TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(ВИДЕО) Прешова: Уставниот суд веќе двапати се изјаснил за член 353 став 5 од Кривичниот законик

360 степени - 23.11.2019

Уставниот суд веќе во два наврати не повел постапка за оценување на уставноста на член 353 став 5 од Кривичниот законик, кој се однесува на злоупотреба на службената положба и овластување при јавни набавки.

Уставниот суд веќе два пати реши, а актуелните уставни судии пак ќе одлучуваат за злоупотребата на службената положба

МКД - 23.11.2019

Одлуката на уставните судии да расправаат по иницијативата на адвокатот Еленко Миланов за измени во членот 353, став 5 од Кривичниот законик за злоупотреба на службената положба, остави многу недоумици кај експертската јавност ако се знае дека ...

(ВИДЕО) 360° Прешова: Уставниот суд веќе двапати се изјаснил за член 353 став 5 од Кривичниот законик

Либертас - 23.11.2019

Уставниот суд веќе во два наврати не повел постапка за оценување на уставноста на член 353 став 5 од Кривичниот законик, кој се однесува на злоупотреба на службената положба и овластување при јавни набавки.

Уставни судии во борба за неказнивост на функционери криминалци!?

Слободен Печат - 20.11.2019

Уставниот суд може да разгледува секакви иницијативи, но тој првично е орган што ја штити уставноста и законитоста, а тоа значи дека тој не може да проценува дали казните се мали или големи, објаснуваат правниците.

Уставен суд за најмногу дваесетина дена ќе одлучи за предметите на СЈО

Фактор - 20.11.2019

За најмногу дваесетина дена а најрано следната недела Уставен суд ќе донесе одлука околу предлогот за измени на членот 352 во Кривичниот законик за кој се бара поголема одговорност за оние што директно ги организираат јавните набавки, а истовремено ...

Уставните судии сè уште не ја детектирале „скриената амнестија за функционерите“

Н.Македонија - 20.11.2019

Иницијативата за оценување на уставноста на став 5 од членот 353 во Кривичниот закон за злоупотреба на службената положба, поднесена од адвокатот Еленко Миланов, беше предмет на разгледување на колегиум на Уставниот суд, во текот на вчерашниот ден ...

Уставните судии не донесоа одлука по иницијативата за застарување на предмети

MakPress - 20.11.2019

Уставните судии на денешниот стручен колегиум ја разгледаа иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик кој се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службената должност и ...

Уставните судии ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

Канал5 - 19.11.2019

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службена должност и ...

Уставните судии молчат за измените во КЗ со кој се бара казни за функционери кои прават штета на буџет

Телма - 19.11.2019

Уставните судии три часа расправаа зад затворени врати за уставноста на членот од Кривичниот законик кој предвидува високи казни за функционерите кои злоупотребиле тендери, со што е направена голема штета врз буџетот.

Уставниот суд наредната недела ќе одлучува за кривичните дела на функционерите

Алсат-М - 19.11.2019

Членовите на Уставниот суд денеска разговараа за иницијативата, за оценување на уставноста на член 353 став 5, од Кривичниот законик, во врска со застареноста на случаите или намалувањето на казната, во случаи што вклучуваат злоупотреба на ...

Уставните судии ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

24 Вести - 19.11.2019

Уставните судии ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност на некоја од наредните седници. На денешниот стручен колегиум се разгледувал оформениот предмет.

Уставните судии ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

Алсат-М - 19.11.2019

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службена должност и ...

Уставните судии ќе расправаат за застарувањето на делата

Фокус - 19.11.2019

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службена должност и ...

Уставниот суд ја разгледа иницијативата за застарување на предмети

Фокус - 19.11.2019

Уставните судии на денешниот стручен колегиум ја разгледаа иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик кој се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службената должност и ...

Уставниот суд ја разгледа иницијативата за застарување на предмети, одлука на една од наредните седници

Канал5 - 19.11.2019

Уставните судии на денешниот стручен колегиум ја разгледаа иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик кој се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службената должност .

Уставните судии ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

Телма - 19.11.2019

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службена должност и ...

