TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МАТ со декрет стана безбеден

Вест - 08.12.2001

БАЛКОВСКИ ГО ДИСЦИПЛИНИРА МАНОЛЕВ Најдоцна до 22 декември, МАТ мора да ги исполни сите услови поставени од Управата за цивилна воздушна пловидба и имплементацијата на договорот за редовен авиопревозник ќе започне веднаш. Со тоа работата е за Воздухопловните власти на Македонија, за разлика од ...

Грците го летаат Трајковски

Вест - 07.12.2001

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ СЕ ПЛАШИ ДА ПАТУВА СО ДОМАШНИТЕ АВИОКОМПАНИИ За Брисел, претседателот на Македонија леташе преку Солун со грчкиот авиопревозник "Олимпик", а за Париз летна со владиното авионче, откако не се појави на редовната линија на словенечката "Адрија ервејз", з Шефот на државата Борис ...

Авиоимпекс од утре нема да лета

А1 - 06.12.2001

Авиокомпанијата Авиоимпекс од утре нема да ги извршува летовите утврдени во зимскиот ред на летање поради долг кон јавното аеродромско претпријатие. Директорот на двата македонски аеродроми Ернат Фејзулаху за А1 изјави дека на „Авиоимпекс ќе му забрани да лета од скопскиот и од охридскиот аеродром ...

ЈАТ преку МАТ порачува "Не дамо Македонију"

Вест - 06.12.2001

МАКЕДОНСКИОТ НАЦИОНАЛЕН ПРЕВОЗНИК КАКО ФИЛИЈАЛА НА ЈУГОСЛОВЕНСКИОТ На минатонеделната средба со МАТ, во Управата присуствувал и некој Миќа Поповиќ, чиј статус во авиокомпанијата досега не е регулиран, се ставил над првиот човек на Управата Миле Манолев и побарал да му се од "Ово је наш годинама ...

МАТ во разумен рок треба да ги отстрани проблемите во работењето

А1 - 05.12.2001

„Редовниот авиопревозник МАТ работи согласно законот и не е загрозена безбедноста на летањето“, изјави денеска за А1 директорот на управата за цивилна воздушна пловидба Миле Манолев по средбата со министерот за транспорт Љупчо Балкоски и со првиот човек на МАТ Душко Груевски.

Балковски и Манолев знаат дека МАТ не е безбеден, ама му дозволуваат да лета

Вест - 05.12.2001

ТОТАЛНО БЕЗЗАКОНИЕ ВО АВИОСООБРАЌАЈОТ Ако нешто се случи со воздухопловите на МАТ, одговорноста паѓа на министерот Балкоски бидејќи е информиран дека авионите не смеат да летаат од безбедносни причини, но и на директорот Манолев затоа што не ги ...

"МАТ" и "Авиоимпекс" ќе останат без дозволи за летање

Дневник - 05.12.2001

УПРАВА ЗА ЦИВИЛНА ВОЗДУШНА ПЛОВИДБА Авиокомпанијата "МАТ" нема да добие дозвола за летање по 22 декември ако не обезбеди доказ дека авионите се сервисирани од овластена организација за техничко одржување. Досега авионите на "МАТ" ги одржуваше сервисот на југословенската авиокомпанија "ЈАТ", кој не ...

МАТ не ја почитува забраната за сервисирање на авионите во Белград

А1 - 04.12.2001

МАТ не ги почитува наредбите на управата за цивилна воздушна пловидба. Оваа авиокомпанија и покрај забраната од управата за цивилна воздушна пловидба да ги сервисира авионите во Белград тоа го прави во јатовата работилница. На 14-ти ноември директорот на управата, Миле Манолев го известил ...

МАТ илегално лета пет години

Вест - 04.12.2001

"АВИОИМПЕКС" ЌЕ ГО ТУЖИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ "Авиоимпекс" тврди дека МАТ презентира лажен договор за лизинг, зашто авионите на ЈАТ не ги купува преку наемнината туку само на црно плаќа надомест за наем кој, без да помине низ Заводот за платен промет,...

Манолев: Двете авиокомпании одбраа меѓусебно да се уништуваат

Вест - 04.12.2001

"Познати ми се обвинувањата на 'Авиоимпекс' и право на секој е да се лути, меѓутоа, и двете компании многупати досега, како во однос на финансиски, така и во однос на прашања од безбедноста беа привилегирани", вели директорот на Управата за цивилна воздушна пловидба Миле Манолев.

"МАТ" лажно ги пријавувал авионите пред домашните власти

Дневник - 04.12.2001

АВИОИМПЕКС ОБВИНУВА Ако остане во сила договорот за редовен авиопревозник со "МАТ", тоа ќе значи дека државна авиокомпанија ќе биде "ЈАТ" Авиокомпанијата "Авиоимпекс" смета дека на нивниот конкурент "МАТ", кој е назначен за редовен превозник, треба да му биде одземена дозволата за летање поради ...

И МАТ и Авиоимпекс може да останат без дозволи за летање

А1 - 03.12.2001

Управата за цивилна воздушна пловидба ги предупредува двете домашни авиокомпании дека може да останат без дозволи за летање, ако не ги исполнат домашните и меѓународни летачки стандарди. И на МАТ и на Авиоимпекс на 22-ри декември им истекуваат лиценците за летање и можно е да не им бидат ...