TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Концерт и отварање на изложбата Кој сум јас"

Утрински - 25.07.2002

„Скопско лето" Во Музејот на град Скопје, вечерва во рамките на "Скопско лето" се реализираат два културни настана. Во концертната сала, во 20.30 часот концерт ќе одржат Даница Кавракова на виолончело и Ерик Шулер на пијано, двајцата гости од Словенија, кои ќе се претстават со дела на Сергеј ...

НА СКОПСКО ЛЕТО

Вест - 25.07.2002

Рахмањинов со Кавракова и Шулер од Словенија Даница Кавракова на виолочело и пијанистот Ерик Шулер од Словенија, вечерва (20.30 ч.) ќе одржат концерт во Музејот на Скопје. На програмата се делата "4 музички моменти оп.16" и "Соната за клавир и виолончело оп.19" од Сергеј Рахмањинов.

Концерт и групна изложба

Дневник - 25.07.2002

СКОПСКО ЛЕТО Во рамки на манифестацијата "Скопско лето" во Концертната сала на Музејот на град Скопје, вечерва во 20,30 часот, Даница Кавракова на виолончело и Ерик Шулер на пијано од Словенија ќе одржат целовечерен концерт. На програмата на концертот се дела од Сергеј Рахмањинов.