Уставниот суд ја разгледа иницијативата за застарување на предмети, одлука на една од наредните седници

ММС - 19.11.2019

Уставните судии на денешниот стручен колегиум ја разгледаа иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик кој се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службената должност и ...

Наскоро Уставниот суд ќе донесе одлука за застарување на предметите во кои се гонат функционери

Слободен Печат - 19.11.2019

Иницијативата за оценување на уставноста на став 5 од член 353 ја поднесе адвокатот Еленко Миланов, кој брани неколку поранешни функционери во случаи што ги водеше СЈО. Уставните судии на денешниот стручен колегиум ја разгледаа иницијативата за член ...

Уставниот суд ја разгледа иницијативата за застарување на предмети, одлука на една од наредните седници

Нетпрес - 19.11.2019

Уставните судии на денешниот стручен колегиум ја разгледаа иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик кој се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службената должност и ...

Уставните судии ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

Сител - 19.11.2019

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службена должност и ...

Уставните судии ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

Независен - 19.11.2019

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службена должност и ...

Уставните судии ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

Слободен Печат - 19.11.2019

Посочи дека предметот бил на дневен ред на седницата што се одржа минатата недела и за него се отворила полемика. Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на ...

Уставните судии зад затворени врати разговараа за иницијативата за спас на обвинетите од СЈО

А1 On - 19.11.2019

Уставниот суд на Република Северна Македонија одржа стручен колегиум на сите судии. На колегиумот се разгледуваше оформениот предмет по иницијативата У.бр.106/2019, со која е оспорена одредбата од член 353 став 5 од Кривичниот законик, кој се ...

Уставните судии денеска ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

+инфо - 19.11.2019

Иницијативата за оценување на уставноста на став 5 од член 353 за злоупотреба на службената положба е поднесена од адвокатот Еленко Миланов, кој брани неколку поранешни функционери во случаи што ги водеше СЈО.

Уставен без одлука околу измените во Кривичниот законик

Глас на Америка - 19.11.2019

Предлогот за измените на членот се однесуваат на злоупотреба на службената положба на функционерите поврзана со јавни набавки и ќе се најдат на јавна расправа на една од наредните седници на Судот.

Уставните судии анализираа - треба ли да се намали казната за злоупотреба на службената положба

Сител - 19.11.2019

Стручниот колегиум на Уставниот суд ги разгледуваше аргументите за намалување на казната од минимум 5 години затвор, за злоупотреби при јавните набавки од високите функционери. На денешниот колегиум била разгледувана иницијативата од судиите Никола ...

Уставните судии ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

Нетпрес - 19.11.2019

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службена должност и ...

Уставните судии ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

Press24 - 19.11.2019

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службена должност и ...

Уставниот суд ја разгледа иницијативата за застарување на предмети, одлука на една од наредните седници

Нова ТВ - 19.11.2019

Уставните судии на денешниот стручен колегиум ја разгледаа иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик кој се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службената должност и ...

ПРАВНИЦИТЕ СОГЛАСНИ: Членот од Кривичниот законик кој ги гони сите криминалци не смее да се чепка

Слободен Печат - 19.11.2019

Професорот Гордан Калајџиев вели дека не гледа логика Уставниот суд да ја испитува уставноста на овој член од законот. Уставниот суд на Македонија денеска на колегиум дискутира по иницијативата за оценување на уставноста поднесена од адвокатот ...

Уставниот суд ја разгледа иницијативата за застарување на предмети - Наскоро одлука

Press24 - 19.11.2019

Уставните судии на денешниот стручен колегиум ја разгледаа иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик кој се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службената должност и ...

Уставните судии ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

ММС - 19.11.2019

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службена должност и ...

За колку време ќе застаруваат предметите за злоупотреба на службена должност, уставните судии ќе решаваат наскоро

+инфо - 19.11.2019

Уставните судии на денешниот стручен колегиум ја разгледаа иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик кој се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службената должност и ...

Уставните судии ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

Курир - 19.11.2019

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службена должност и ...

