TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВЕРИЦА МИЦКОВСКА-ВЕРЧЕ (1943-1963)

Утрински - 26.07.2003

СЕЌАВАЊЕ Од Димче, Васко, Лиле, Маја и ...

Земјотресот засекогаш ги раздели најдобрите другарки Верица и Марија

Дневник - 24.07.2003

40 години од катастрофалниот скопски земЈотрес Верица требало да преноќи кај Марија за утредента да одат на женската плажа, но таа доцна ноќта сепак се вратила дома и загинала под урнатините Шеснаесетгодишната Марија и две години постарата Верица биле неразделни другарки.