TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВМРО-ДПМНЕ: Најниската стапка на невработеност резултат на нашите добри економски политики

Алсат-М - 11.06.2017

Според ВМРО-ДПМНЕ најниската стапка на невработеност во Република Македонија од 22.9 проценти во првото тромесечие од годинава е резултат на квалитетните економски мерки партијата ги презела во последните 10 години со кои се отвориле над 174.000 ...

ВМРО-ДПМНЕ: Најниската стапка на невработеност резултат на нашите добри економски политики

Канал5 - 11.06.2017

Според ВМРО-ДПМНЕ најниската стапка на невработеност во Република Македонија од 22.9 проценти во првото тромесечие од годинава е резултат на квалитетните економски мерки партијата ги презела во последните 10 години со кои се отвориле над 174.000 ...

ВМРО-ДПМНЕ: Спасовски не е способен да организира миење на службено возило на МВР

Фокус - 11.06.2017

Додека ВМРО-ДПМНЕ е фокусирана на создавање на подобра иднина за сите граѓани на Република Македонија, министерот Оливер Спасовски, држи празни прес-конференции со кои на граѓаните им ја покажува сопствената неспособност за чување и одржување на ...

Мицковски: Намалената невработеност реална, бенефит и за граѓаните и за државата

Канал5 - 11.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска оцени дека постигнатото најниско ниво на невработеност од 22,9 проценти е реално и оти од него бенефит имаат и граѓаните и државата. Христијан Мицковски, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, на прес-конференција укажа на статистичките ...

Мицковски: Намалената невработеност реална, бенефит и за граѓаните и за државата

Алсат-М - 11.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска оцени дека постигнатото најниско ниво на невработеност од 22,9 проценти е реално и оти од него бенефит имаат и граѓаните и државата. Христијан Мицковски, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, на прес-конференција укажа на статистичките ...

ВМРО-ДПМНЕ: Спасовски ја покажа неспособноста да организира миење на „мерцедесот“

МКД - 11.06.2017

Додека ВМРО-ДПМНЕ е фокусирана на создавање на подобра иднина за сите граѓани на Република Македонија, Министерот Оливер Спасовски, држи празни прес-конференции со кои на граѓаните им ја покажува сопствената неспособност за чување и одржување на ...

ВМРО ДПМНЕ: 22,9% невработеност е поради нашите политики

Репортер - 11.06.2017

Според ВМРО-ДПМНЕ најниската стапка на невработеност во Република Македонија од 22.9 проценти во првото тромесечие од годинава е резултат на квалитетните економски мерки партијата ги презела во последните 10 години со кои се отвориле над 174.000 ...

ВМРО-ДПМНЕ: Спасовски покажа дека не е способен да организира миење на службено возило

Стандард - 11.06.2017

„Додека ВМРО-ДПМНЕ е фокусирана на создавање на подобра иднина за сите граѓани на Република Македонија, Министерот Оливер Спасовски, држи празни прес-конференции со кои на граѓаните им ја покажува сопствената неспособност за чување и одржување на ...

ВМРО-ДПМНЕ- Спасовски не знае да организира миење на службеното возило

Макфакс - 11.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ, во партиско соопштение го прозва министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски дека ја манипулира јавноста, наместо да организира миење на службеното возило. „Оливер Спасовски го надмина и својот шеф Зоран Заев и пред цела јавност ...

ВМРО-ДПМНЕ: Спасовски излегува со манипулации“

Репортер - 11.06.2017

Оливер Спасовски го надмина и својот шеф Зоран Заев и пред цела јавност покажа дека не е способен да организира миење на службено возило на МВР, со кое се возат највисоки странски делегации.

Мицковски: Со активните мерки на владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ се анулираат негативните ефекти од криминалната ...

Курир - 11.06.2017

Заклучно со крајот на првиот квартал од оваа година, според Заводот за статистика, во Република Македонија вработени се 734 000 граѓани, односно 20 000 повеќе граѓани се вработени во однос на истиот период лани.

ВМРО-ДПМНЕ: Невработеноста е на рекордно најниско ниво

Телеграф - 11.06.2017

Со мерките и активностите кои ги преземаше владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ практично се анулираат негативните ефекти од најцрниот период во независна Македонија, криминалната транзиција која што ја спроведе СДС - изјави Мицковски Заклучно со крајот ...

ВМРО-ДПМНЕ: Намалената невработеност реална, бенефит и за граѓаните и за државата

Курир - 11.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска оцени дека постигнатото најниско ниво на невработеност од 22,9 проценти е реално и оти од него бенефит имаат и граѓаните и државата. Христијан Мицковски, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, на прес-конференција укажа на статистичките ...