Уставните судии ја разгледале иницијатива за измени во Кривичен законик, одлука на некои од идните седници

iPortal - 19.11.2019

Уставните судии на одржаниот стручен колегиум ја разгледаа иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, кој се однесува на намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службената должност и овластување, со кои би се спасиле ...

Уставните судии ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

Република - 19.11.2019

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службена должност и ...

Уставниот суд ќе донесе одлука на една од наредните седници за членот од КЗ кој би ги спасил обвинетите од СЈО

Локално - 19.11.2019

Уставните судии на одржаниот стручен колегиум ја разгледаа иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, кој се однесува на намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службената должност и овластување, со кои би се спасиле ...

Уставниот суд се свикува, расправа за застареноста на предметите на СЈО

Фактор - 19.11.2019

Уставните судии денеска ќе разговараат во Колегиумот за иницијативата за член 353 став 5 од Кривичниот законик, која е посветена на застареноста на предметите или намалувањето на казните во случаи поврзани со злоупотреба на службената должност и ...

Уставниот суд ја разгледа иницијативата за застарување на предмети, одлука на една од наредните седници

24Инфо - 19.11.2019

– Уставните судии на денешниот стручен колегиум ја разгледаа иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик кој се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службената должност и ...

Денес пред Уставен суд: Иницијатива за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

Вечер Прес - 19.11.2019

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службена должност и ...

Уставните судии ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

Опсервер - 19.11.2019

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службена должност и ...

Уставниот суд ја разгледа иницијативата за застарување на предмети, одлука на една од наредните седници

Либертас - 19.11.2019

Уставните судии на денешниот стручен колегиум ја разгледаа иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик кој се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службената должност и ...

Уставниот суд ја разгледа иницијативата за застарување на предмети, одлука на една од наредните седници

Вечер Прес - 19.11.2019

Уставните судии на денешниот стручен колегиум ја разгледаа иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик кој се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службената должност и ...

Уставните судии ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

4NEWS - 19.11.2019

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службена должност и ...

Уставните судии ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

CivilMedia - 19.11.2019

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службена должност и ...

Уставните судии денеска ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

Либертас - 19.11.2019

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службена должност и ...

Уставните судии ќе расправаат за иницијативата за застарување на делата за злоупотреба на службена должност

Скопје инфо - 19.11.2019

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службена должност и ...

Уставниот суд ја разгледа иницијативата за застарување на предмети, одлука на една од наредните седници

Република - 19.11.2019

Уставните судии на денешниот стручен колегиум ја разгледаа иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик кој се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службената должност и ...

Уставниот суд ја разгледа иницијативата за застарување на предмети, одлука на една од наредните седници

Опсервер - 19.11.2019

Уставните судии на денешниот стручен колегиум ја разгледаа иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик кој се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службената должност и ...

Уставниот суд ја разгледа иницијативата за застарување на предмети, одлука на една од наредните седници

Бриф - 19.11.2019

Уставните судии на денешниот стручен колегиум ја разгледаа иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик кој се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службената должност и ...

Разгледана иницијативата за застарување на судски предмети и намалени казни

Н.Македонија - 19.11.2019

Тема на денешниот стручен колегиум на уставните судии беше разгледување иницијативата за членот 353, став 5 од Кривичниот законик, кој се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службената ...

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат за по Членот за застарување на предметите

MakPress - 19.11.2019

Уставните судии денеска на колегиум ќе дискутираат по иницијативата за член 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на застарување на предметите или намалување на казните за случаи поврзани со злоупотреба на службена должност и ...

Француска поддршка за Уставниот суд

Канал5 - 18.11.2019

Правната држава има клучно место во интегративниот процес на земјата во Европската Унија, порача францускиот амбасадор Кристиан Тимоние по денешната средба со претседателот на Уставниот суд Сали Мурати.

Правната држава на клучно место

Телма - 18.11.2019

Правната држава има клучно место во интегративниот процес на земјата во Европската Унија но реално, има централно место и на терен – порача францускиот амбасадор, Кристиан Тимоние, кој денеска го посети новиот претседател на Уставниот суд, Сали ...

