TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хаг повторно бара да се ослободат притворените за воени злосторства

Вест - 10.08.2002

ТРИБУНАЛОТ ЗА ВОЕНИ ЗЛОСТОРСТВА УПАТИ ТРЕТО ПИСМО ДО МАКЕДОНСКИТЕ ВЛАСТИ СО ОПОМЕНА ДА СОРАБОТУВААТ Во писмото, напишано на српски јазик и потпишано од Трибуналот, се вели дека за сите пет случаи на воени злосторства: малтретирањето на работниците на ГП "Маврово", убиството на цивилите во Љуботен, ...

Дел Понте бара запирање на постапките

Утрински - 10.08.2002

Писмо од Хашкиот трибунал Пред два дена македонската Влада, поточно Министерството за правда како нејзин надлежен и кореспондентен дел, го добила третото предупредувачко писмо од Хашкиот трибунал, во кое со многу остар тон се бара запирање на сите постапки што се водат во земјата, а за кои е ...

Хаг одговори позитивно на барањата на СРЈ

А1 - 07.08.2002

Советникот на југословенскиот министер за надворешни работи Владимир Ѓериќ потврди дека Хашкиот трибунал донел одлука со која позитивно се одговара на барањата на СРЈ за заштита на доверливи информации на судењето на поранешниот претседател на СРЈ Слободан Милошевиќ.

Човиќ - „Хашкиот трибунал останува услов“

А1 - 05.08.2002

Потпретседателот на српската влада Небојша Човиќ, на крајот на повеќедневната посета на САД потврди дека Вашингтон ќе продолжи да ја условува економската помош за Белград со соработката со Хашкиот трибунал. Српскиот вице-премиер во Department of states имаше уште една средба со помошникот ...