TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Обиди за развој на ИТ секторот

Дневник - 18.02.2005

КОНФЕРЕНЦИЈА НА МАСИТ Во организација на Македонската асоцијација на фирмите од информациската технологија (МАСИТ) вчера во Скопје почна Третата конференција на информатичката технологија и на асоцијациите од регионот (СЕЕИТА).

До поголема конкурентност преку подобра соработка на ИТ-секторот

Утрински - 18.02.2005

Трета конференција на МАСИТ за информатичка технологија Во организација на Македонска асоцијација на фирмите од информатчка технологија (МАСИТ) вчера во Скопје почна Третата конференција на информатичка технологија и асоцијациите од регионот на Југоисточна Европа (СЕЕИТА).

„Мајкрософт“-Македонија и официјално дел од МАСИТ

Време - 17.02.2005

ИТ-КОНФЕРЕНЦИЈА Нов член на годишната конференција за информатичка технологија организирана од Македонската асоцијација на информатички компании - МАСИТ од годинава е и „Мајкрософт“ - Македонија. На овој начин, „Мајкрософт“ ги доближува своите глобални ресурси до македонските ИТ - компании, со што ...

"Мајкрософт" зе зачлени во МАСИТ

Дневник - 17.02.2005

ИНФОРМАТИЧКА ТЕХНОЛОГИЈА Корпорацијата "Мајкрософт" од денеска е членка на МАСИТ - македонската асоцијација на информатички компании. Се очекува ова да придонесе глобалните ресурси на "Мајкрософт" да ги доближат кон македонските компании, со што ќе се поттикнат иноваторството и развојот на ...