TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Тетовско не се патролира само во Челопек

Вест - 19.01.2002

ПОЛИЦИЈАТА И ВЧЕРА БЕЗ ПРОБЛЕМИ ПРОШЕТА ВО ТЕЌЕ Вчера, етнички мешаните полициски патроли продолжија со своите активности во сите села во тетовскиот регион опфатени со планот за враќање на македонската полиција - Церово, Мерово, Отушиште, Глоѓи, Пршовце, Одри, Нераште, Доброште, Теарце и Лешок, ...

Мешаните полициски патроли влегоа и во тетовското Теќе

Утрински - 18.01.2002

Патролирањето на мешаните полициски патроли се одвива без проблеми Скопје - Полициските тимови, придружувани од претставници на ОБСЕ и претставници на НАТО-мисијата "Килибарна лисица", вчера влегоа и во тетовското Теќе, при што бил бил присутен и претседавачот на Советот на Општина Тетово, Асан ...

Полицијата влезе во Теќето

Дневник - 18.01.2002

ОД ВЧЕРА во тетово По неколкуте неуспешни обиди, мешаните полициски сили вчера патролираа во тетовското теќе. Влегувањето на полицијата, која патролирала два часа, поминало без инциденти. Патролирањето почнало во 10 часот, а почетно место бил просторот на објектот Арабати баба теќе.

Полицијата конечно влезе во тетовско Теќе

А1 - 17.01.2002

По неколкудневно одложување и еден неуспешен обид, македонската полиција денеска конечно започна со патролирање во реонот на тетовската населба Теќе. Изутрината во 10 часот етнички мешаните полициски патроли, во присуство на претставниците на ОБСЕ и на мониторите на ЕУ, тргнаа од угостителскиот ...

Полициските патроли и вчера не влегоа во Челопек

Утрински - 17.01.2002

Според Зоран Таневски, портпарол на владиното Координативното тело за справување со кризи, полициските патроли и вчера не влегле во тетовското село Челопек и скопското село Радуша, каде се работи на градење мерки на доверба.Полициските тимови и вчера во селата во кои патролираа ги вршеа ...

Полицајците свртеа еден круг со возилата и веднаш заминаа

Дневник - 17.01.2002

КАКО СЕ ВРАЌА ПОЛИЦИЈАТА ВО НЕПРОШТЕНО И СЛАТИНА Етнички мешаните полициски патроли вчера влегоа во тетовските села Непроштено и Слатина, свртеле еден круг со возилата и веднаш заминале. Зоран Таневски, портпарол на координативното тело за справување со кризи, изјави дека според планот, полициските ...

Полицијата влезе уште во четири села

Вест - 16.01.2002

ВО КРИЗНИТЕ РЕОНИ СЕ НАМАЛУВААТ ПРОВОКАЦИИТЕ Етнички мешаните полициски патроли вчера ги продолжија своите патролирања во првата група села од пилот планот во Тетовско, во Теарце, Глоѓи, Отушиште, Мерово, Церово и Доброште. Според Зоран Таневски, портпарол на Центарот за менаџмент со кризи, вчера ...

Се очекува напредок во враќањето на полицијата

А1 - 15.01.2002

Бројот на провокациите од огнено оружје во текот на измината ноќ беше незначителен во однос на изминатите денови. А релативно смирување на состојбата на безбедносен план придонесе полицијата и денеска да продолжи со патролирање во првите пилот села опфатени со пилот планот за враќање на ...

Живиот ѕид повлечен, но полицијата не влезе во Челопек

Утрински - 15.01.2002

Патролирањет?на мешаните полициск?патрол?одложено за неколк?дена Гојк?Ефтоск?- Сашо Чолаковски ТЕТОВО - Локалнит?жители-Албанц?од Челопе?вчераутр?го отстранија живиот ѕи?шт?од петоко?беше поставен како блокад?на влезот во селото.

Во Тетовско, вчера, блокади немаше

Вест - 15.01.2002

ПРОДОЛЖИ ПАТРОЛИРАЊЕТО ВО СЕЛАТА ОД ПРВАТА ГРУПА Етнички мешаните патроли ги продолжија своите активности само во првата група кризни села, а не влегоа во втората група оти таму се уште се работи на подготвување на теренот и на разубедување на локалното Вчера на патот Тетово - Јажинце немаше ...

Отежнато одвивање на полициските патролирања

А1 - 14.01.2002

По тридневен прекин етнички мешаните полициски патроли се вратија во селата Лешок, Теарце, Доброште, Отушиште, Глоѓи и Нераште кадешто до изминатиот петок патролираа, а денеска за првпат полицијата влезе и во селото Слатина. Влегувањетро на патролите во Челопек и Непроштено е одложено за некое ...

По албанскиот жив ѕид, барикади и од Македонците

Утрински - 14.01.2002

Се вжештуваат тензиите во Тетовско, мешаните полициски патроли и вчера не излегоа на терен ТЕТОВО - Напнатоста во Тетовско во текот на викендот се зголеми поради неколкуте блокади што деновиве се случија пред најавеното влегување на мешаните полициски патроли во неколку кризни села во регионот.

Мешаната полиција и вчера не влезе во Непроштено, Слатина и Челопек

Вест - 14.01.2002

БЛОКАДИТЕ ОД ЕТНИЧКИТЕ АЛБАНЦИ ВО ТЕТОВСКО НЕ ПОПУШТААТ Барикадите вчера попладне беа тргнати, но Албанците од Непроштено, преку претставниците на нивната месна заедница порачаа дека ќе ги поставуваат секој ден, додека не се исполнат нивните барања за целосна...