Уставниот суд ја стопирал расправата за членот 353, Дескоска бара судиите да расправаат само за уставноста

24 Вести - 18.11.2019

На специјален колегиум, уставните судии утре ќе дебатираат за иницијативата за оценување на членови од кривичниот законик, кои се однесуваат на злоупотреби на државниот буџет. Се подготвува ли терен за спас на осомничените функционери од ...

Уставните судии утре на колегиум ќе дискутираат за членот од КЗ, кој може да ги спаси обвинетите од СЈО

Телма - 18.11.2019

Мурати рече дека предметот било на дневен ред на седницата што се одржа минатата недела и за него се отворила полемика. Иницијативата за оценување на уставноста на став 5 од членот 353 за злоупотреба на службената положба е поднесена од адвокатот ...

Уставните судии утре ќе решаваат за членот со кој може да спасат дел од обвинетите од СЈО

Фокус - 18.11.2019

Претседателот на Уставниот суд Сали Мурати за утре закажал колегиум со судиите, на кој детално ќе дискутираат по иницијативата за членот 353, став 5 од Кривичниот законик, а која се однесува за злоупотреба на службената положба.

Уставните судии утре на колегиум ќе дискутираат за членот 353 од КЗ

Канал5 - 18.11.2019

Претседателот на Уставниот суд Сали Мурати за утре закажал колегиум со судиите, на кој детално ќе дискутираат по иницијативата за членот 353 од кривичниот законик, кој се однесува за злоупотреба на службената положба.

Уставните судии утре на колегиум ќе дискутираат за член кој се однесува на злоупотреба на службената положба

Слободен Печат - 18.11.2019

Мурати рече дека предметот било на дневен ред на седницата што се одржа минатата недела и за него се отворила полемика. Претседателот на Уставниот суд Сали Мурати за утре закажал колегиум со судиите, на кој детално ќе дискутираат по иницијативата за ...

Француска поддршка за Уставниот суд

ММС - 18.11.2019

Правната држава има клучно место во интегративниот процес на земјата во Европската Унија – порача францускиот амбасадор, Кристиан Тимоние по денешната средба со претседателот на Уставниот суд Сали Мурати.

Уставните судии утре на колегиум ќе дискутираат за иницијативата по членот 353, став 5 од КЗ

ММС - 18.11.2019

Претседателот на Уставниот суд Сали Мурати за утре закажал колегиум со судиите, на кој детално ќе дискутираат по иницијативата за членот 353, став 5 од Кривичниот законик, а која се однесува за злоупотреба на службената положба.

Тимоние му даде поддршка на Уставниот суд

+инфо - 18.11.2019

Правната држава има клучно место во интегративниот процес на земјата во Европската Унија, порача францускиот амбасадор Кристиан Тимоние по денешната средба со претседателот на Уставниот суд Сали Мурати.

Тимоние: Уставниот суд во Македонија ја има француската поддршка

Слободен Печат - 18.11.2019

Претседателот на Уставниот суд рече дека му претставува чест и задоволство што денеска имал гостин од пријателска држава. Правната држава има клучно место во интегративниот процес на земјата во Европската Унија, порача францускиот амбасадор Кристиан ...

Уставните судии утре ќе дискутираат за иницијативата со која може да ги спасат функционерите од затвор

+инфо - 18.11.2019

Претседателот на Уставниот суд Сали Мурати за утре закажал колегиум со судиите, на кој детално ќе дискутираат по иницијативата за членот 353, став 5 од Кривичниот законик, а која се однесува за злоупотреба на службената положба.

Уставниот суд утре одлучува за членот со кој може да се спасат обвинети од СЈО

Р.С.Европа - 18.11.2019

Уставните судии утре на колегиум ќе дискутираат за иницијативата по членот 353, став 5 од Кривичниот законик, која се однесува на злоупотреба на службената положба и овластувања, при што има направено штета на буџетот, а опфаќа најголем дел од ...

Уставните судии в среда нема да расправаат за спас на обвинетите од СЈО за тендери, можеби ќе имале колегиум

А1 On - 18.11.2019

Уставните судии оваа среда нема да одржат седница на која што ќе се расправа за членот од Кривичниот законик, кој се однесува на иницијативата на адвокатот на Никола Груевски, Миле Јанакиески и останатите, Еленко Миланов, за злоупотреба на ...

