TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Полициски синдикат нема да учествува во генералниот штрајк

А1 - 04.12.2001

Македонскиот полициски синдикат нема да учествува во генералниот штрајк што за 17-ти овој месец го закажаа вработените во јавната администрација. Синдикатот на полицијата ги разбира и подржува барањата на буџетарите, но се оградува од најавата за организирање протести поради како што се вели ...

Јавната администрација на 17 декември ќе го блокира Скопје

Вест - 04.12.2001

СИНДИКАТИТЕ ОД ЈАВНИОТ СЕКТОР НАЈАВУВААТ ШТРАЈК Врабтените во правосудството, образованието и во здравството бараат од Владата исплата на плати до 15-ти во месецот, утврдување на најниската плата и исплата на К-15 за годинава "Социјалните проблеми ескалираат и стануваат број еден во државава", ...

Сто илјади буџетари ќе излезат на генерален штрајк за редовни плати

Дневник - 04.12.2001

ВРАБОТЕНИТЕ ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР ЈА ПРИТИСКААТ ВЛАДАТА Штрајкот ќе трае се до исполнување на барањата, а како средство на притисок ќе се користат сите средства од западните демократии Сто илјади вработени во здравството, во јавната администрација, во правосудството и во образованието на 17 декември ќе ...

Штрајк на административците

А1 - 03.12.2001

Владата треба да биде сигурна дека на 17-ти овој месец 100 илјади работници од јавната администрација ќе излезат на генерален штрајк, ако најдоцна до 15-ти декември не им ги исполни барањата. Ова го порачаа претседателите на синдикатите од УПОЗ, образование, здравство, одбрана и полиција, барајќи ...