TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Полицајците незадоволни како се делат унапредувања

Утрински - 10.12.2010

Расте довербата на граѓаните во полицијата и тие се чувствуваат побезбедни во поглед на најголемите грижи што досега ги мачеле, а тоа се злоупотребата на дрога, малолетничката деликвенција, ...

Јанкуловска задоволна од полицијата, граѓаните не

Дневник - 10.12.2010

Граѓаните покажале до 25 отсто помала загриженост во однос на злоупотребата на дрога, малолетничката деликвенција, разбојништвата или кражбите отколку во 2008 година Министерката за внатрешни работи ...

Полицијата се подобрува, но е партиска и селективна

Н.Македонија - 10.12.2010

Шеесет и два процента од граѓаните и веруваат на полицијата и ја почитуваат, што е зголемување за 21 процент во однос на ставот на јавноста пред две години, покажува истражувањето на ОБСЕ Работата на ...

Македонците безбедни, полицајците унапредени од око?

Шпиц - 10.12.2010

Има тренд на подобрување на ставот на јавноста за полицијата, граѓаните се поотворени за соработка, иако проблем се уште е професионализацијата на полицијата.

Полицајците се унапредуваат без оглед на професионалните критериуми

Алфа - 09.12.2010

Непочитувањето на прописите во сообраќајот, злоупотребата на дрога и животните скитници се главните три проблеми кои предизвикуваат загриженост кај граѓаните во однос на проблемите од јавната ...

Работилница за резултатите од проектот „Соработка на полицијата и заедницата“

МРТ - 09.12.2010

Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска и амбасадорот на набљудувачката мисија на ОБСЕ во Република Македонија Хозе Луис Хереро денеска ќе се обратат на работилницата посветена на ...

МВР- ОБСЕ: Граѓаните се повеќе и веруваат на полицијата

Сител - 09.12.2010

Граѓаните во Република Македонија се чувствуваат побезбедни, забележан е тренд на подобрување на јавното мислење за полицијата, а граѓаните се поотворени за соработка.

Граѓаните се чувствуваат побезбедни и се поотворени за соработка со полицијата

МРТ - 09.12.2010

Граѓаните во Република Македонија се чувствуваат побезбедни, забележан е тренд на подобрување на јавното мислење за полицијата, а граѓаните се поотворени за соработка.

Граѓаните побезбедни и поотворени за соработка со полицијата

Вечер Прес - 09.12.2010

Со констатацијата "граѓаните и веруваат и ја почитуваат полицијата во нивната заедница" се согласиле 62 отсто од граѓаните, односно 21 процент повеќе во однос на ставот на јавноста пред две години ...

Резултати од проектот „Соработка на полицијата и заедницата“

Курир - 09.12.2010

На работилницата посветена на досегашните резултати на повеќегодишниот проект „Соработка на полицијата и заедницата“, ќе се обратат министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска и амбасадорот ...

Хереро: Граѓаните се чуствуваат побезбедно оваа година

Курир - 09.12.2010

Во хотелот Александар Палас, денеска се одржа работилница посветена на досегашните резултати на повеќегодишниот проект „Соработка на полицијата и заедницата“.

Полицајците се унапредуваат без оглед на професионалните критериуми

Макфакс - 09.12.2010

Непочитувањето на прописите во сообраќајот, злоупотребата на дрога и животните скитници се главните три проблеми кои предизвикуваат загриженост кај..

Министерката Јанкулоска задоволна од превентивната работа на полицијата

Inpress - 09.12.2010

Скопје, 9. декември 2010 (ИНПРЕС) „Паролите „Да служиме и заштитуваме“ и „Полиција сервис на граѓаните“ за нас никогаш не биле само празни флоскули. Напротив.

Ден на превенцијата

Inpress - 09.12.2010

Скопје, 9. декември 2010 (ИНПРЕС) Денеска се прославува Денот на превенцијата. По тој повод ќе се одржи еднодневна работилница, организирана од страна на мисијата на ОБСЕ во соработка со Мвр, а ...