TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Икарија останува грчка

Утрински - 19.07.2012

Грција е изненадена и гневна на текстот на австрискиот весник „Хојте“ дека островот Икарија сака да се отцепи од матичната држава и размислува за присоединување кон Австрија.

Грчки остров сака да се спои со Австрија

Дневник - 18.07.2012

Островот Икарија во Егејското Море сака да се отцепи од Грција и не ја исклучува можноста да се спои со Австрија, пренесува бесплатниот дневен весник „Хојте“.

Амбасадата на Грција во Виена остро реагира на пишувањата за отцепување на островот Икариа

Канал5 - 18.07.2012

Амбасадата на Грција во Виена остро реагирала на пишувањето на австриските и италијанските медиуми дека островот Икариа во Егејското море размислува за отцепување и припојување кон Австрија.

Грција демантира дека нејзин остров сака да се отцепи

24 Вести - 18.07.2012

Грчката Амбасада во Виена ги демантира информациите во некои австриски медиуми дека жителите на островот Икариа размислуваат за референдум со кој ќе се отцепат од Грција и ќе се присоединат кон ...

Грција демантира дека нејзин остров сака да се отцепи и да се присоедини кон Австрија

Алфа - 18.07.2012

Грчката Амбасада во Виена ги демантира информациите во некои австриски медиуми дека жителите на островот Икариа размислуваат за референдум со кој ќе се отцепат од Грција и ќе се присоединат кон ...

Грција демантира дека нејзин остров сака да се отцепи

+инфо - 18.07.2012

Грчката Амбасада во Виена ги демантира информациите во некои австриски медиуми дека жителите на островот Икариа размислуваат за референдум со кој ќе се отцепат од Грција и ќе се присоединат кон ...

Грција демантира дека нејзин остров сака да се присоедини кон Австрија

МРТ - 18.07.2012

Грчката Амбасада во Виена ги демантира информациите во некои австриски медиуми дека жителите на островот Икариа размислуваат за референдум со кој ќе се отцепат од Грција и ќе се присоединат кон ...

Грција не и’ го дава островот на Австрија

Нетпрес - 18.07.2012

Грчката амбасада во Виена остро реагираше на пишувањата на австриските и италијанските медиуми дека островот Икарија размислува за отцепување од Атина и спојување кон Австрија.

Грција демантира дека нејзин остров сака да се отцепи

Press24 - 18.07.2012

Грчката Амбасада во Виена ги демантира информациите во некои австриски медиуми дека жителите на островот Икариа размислуваат за референдум со кој ќе се отцепат од Грција.

Грција не го пушта „дезертерскиот остров“

МКД - 18.07.2012

Амбасадата на Грција во Виена остро реагирала на пишувањето на австриските и италијанските медиуми дека егејскиот остров Икарија размислува за отцепување од Атина и припојување кон Австрија.

Грција се обидува да ги намали трошоците, а Икариа останува под грчка власт

Курир - 18.07.2012

Виенскиот весник „Хојте“, како и италијанскиот „Либеро“ вчера објавија дека грчкиот остров Икариа во Егејското Море бара да се отцепи од Грција и да се присоедини кон Австрија.

Грција не и’ го дава островот на Австрија

Точка - 18.07.2012

Грчката амбасада во Виена остро реагираше на пишувањата на австриските и италијанските медиуми дека островот Икарија размислува за отцепување од Атина и спојување кон Австрија.

Грција: Икара е наш остров

Денешен - 18.07.2012

Грчката Амбасада во Виена ги демантира информациите во некои австриски медиуми дека жителите на островот Икариа размислуваат за референдум со кој ќе се отцепат од Грција и ќе се присоединат кон ...

Грција демантира дека островот Икарија може да се припои кон Австрија

Либертас - 18.07.2012

Грчката aмбасада во Виена соопшти дека „Грција е унитарна, а не федерална држава“ и оти договорот со кој Икариа се присоедини кон Грција нема рок на траење.

Грција не го дава островот што сака да се присоедини со Австрија

eReporter - 18.07.2012

Грција е унитарна,а не федерална држава,а и договорот со кој Икариа се присоедини кон Грција нема рок на траење. Ова се наведува во соопштението на грчката Амбасада во Виена, која ги демантира ...