ВМРО-ДПМНЕ: Што побргу СДС излезе од антиреформскиот филм, толку подобро за граѓаните

Нетпрес - 11.06.2017

Невработеноста во Република Македонија, според Државниот завод за статистика за првото тромесечие од 2017-та година изнесува најниски до сега 22.9%, што е резултат на квалитетните економски мерки кои ВМРО-ДПМНЕ ги презеде во последните 10 години со ...

Мицковски: Намалената невработеност реална, бенефит и за граѓаните и за државата

Сител - 11.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска оцени дека постигнатото најниско ниво на невработеност од 22,9 проценти е реално и оти од него бенефит имаат и граѓаните и државата. Христијан Мицковски, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, на прес-конференција укажа на статистичките ...

ВМРО-ДПМНЕ: Невработеноста во моментов е на рекордно најниско ниво

Репортер - 11.06.2017

„Заклучно со крајот на првиот квартал од оваа година, според Заводот за статистика, во Република Македонија вработени се 734 000 граѓани, односно 20 000 повеќе граѓани се вработени во однос на истиот период лани.

ВМРО-ДПМНЕ: Рекордниот пад на невработеноста е резултат на квалитетните економски мерки кои ги преземавме

Курир - 11.06.2017

Невработеноста во Република Македонија, според Државниот завод за статистика за првото тромесечие од 2017-та година изнесува најниски до сега 22.9%, што е резултат на квалитетните економски мерки кои ВМРО-ДПМНЕ ги презеде во последните 10 години со ...

ВМРО-ДПМНЕ: Најниската стапка на невработеност резултат на нашите добри економски политики

Сител - 11.06.2017

Според ВМРО-ДПМНЕ најниската стапка на невработеност во Република Македонија од 22.9 проценти во првото тромесечие од годинава е резултат на квалитетните економски мерки партијата ги презела во последните 10 години со кои се отвориле над 174.000 ...

ВМРО-ДПМНЕ: Спасовски покажа дека не е способен да организира миење на службено возило на МВР

Телеграф - 11.06.2017

Додека ВМРО-ДПМНЕ е фокусирана на создавање на подобра иднина за сите граѓани на Република Македонија, министерот Оливер Спасовски, држи празни прес-конференции со кои на граѓаните им ја покажува сопствената неспособност за чување и одржување на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Невработеноста во моментов е на рекордно најниско ниво

А1 On - 11.06.2017

„Заклучно со крајот на првиот квартал од оваа година, според Заводот за статистика, во Република Македонија вработени се 734 000 граѓани, односно 20 000 повеќе граѓани се вработени во однос на истиот период лани.

ВМРО-ДПМНЕ: Спасовски не е способен да организира миење на службено возило на МВР

А1 On - 11.06.2017

„Невработеноста во Република Македонија, според Државниот завод за статистика за првото тромесечие од 2017-та година изнесува најниски до сега 22.9%, што е резултат на квалитетните економски мерки кои ВМРО-ДПМНЕ ги презеде во последните 10 години со ...

Мицковски: Активните мерки на владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ ги бришат негативните ефекти од криминалната транзиција ...

Нетпрес - 11.06.2017

Заклучно со крајот на првиот квартал од оваа година, според Заводот за статистика, во Република Македонија вработени се 734 000 граѓани, односно 20 000 повеќе граѓани се вработени во однос на истиот период лани.

Експерти: стапката на невработеност од 22.9% е резултат на успешните политики

Алфа - 11.06.2017

Историски најниската стапка на невработеност од 22.9% и креирањето на 20 илјади работни места во година на сериозна политичка криза е резултат на успешните политики на државата, коментираат дел од експертите.

ВМРО-ДПМНЕ: Спасовски не е способен да организира миење на службено возило на МВР

Мета - 11.06.2017

„Оливер Спасовски го надмина и својот шеф Зоран Заев и пред цела јавност покажа дека не е способен да организира миење на службено возило на МВР, со кое се возат највисоки странски делегации.

Невработеноста се спушти на историски најниска стапка од 22,9 проценти

Вечер Прес - 11.06.2017

За една деценија отворени се над 174.000 работни места, додека во првиот квартал од оваа, споредено со првиот квартал минатата година има 20.000 нови работни места, а во споредба со четвртиот квартал лани, годинава се региострирани 3.000 нови ...

Со активните мерки на владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ се анулираат негативните ефекти од криминалната транзиција на ...

Пулс24 - 11.06.2017

Заклучно со крајот на првиот квартал од оваа година, според Заводот за статистика, во Република Македонија вработени се 734 000 граѓани, односно 20 000 повеќе граѓани се вработени во однос на истиот период лани.

