TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Помошта за тетовската тројка почна да пристигнува

А1 - 18.01.2002

И покрај големата радост на родителите Васо и Кате, кои трите синови ги добиле по девет години брак, одговорностите и проблемите неколкукратно им се зголемени, кои тие со платата само од Катица и пензијата од родителите не можеле да ги решат.

Машката тројка ќе се вози на Колтук со количката на женската тројка од Скопје

Дневник - 18.01.2002

СТИГНУВА ПОМОШ ЗА ТЕТОВСКОТО СЕМЕЈСТВО ДУРЛОВСКИ Приватните фирми "Фундамент", "Латерит" и "Вива инженеринг" вчера им подарија по 500 евра на младите родители Мајката на трите женски бебиња што се родија пред три години во Скопје вчера телефонски го известила тетовското семејство Дурловски дека ќе ...

Од грижа како да го истуркаат денот, заборавија на радоста

Вест - 17.01.2002

ВО ТЕТОВСКИ КОЛТУК ВО СЕМЕЈСТВОТО ДУРЛОВСКИ НЕОДАМНА СЕ РОДИ ТРОЈКА Ванчо и Катица Дурловски, тој невработен, технолошки вишок, таа вработена во "Тетекс", лани во октомври, по девет години брак добија тројка и сега притиснати од немаштијата, очајно бараат помош да ги нахранат св Бебињата ...

Веселата тројка гука и среде војна и немаштија

Дневник - 17.01.2002

И ПОКРАЈ ГРИЖИТЕ, СРЕЌАТА НА ДУРЛОВСКИ НЕМА КРАЈ Тетовското семејство што девет години ја чекаше рожбата се тутка во една соба, но "таа сега е повесела" Децата носат проблеми, но уште повеќе радости. Кога тие се исчекуваат подолго време во семејството, нивното доаѓање на свет е вистинска радост.

Апел за помош за тримесечната тројка Дуруловски од Тетово

А1 - 16.01.2002

Во куќата број 13 на улицата „Клема“, од населбата Колтук, бројот на станарите од 15-ти октомври минатата година е зголемен за три нови члена, Александар, Мартин и Дарко. За нивните родители Ванчо и Катица Дуруловски радоста е поголема бидејќи до оваа принова дошле по 9 години брак.