TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На ДУИ сега и' пречи „македонско“ во пасошите

Дневник - 18.07.2009

Потпретседателот на Собранието, Рафиз Алити, и пратеничката група ДУИ ќе достават барање до МВР во пасошите во графата за ...

Гаранциите за идентитет, автогол за Владата

Време - 16.07.2009

Неприфатливо е во преговорите за името да се инсистира на зачувување само на македонскиот етнички идентитет, кој не смее да ...

Идентитетските прашања ги заплеткуваат преговорите за името

Н.Македонија - 16.07.2009

ДУИ од својот коалициски партнер засега бара решение за името што ќе ја одрази мултиетничноста на земјата, а не и гаранција за ...

ДУИ бара „Северна“ да биде рамковна

Време - 15.07.2009

ДУИ, коалицискиот партнер во Владата, ќе инсистира решението на спорот за името меѓу Македонија и Грција да го одразува ...

Идетнитет или идентитет?

Дневник - 15.07.2009

Ако прифатиме во графата за државјанство (nationality) да пишува „Република Северна Македонија“, нашата националност автоматски ...

Пишуваат историја, не знаат азбука

Дневник - 15.07.2009

Гаранциите за етничкиот идентитет на македонскиот народ во преговорите со Грција не треба да се бараат во она што ќе биде запиш ...

Без влакно на јазикот

Дневник - 14.07.2009

Означувањето на македонскиот јазик во евентуалното компромисно решение во спорот со Грција е најголема гаранција за ...