TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кама сутра: Нежната линија на грбот

Вест - 07.11.2003

СЕКСИ ЌОШЕ Девојката треба да легне на грб, повеќе наслонета на левата страна, така да скоро целата тежина на телото ја префрли на левиот колк и рамо. Потоа, нека ја испужи левата рака и нека ја стави под главата. Левата нога испружена , а десната нека и биде свитка во колено и подигната.

Кама сутра: Канцелариска забава

Вест - 06.11.2003

СЕКСИ ЌОШЕ Не треба да се свати буквално, канцеларија, зошто тогаш кога е пишувана "Кама сутра", далеку биле канцелариските бироа. Оваа секс поза може да се демонстрира дома-во работната соба, во канцеларија на сопственото биоро или евентуално на туѓо биро.

Кама сутра: Љубовен триаголник

Вест - 05.11.2003

СЕКСИ ЌОШЕ Секс-геометрија! Еве како ја толкуваат старите Индијци: Девојката нека легне на грб. Левата нога нека и биде дигната и исправена нагоре, додека, пак, десната нога раширена и истегната, колку што може повеќе десно. Десната рака нека и биде испружена така што ќе може да си го фати своето ...

Кама сутра: Свртете му го грбот

Вест - 04.11.2003

СЕКСИ ЌОШЕ За оваа поза не треба којзнае колкава секс-филозофија. Брзо и лесно се изведува, а носи големо секс-уживање-вака стои запишано во "Кама сутра" Женското нека легне странично, така што на партнерот ќе му биде свртена со грб.

Кама сутра: Буква Х

Вест - 03.11.2003

СЕКС ЌОШЕ Во прирачник "Кама сутра", љубовната поза која личи на буквата Х, спаѓа во оние секс позиции за кои се вели-меко и лесно. А, еве како е опишана: Машкото нека легне на грб. Девојката, нека клекне со расчекорени нозе преку неговите колкови, а со лицето да биде свртена кон машките стапала.