TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Амбасадорот Виктор Димовски нов директор на Агенцијата за разузнавање

Вест - 12.09.2007

Претседателот на Република Македонија Бранко Црвенковски вчера го именува Амбасадорот Виктор Димовски за Директор на Агенцијата за разузнавање. Амбасадорот Димовски до неодамна беше вонреден и ополномоштен амбасадор на Македонија во Србија и нерезидентен амбасадор во Израел.

Виктор Димовски нов директор на Агенцијата за разузнавање

Време - 12.09.2007

ЦРВЕНКОВСКИ ОДЛУЧИ Виктор Димовски е новиот директор на Агенцијата за разузнавање. Димовски до неодамна беше вонреден и ополномоштен амбасадор на Македонија во Белград, Србија и нерезидентен амбасадор во Израел. Одлуката за именување на Димовски за прв разузнавач претседателот Бранко Црвенковски ја ...

Македонската ЦИА доби нов шеф - Виктор Димовски

Утрински - 12.09.2007

Поранешен дипломат и одличен познавач на Балканот седна на жешката фотелја Агенцијата за разузнавање вчера го доби својот нов директор, тоа е поранешниот македонски амбасадор во Белград, Виктор Димовски. Вчера претседателот Црвенковски, во чија надлежност е македонската ЦИА, го потпиша решението за ...

Виктор Димовски директор на Агенцијата за разузнавање

Дневник - 12.09.2007

Претседателот Бранко Црвенковски вчера го назначи амбасадорот Виктор Димовски за директор на Агенцијата за разузнавање на Република Македонија . Димовски до неодамна беше вонреден и ополномоштен амбасадор на Македонија во Белград, Србија, и нерезидентен амбасадор во Израел.

Фрчко се врати во гнездото на Бранко

Вечер - 12.09.2007

Виктор Димовски е доскорешен амбасадор во Белград, а има и разузнавачко искуство како раководител на Управата за безбедност и разузнавање во Битола. Неговата кариера во многу нешта досега зависела од Фрчковски. Дали е така и сега? Виктор Димовски, доскорешниот амбасадор на Македонија во соседна ...

Виктор Димовски директор на Агенцијата за разузнавање

А1 - 11.09.2007

Претседателот Бранко Црвенковски денеска донесе одлука за именување на амбасадорот Виктор Димовски за директор на Агенцијата за разузнавање на Република Македонија. Димовски до неодамна беше вонреден и ополномоштен амбасадор на Македонија во Белград, Србија и нерезидентен амбасадор во Израел.

Виктор Димовски е именуван за прв разузнавач

Канал5 - 11.09.2007

Виктор Димовски дипломатската ја замени со кариера во безбедноста. Од денеска тој е новиот директор на Агенцијата за разузнавање. Претседателот Црвенковски реши поранешниот македонски амбасадор во Белград Димовски, кому мандатот му истече пред еден месец, да го наследи Кире Наумов на директорската ...