TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Концерт на студенти од Факултетот за музичка уметност

Утрински - 23.05.2002

"Мајски оперски вечери" Во рамките на манифестацијата "Мајски оперски вечери", вечерва во Македонскиот народен театар со почеток во 20 часот, концерт ќе одржат студентите од Факултетот за музичка уметност од Скопје, под диригентство на Емилија Савовска-Лале.

"Мајските оперски вечери" жртвувани за повисоки плати на музичарите

Дневник - 23.05.2002

ОПЕРАТА се приклуЧи на ШТРАЈКОТ ВО ЈАВНИОТ СЕКТОР Половина од хонорарите на гостите на Оперските вечери се исплатени, но се уште не се знае како ќе им се вратат парите на оние што купиле билети за претставите што нема да се одржат Оперската претстава "Травијата", која требаше да се одржи завчера во ...