TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Канадски пошти се решени да влезат во Македонски пошти

Капитал - 06.12.2001

Канадски пошти се решени да влезат во Македонски поштиДелегација на "Канадаска пошта" се наоѓа во Скопје со цел да ги финишира преговорите за нивниот влез во Македонска пошта. Според информациите од Министерството за транспорт, преговорите се очекува да завршат за две недели, по што ќе се знае и ...

Финална фаза на преговорите меѓу македонски и канадски пошти

А1 - 03.12.2001

Делегација на „Канадска пошта“ од денеска престојува во Скопје на последната фаза од преговорите за нивно влегување во македонската пошта. Се очекува преговорите да завршат за најмногу две недели по што ќе бидат познати сите детали околу моделот по кој „Канадска пошта“ ќе стопанисува со ...

Канаѓаните ќе добијат предност да ја купат Македонска пошта

Вест - 03.12.2001

ДОГОВОРОТ ЗА КОНЦЕСИЈА СО КАНАДСКИ ПОШТИ ПРЕД ФИНАЛИЗАЦИЈА Делегација на "Канадски пошти", денес доаѓа во работна посета на "Македонска пошта" заради постигнување договор за концесионерство со јавното претпријатие. Овонеделните средби, доколку завршат успешно, може да значат финализација на ...

Канаѓаните доаѓаат со конечна понуда

Дневник - 03.12.2001

"МАКЕДОНСКИ ПОШТИ" ПРИВЛЕЧНА ЗА НАЈДОБРАТА СВЕТСКА ПОШТА Делегација на компанијата "Канадска пошта" денеска ќе пристигне во земјава за да го утврди конечниот договор за концесија на Јавното претпријатие "Македонски пошти". Канаѓаните во октомври испратија до Министерството за транспорт и врски ...