Остров во Егејот бара отцепување од Грција

Канал5 - 17.07.2012

Грчкиот остров Икарија во Егејското море планира да се отцепи од Грција и да се припои на Австрија, објавува виенскиот весник Хојте.

Грчкиот остров Икарија сака да се отцепи и да се припои кон Австрија

МКД - 17.07.2012

Грчкиот остров Икарија во Егејско Море сака да се отцепи од Грција и да се обиде да се спои со Австрија. Имено, на денешен ден истекува стогодишниот договор со кој Икарија добил независност од ...

Островот Икарија не сака да биде повеќе грчки

А1 On - 17.07.2012

Грчкиот остров Икарија, по истекувањето на 100-годишниот договор според кој тој и припаѓа на Грција, сака да биде независен, или евентуално да се спои со Австрија.

Грчки остров бара да се отцепи и да се присоедини кон Австрија

Сител - 17.07.2012

Грчкиот остров Икарија во Егејското Море бара да се отцепи од Грција и да се присоедини кон Австрија, пишива виенскиот весник „Хојте“, како и италијанскиот „Либеро“.

Грчки остров сака да се отцепи и да се припои кон Австрија

Алфа - 17.07.2012

Грчкиот остров во Егејското море Икариа сака да се отцепи од Грција и да се припои кон Австрија пренесува виенскиот бесплатен дневен весник „Хојте“.

Грчки остров бара да се отцепи од Грција

Press24 - 17.07.2012

Грчкиот остров Икарија во Егејското Море бара да се отцепи од Грција и да се присоедини кон Австрија. На денешен ден истекува стогодишниот договор, со кој Икарија добил независност од Отоманската ...

Грчки остров сака да се отцепи и да се припои кон Австрија

Макфакс - 17.07.2012

Грчкиот остров во Егејското море Икариа сака да се отцепи од Грција и да се припои кон Австрија, пренесува виенскиот бесплатен дневен весник „Хојте“.

Грчки остров сака да се отцепи и да се спои кон Австрија

Нетпрес - 17.07.2012

Грчкиот остров во Егејското море Икариа сака да се отцепи од Грција и да се спои кон Австрија, пренесува виенскиот дневник “Хојте“.

Грци се отцепуваат од Грција

Оn.net - 17.07.2012

На жителите на грчкиот остров Икарија им е доста од кризата и грчките власти. Најверојатно на референдум ќе гласаат дали да се отцепат од Грција и да се припојат кон Австрија.

Грчки остров бара да се отцепи и да се присоедини кон Австрија

МРТ - 17.07.2012

Грчкиот остров Икарија во Егејското Море бара да се отцепи од Грција и да се присоедини кон Австрија, пишива виенскиот весник „Хојте“, како и италијанскиот „Либеро“.

Грчки остров бара отцепување од Грција

Курир - 17.07.2012

Грчкиот остров Икарија во Егејското Море бара да се отцепи од Грција и да се присоедини кон Австрија, пишива виенскиот весник „Хојте“, како и италијанскиот „Либеро“.

Грчки остров сака да се отцепи и да се спои кон Австрија

Точка - 17.07.2012

Грчкиот остров во Егејското море Икариа сака да се отцепи од Грција и да се спои кон Австрија, пренесува виенскиот дневник “Хојте“.

Островот Икарија сака да се отцепи од Грција

Либертас - 17.07.2012

Денес истекува 100-годишниот договор со кој Икарија добила независност од Турската империја и се припоила кон Грција, а жителите веќе размислуваат за отцепување.

Грчки остров сака да се отцепи од Грција

Денешен - 17.07.2012

Грчкиот остров Икарија во Егејското море сака да се отцепи од Грција и највеорјатно да се припои кон Австрија, пренесува виенскиот бесплатен весник „Хојте“.

Грчки остров сака да се отцепи и да се припои кон Австрија

Канал 77 - 17.07.2012

Грчкиот остров во Егејското море Икариа сака да се отцепи од Грција и да се припои кон Австрија пренесува виенскиот бесплатен дневен весник „Хојте“.

Грчки остров бара да се присоедини кон Австрија!

Вечер Прес - 17.07.2012

Грчкиот остров Икарија во Егејското Море бара да се отцепи од Грција и да се присоедини кон Австрија, пишува виенскиот весник Хојтее, како и италијанскиот Либероо.