TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Венко Андоновски го прејде својот ексклузивен издавач?

Вест - 05.12.2001

СЛУЧАЈОТ "КУЛТУРА" ПРОТИВ "ШТРК" ПРОДОЛЖУВА "Култура" од "Штрка" бара оштета од 10.000 марки, а Никола Штковски, кој на суд покажа потпишан договор со Венко, вели:"Култура" сака со мои пари да го исплати хонорарот за Андоновски и за печатењето на ...

Драмата "Бунт во домот за старци" е објавена во договор со Венко Андоновски

Вест - 03.12.2001

РЕАГИРАЊЕ ОД НИКОЛА ШТРКОВСКИ Никола Штрковски, сопственик на издавачката куќа "Штрк" по текстот објавен во "Вест", во кој пишуваме дека овој издавач ги присвоил авторските права на Венко Андоновски, ексклузивен автор на издавачот "Култура", за што таа го тужи, испрати демант до нашата редакција.