TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ал Каеда одговорна за терористичките напади во Алжир

Вест - 10.09.2007

АЛЖИР, 10 септември (Би-Би-Си) - Членови на северноафриканското крило на Ал-Каеда велат дека во претходните два дена извршиле два самоубиствени напади во кои имаат настрадано речиси 50 луѓе во Алжир. АЛЖИР, 10 септември (Би-Би-Си) - Членови на северноафриканското крило на Ал-Каеда велат дека во ...

Ал каеда ја презеде одговорноста за нападите

Време - 10.09.2007

АЛЖИР Северноафриканското крило на меѓународната терористичка организација Ал каеда ја презеде одговорноста за двата самоубиствени напада во Алжир во последните три дена, во кои беа убиени најмалку 50 луѓе, пренесе МИА. Според катарската телевизија Ал џазира, Ал каеда преку интернет-соопштение ...

Ал Каеда презеде одговорност за 50 убиени во Алжир

Утрински - 10.09.2007

АЛЖИР - Припадниците на северноафриканското крило на Ал Каеда јавија дека извршиле два самоубиствени напада во кои загинале најмалку 50 лица во Алжир во последните два дена. Групата која се нарекува Ал Каеда во исламскиот Магреб го објави соопштението преку интернет.

Ал каеда ја презеде одговорноста за терористичките напади во Алжир

Дневник - 10.09.2007

Северноафриканското крило на терористичка организација Ал каеда ја презеде одговорноста за двата самоубиствени напада во Алжир во последните три дена, во кои беа убиени најмалку 50 луѓе. Ал каеда на интернет објавила дека стои зад самоубиствениот напад на касарната на крајбрежната стража во ...

Одговорна Ал Каеда

Вечер Прес - 10.09.2007

Северноафриканското крило на меѓународната терористичка организација Ал Каеда ја презеде одговорноста за двата самоубиствени напада во Алжир во последните три дена, во кои се убиени најмалку 50 луѓе, јави катарската телевизија Ал Џазира.