоу беше лоцирано во градот Џајпур, главен град на најголемата индиска држава Раџастан.

Премиерот Груевски се обрати на самитот „Партнерство 2015“ во Џајпур

Утрински - 15.01.2015

Економските и политичките односи бележат нагорен тренд, особено по интензивната размена на посети на високо и највисоко ниво, како што е и оваа посета од наша страна, но и средбата која ја имав пред четири дена со премиерот на Република Индија, при ...

Продолжува лобирањето за индиски инвестиции

Алфа - 15.01.2015

Можностите за инвестирање во Македонија претставени пред бизнисмените од најголемата индиска држава Раџастан. Светски познати компании по средбите со македонската владина делегација најавуваат посети на земјава.

Премиерот Груевски се обрати на самитот „Партнерство 2015“ во Џајпур

Телеграф - 15.01.2015

Продлабочување на економската соработка и остварување партнерства за нови релации е главна тема на Интернационалниот економски самит „Партнерство 2015” Економските и политичките односи бележат нагорен тренд, особено по интензивната размена на посети ...

Уште една индиска компанија заинтересирана да инвестира во Македонија

Канал5 - 15.01.2015

Продолжуваат преговорите со „Тафе Груп“, третиот најголем производител на трактори во светот. Од компанијата формирале тим за длабинска анализа на земјава и можноста за производство на трактори во Македонија наменети за европскиот пазар, изјави ...

Тим на светски познатата компанија ТАФЕ ќе ја посети Македонија

Точка - 15.01.2015

Македонската владина делегација предводена од премиерот Никола Груевски ја продолжува својата економска посета на Република Индија, на градот Џајпур кој е воедно главен град на најголемата индиска држава Раџастан.

Македонија идеална порта за индиските компании до европскиот пазар

Канал5 - 15.01.2015

Владата го продолжува процесот на лобирање и привлекување инвестиции преку активни разговори со неколку индиски компании со кои, владината делегација, предводена од премиерот Никола Груевски, оствари средби за време на престојот во Индија, кој ...

Воведно обраќање на Груевски на самитот ,,Партнерство 2015 “ во Раџастан

Канал5 - 15.01.2015

Економските и политичките односи бележат нагорен тренд, особено по интензивната размена на посети на високо и највисоко ниво, како што е и оваа посета од наша страна, но и средбата која ја имав пред четири дена со премиерот на република Индија, ...

Премиерот Груевски се обрати на самитот „Партнерство 2015“ во Џајпур

Сител - 15.01.2015

Економските и политичките односи бележат нагорен тренд, особено по интензивната размена на посети на високо и највисоко ниво, како што е и оваа посета од наша страна, но и средбата која ја имав пред четири дена со премиерот на Република Индија, при ...

Македонија идеална порта за индиските компании до европскиот пазар

Press24 - 15.01.2015

Владата го продолжува п роцесот на лобирање и привлекување инвестиции преку активни разговори со неколку индиски компании со кои, владината делегација, предводена од премиерот Никола Груевски, оствари средби за време на престојот во Индија, кој ...

Македонија идеална порта за индиските компании до европскиот пазар

Сител - 15.01.2015

Владата го продолжува процесот на лобирање и привлекување инвестиции преку активни разговори со неколку индиски компании со кои, владината делегација, предводена од премиерот Никола Груевски, оствари средби за време на престојот во Индија, кој ...

Премиерот Груевски се обрати на самитот „Партнерство 2015“ во Џајпур

МРТ - 15.01.2015

Премиерот ги покани индиските компании да направат анализа и да ја посетат Македонија и да се уверат во широкиот спектар на можности кој се нуди за економска соработка... Економските и политичките односи бележат нагорен тренд, особено по ...

Компанијата ТАФЕ најави посета на Македонија

Нетпрес - 15.01.2015

Македонската владина делегација предводена од премиерот Никола Груевски ја продолжува својата економска посета на Република Индија, на градот Џајпур кој е воедно главен град на најголемата индиска држава Раџастан.

Премиерот Груевски се обрати на самитот „Партнерство 2015“ во Индија

Република - 15.01.2015

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денес учествуваше на самитот “Партнерство 2015” кој се одржа во градот Џајпур, Република Индија. Интернационалниот економски самит “Партнерство 2015”, чија главна тема е ...

Индиските компании до европскиот пазар можат да стигнат преку Македонија

Република - 15.01.2015

Владата го продолжува п роцесот на лобирање и привлекување инвестиции преку активни разговори со неколку индиски компании со кои, владината делегација, предводена од премиерот Никола Груевски, оствари средби за време на престојот во Индија, кој ...

Груевски се обрати на самитот „Партнерство 2015“ во Индија

Нетпрес - 15.01.2015

Премиерот Никола Груевски денеска учествуваше на самитот “Партнерство 2015”, кој се одржа во градот Џајпур, Република Индија. Интернационалниот економски самит “Партнерство 2015”, чија главна тема е продлабочување на економската соработка и ...

Можностите за бизнис во Македонија претставени на самитот „Партнерство 2015“

МРТ - 15.01.2015

Премиерот Груевски пред економските делегации од 50 држави ги претстави достигнувањата во сферата на економијата, инвестициите и поволната бизнис клима во Македонија... Продлабочување на економската соработка и остварување партнерства за нови ...