Француска поддршка за Уставниот суд

Нетпрес - 18.11.2019

Правната држава има клучно место во интегративниот процес на земјата во Европската Унија, порача францускиот амбасадор Кристиан Тимоние по денешната средба со претседателот на Уставниот суд Сали Мурати.

Средба на претседателот на Уставниот суд со францускиот амбасадор

Академик - 18.11.2019

Претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Сали Мурати, денес оствари средба со амбасадорот на Француската Република во Република Северна Македонија, Кристијан Тимоние.

Вакви какви што сме, додека да се изнадише Зоран Заев – немаме шанси да станеме членка на ЕУ!

+инфо - 18.11.2019

Македонија денес е царство на некомпетенцијата и на популизмот. Господ на Зорана Заев да му даде да се изнадише уште најмалку толку години колку што има, ама со вакво неодговорно владеење, ние нема да успееме да влеземе во елитното друштво.

Уставните судии утре на колегиум ќе дискутираат за иницијативата за спас од затвор на поранешни функционери

МКД - 18.11.2019

Претседателот на Уставниот суд Сали Мурати за утре закажал колегиум со судиите, на кој детално ќе дискутираат по иницијативата за членот 353, став 5 од Кривичниот законик, а која се однесува за злоупотреба на службената положба.

Иницијативата за членот 353 од КЗ утре на колегиум на Уставниот суд

Нова ТВ - 18.11.2019

Претседателот на Уставниот суд Сали Мурати за утре закажал колегиум со судиите, на кој детално ќе дискутираат по иницијативата за поведување постапка за членот 353, став 5 од Кривичниот законик, а која се однесува за злоупотреба на службената ...

Француска поддршка за Уставниот суд

24Инфо - 18.11.2019

Правната држава има клучно место во интегративниот процес на земјата во Европската Унија, порача францускиот амбасадор Кристиан Тимоние по денешната средба со претседателот на Уставниот суд Сали Мурати.

Француска поддршка за Уставниот суд

Опсервер - 18.11.2019

Правната држава има клучно место во интегративниот процес на земјата во Европската Унија, порача францускиот амбасадор Кристиан Тимоние по денешната средба со претседателот на Уставниот суд Сали Мурати.

Средба на претседателот на Уставниот суд со францускиот амбасадор Тимоние

Либертас - 18.11.2019

Сали Мурати упати покана до претседателот на Уставниот Совет на Франција, господин Лорен Фабиус за посета на Република Северна Македонија и ја потенцираше подготвеноста за почести контакти и размена на мислења и искуства помеѓу двата уставни суда.

Уставните судии утре на колегиум ќе дискутираат за иницијативата по членот 353, став 5 од КЗ

PressingTV - 18.11.2019

Претседателот на Уставниот суд Сали Мурати за утре закажал колегиум со судиите, на кој детално ќе дискутираат по иницијативата за членот 353, став 5 од Кривичниот законик, а која се однесува за злоупотреба на службената положба.

Француска поддршка за Уставниот суд

Либертас - 18.11.2019

– Правната држава има клучно место во интегративниот процес на земјата во Европската Унија, порача францускиот амбасадор Кристиан Тимоние по денешната средба со претседателот на Уставниот суд Сали Мурати.

Тимоние: Правната држава има клучна улогa во интегративниот процес на С.Македонија во ЕУ

Локално - 18.11.2019

„Правната држава има клучна улогa во интегративниот процес на земјата во ЕУ“, порача францускиот амбасадор Кристијан Тимоние по средбата со претседтелот на Уставен – Сали Мурати. – Франција ќе го поддржи Уставниот суд да може што подобро да се ...

Француска поддршка за Уставниот суд

Вечер Прес - 18.11.2019

Правната држава има клучно место во интегративниот процес на земјата во Европската Унија, порача францускиот амбасадор Кристиан Тимоние по денешната средба со претседателот на Уставниот суд Сали Мурати.

Уставните судии утре на колегиум на кој детално ќе дискутираат по иницијативата за членот 353, став 5 од Кривичниот ...

