TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата треба да се охрабри за поднесување апликација за ЕУ

Утрински - 06.11.2003

Конституиран Форум за евроатлантски интеграции на Македонија ВИОЛЕТА ЦВЕТКОВСКА Вчера се формираше Форумот за евроатлантски интеграции на Република Македонија, нова невладина организација составена од сите политички, научни институции, деловни луѓе и независни интелектуалци од државата која ќе ...

Составен Форум за евроатланска интеграција

А1 - 05.11.2003

Врвната цел на Република Македонија да стане дел од структурата на НАТО до 2006-та и дел од европската унија до крајот на 2008-ма ги подредува активностите и ангажманите на Форумот за евроатланска интеграција. Основан пред 5 месеци од претставници од универзитетските средини, бизнис структури и ...