Груевски се обрати на самитот „Партнерство 2015“ во Индија

Press24 - 15.01.2015

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денес учествуваше на самитот “Партнерство 2015” кој се одржа во градот Џајпур, Република Индија. Интернационалниот економски самит “Партнерство 2015”, чија главна тема е ...

Македонија идеална порта за индиските компании до европскиот пазар

Денар - 15.01.2015

Владата го продолжува процесот на лобирање и привлекување инвестиции преку активни разговори со неколку индиски компании со кои, владината делегација, предводена од премиерот Никола Груевски, оствари средби за време на престојот во Индија, кој ...

Груевски се обрати на самитот „Партнерство 2015“ во Индија

Пулс24 - 15.01.2015

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денес учествуваше на самитот “Партнерство 2015” кој се одржа во градот Џајпур, Република Индија. Интернационалниот економски самит “Партнерство 2015”, чија главна тема е ...

Обраќање на премиерот Груевски на самитот “Партнерство 2015” во Џајпур

Макфакс - 15.01.2015

Премиерот Никола Груевски, во четврток учествуваше на самитот “Партнерство 2015” кој се одржа во градот Џајпур, Република Индија. Интернационалниот економски самит “Партнерство 2015”, чија главна тема е продлабочување на економската соработка и ...

Премиерот Груевски се обрати на самитот „Партнерство 2015" во Џајпур

Вечер - 15.01.2015

Самитот „Партнерство 2015" се одржува од 1995-та, а оваа година учествуваат економски делегации од 51 држава, како и претставници на меѓународни компании. Економските и политичките односи бележат нагорен тренд, особено по интензивната размена на ...

Светски познатата компанија ТАФЕ најавува посета на Македонија

Пулс24 - 15.01.2015

Македонската владина делегација предводена од премиерот Никола Груевски ја продолжува својата економска посета на Република Индија, на градот Џајпур кој е воедно главен град на најголемата индиска држава Раџастан.

Македонија идеална порта за индиските компании до европскиот пазар

Вечер - 15.01.2015

Одржани се состаноци со повеќе водечки компании во Индија, меѓу кои со еден од најголемите производители на трактори во светот Тафе, со кој преговорите продолжуваат. Има најавено посета од нивна страна и формирање тим кој треба да ги испита сите ...

Премиерот Груевски учествуваше на самитот „Партнерство 2015“ во Индија

Денешен - 15.01.2015

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денес учествуваше на самитот “Партнерство 2015” кој се одржа во градот Џајпур, Република Индија. Интернационалниот економски самит “Партнерство 2015”, чија главна тема е ...

Груевски се обрати на самитот „Партнерство 2015“ во Индија

Курир - 15.01.2015

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денес учествуваше на самитот “Партнерство 2015” кој се одржа во градот Џајпур, Република Индија. Интернационалниот економски самит “Партнерство 2015”, чија главна тема е ...

Македонија идеална за влез на индиските компании на европскиот пазар

Денешен - 15.01.2015

Владата го продолжува п роцесот на лобирање и привлекување инвестиции преку активни разговори со неколку индиски компании со кои, владината делегација, предводена од премиерот Никола Груевски, оствари средби за време на престојот во Индија, кој ...

Тим на светски познатата компанија ТАФЕ најавува посета на Македонија

Курир - 15.01.2015

Македонската владина делегација предводена од премиерот Никола Груевски ја продолжува својата економска посета на Република Индија, на градот Џајпур кој е воедно главен град на најголемата индиска држава Раџастан.

Премиерот Груевски се обрати на самитот „Партнерство 2015“ во Џајпур

Lider - 15.01.2015

Економските и политичките односи бележат нагорен тренд, особено по интензивната размена на посети на високо и највисоко ниво, како што е и оваа посета од наша страна, но и средбата која ја имав пред четири дена со премиерот на Република Индија, при ...

Македонија идеална порта за индиските компании до европскиот пазар

Maxim - 15.01.2015

Владата го продолжува п роцесот на лобирање и привлекување инвестиции преку активни разговори со неколку индиски компании со кои, владината делегација, предводена од премиерот Никола Груевски, оствари средби за време на престојот во Индија, кој ...

Тим на светски познатата компанија ТАФЕ најавува посета на Македонија

Lider - 15.01.2015

Македонската владина делегација предводена од премиерот Никола Груевски ја продолжува својата економска посета на Република Индија, на градот Џајпур кој е воедно главен град на најголемата индиска држава Раџастан.

Премиерот Груевски се обрати на самитот „Партнерство 2015“ во Индија

Maxim - 15.01.2015

Претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денес учествуваше на самитот “Партнерство 2015” кој се одржа во градот Џајпур, Република Индија. Интернационалниот економски самит “Партнерство 2015”, чија главна тема е ...

Македонија идеална порта за индиските компании до европскиот пазар

Lider - 15.01.2015

Владата го продолжува п роцесот на лобирање и привлекување инвестиции преку активни разговори со неколку индиски компании со кои, владината делегација, предводена од премиерот Никола Груевски, оствари средби за време на престојот во Индија, кој ...