Република - 18.11.2019

Претседателот на Уставниот суд Сали Мурати за утре закажал колегиум со судиите, на кој детално ќе дискутираат по иницијативата за членот 353, став 5 од Кривичниот законик, а која се однесува за злоупотреба на службената положба.

Уставните судии утре на колегиум ќе дискутираат за иницијативата за злоупотреба на службената положба

24Инфо - 18.11.2019

Претседателот на Уставниот суд Сали Мурати за утре закажал колегиум со судиите, на кој детално ќе дискутираат по иницијативата за членот 353, став 5 од Кривичниот законик, а која се однесува за злоупотреба на службената положба.

Француска поддршка за Уставниот суд

CivilMedia - 18.11.2019

Правната држава има клучно место во интегративниот процес на земјата во Европската Унија, порача францускиот амбасадор Кристиан Тимоние по денешната средба со претседателот на Уставниот суд Сали Мурати.

Уставните судии утре на колегиум ќе дискутираат за иницијативата по членот 353, став 5 од КЗ

Опсервер - 18.11.2019

Претседателот на Уставниот суд Сали Мурати за утре закажал колегиум со судиите, на кој детално ќе дискутираат по иницијативата за членот 353, став 5 од Кривичниот законик, а која се однесува за злоупотреба на службената положба.

Тимоние со поддршка за Уставниот суд

Република - 18.11.2019

Правната држава има клучно место во интегративниот процес на земјата во Европската Унија, порача францускиот амбасадор Кристиан Тимоние по денешната средба со претседателот на Уставниот суд Сали Мурати.

Тимоние – Мурати: Франција ќе го поддржи Уставниот суд

iPortal - 18.11.2019

„Правната држава има клучна улогa во интегративниот процес на земјата во ЕУ“, порача францускиот амбасадор Кристијан Тимоние по средбата со претседтелот на Уставен – Сали Мурати. – Франција ќе го поддржи Уставниот суд да може што подобро да се ...

Уставните судии утре на колегиум ќе дискутираат за иницијативата по членот 353, став 5 од КЗ за злоупотреба на ...

Либертас - 18.11.2019

– Претседателот на Уставниот суд Сали Мурати за утре закажал колегиум со судиите, на кој детално ќе дискутираат по иницијативата за членот 353, став 5 од Кривичниот законик, а која се однесува за злоупотреба на службената положба.

Уставноста на членот 353 од кривичниот законик утре пред уставните судии

MakPress - 18.11.2019

Претседателот на Уставниот суд Сали Мурати за утре закажал колегиум со судиите, на кој детално ќе дискутираат по иницијативата за членот 353, став 5 од Кривичниот законик, а која се однесува за злоупотреба на службената положба.

Героски: Вакви какви што сме, додека да се изнадише Заев – немаме шанси за во ЕУ!

365 - 18.11.2019

Пишува Бранко Героски за „Плусинфо“ За да не се лути никој друг од медиумите, ќе цитирам наслов од вест на порталот Плусинфо: „Уставните судии утре ќе дискутираат за иницијативата со која може да ги спасат функционерите од затвор“.

Героски распали: Вакви какви што сме, додека да се изнадише Заев – немаме шанса за во ЕУ!

Магазин - 18.11.2019

За да не се лути никој друг од медиумите, ќе цитирам наслов од вест на порталот Плусинфо: „Уставните судии утре ќе дискутираат за иницијативата со која може да ги спасат функционерите од затвор“.

Претседателот на Уставниот суд се сретна со францускиот амбасадор Тимоние

MakPress - 18.11.2019

Сали Мурати упати покана до претседателот на Уставниот Совет на Франција, господин Лорен Фабиус за посета на Република Македонија и ја потенцираше подготвеноста за почести контакти и размена на мислења и искуства помеѓу двата уставни суда.

Тимоние-Мурати: Правната држава има клучно место во интегративниот процес на земјата во ЕУ

MakPress - 18.11.2019

Правната држава има клучно место во интегративниот процес на земјата во Европската Унија, порача францускиот амбасадор Кристиан Тимоние по денешната средба со претседателот на Уставниот суд Сали Мурати.