ВМРО-ДПМНЕ: Спасовски излегува со манипулации“

Либертас - 11.06.2017

„Оливер Спасовски го надмина и својот шеф Зоран Заев и пред цела јавност покажа дека не е способен да организира миење на службено возило на МВР, со кое се возат највисоки странски делегации.

Намалената невработеност реална, бенефит и за граѓаните и за државата

Пулс24 - 11.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска оцени дека постигнатото најниско ниво на невработеност од 22,9 проценти е реално и оти од него бенефит имаат и граѓаните и државата. Христијан Мицковски, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, на прес-конференција укажа на статистичките ...

Мицковски: СДС да престане да глуми опозиција, да отвори 64.000 работни места со просечна плата од 30.000 денари

Република - 11.06.2017

Постигнатото најниско ниво на невработеност од 22,9 проценти е реално, а од него бенефит имаат и граѓаните и државата, оценува ВМРО-ДПМНЕ. Христијан Мицковски, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, укажа на статистичките податоци дека заклучно со крајот на ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС да не дефокусира туку да ги исполнува ветувањата

Алсат-М - 10.06.2017

Никакви СЈО нарачки нема да му помогнат на Зоран Заев и СДС да ги дефокусираат граѓаните од реалноста во која тие очекуваат од СДС да почнат да работат и да ги реализираат ветувањата кои им ги дадоа, наведува ВМРО-ДПМНЕ во денешното соопштение до ...

Според ВМРО-ДПМНЕ новата влада е виновна за состојбата на мерцедесот

Фокус - 10.06.2017

Состојбата во која што се наоѓа блиндираниот мерцедес најдобро покажува како СДС се грижи за државниот имот. Токму владиното мнозинство го води Министерството за внатрешни работи скоро цела година и нивна е одговорноста за состојбата во која што се ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС да не дефокусира туку да ги исполнува ветувањата

Канал5 - 10.06.2017

Никакви СЈО нарачки нема да му помогнат на Зоран Заев и СДС да ги дефокусираат граѓаните од реалноста во која тие очекуваат од СДС да почнат да работат и да ги реализираат ветувањата кои им ги дадоа, наведува ВМРО-ДПМНЕ во денешното соопштение до ...

ВМРО-ДПМНЕ: Ако смета дека е непотребен, СДС може да го продаде мерцедесот

Канал5 - 10.06.2017

Состојбата во која се наоѓа блиндираниот мерцедес најдобро покажува како СДС се грижи за државниот имот. Токму владиното мнозинство го води Министерството за внатрешни работи скоро цела година и нивна е одговорноста за состојбата во којашто се наоѓа ...

ВМРО-ДПМНЕ: Во СДС не постои свест за квалитетни проекти

ТВ21 - 10.06.2017

Никакви СЈО нарачки нема да му помогнат на Зоран Заев и СДС да ги дефокусираат граѓаните од реалноста во која тие очекуваат од СДС да почнат да работат и да ги реализираат ветувањата кои им ги дадоа.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев не може вечно да се сокрива зад Катица Јанева

Фокус - 10.06.2017

„Никакви СЈО нарачки нема да му помогнат на Зоран Заев и СДС да ги дефокусираат граѓаните од реалноста во која тие очекуваат од СДС да почнат да работат и да ги реализираат ветувањата кои им ги дадоа, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: СДС да не дефокусира туку да ги исполнува ветувањата

24 Вести - 10.06.2017

Остри критики и меѓусебни препукувања и денеска преку партиски соопштенија . Никакви СЈО нарачки нема да му помогнат на Зоран Заев и СДС да ги дефокусираат граѓаните од реалноста во која тие очекуваат од СДС да почнат да работат и да ги реализираат ...

ВМРО-ДПМНЕ: Состојбата во која што се наоѓа мерцедесот покажува како СДС се грижи за државниот имот

24 Вести - 10.06.2017

По прес-конференцијата на Министерството за внатрешни работи преку соопштение реаригаа од ВМРО-ДПМНЕ. Оттаму велат дека состојбата во која што се наоѓа блиндираниот мерцедес најдобро покажува како СДС се грижи за државниот имот.

Ќе има ли одговорност за тие што не се грижат за државниот имот?

Вест - 10.06.2017

По денешната прес конференција која ја одржа Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, кој пред јавноста го покажа луксузниот Мерцедес за високи делегации во запуштена состојба, од ВМРО- ДПМНЕ преку соопштение реагираа дека МВР цела година е ...

Мицковски: ВМРО-ДПМНЕ е горда на најновите податоци за невработеноста

Алфа - 10.06.2017

Напорната работа, активните мерки за вработување, ниските даноци, политиката на странски инвестиции, поволната бизнис клима, оперативните планови на Владата за вработување кои беа спроведувани изминативе години, придонесоа невработеноста да се ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да не ја дефокусира јавноста, туку да ги исполнува ветувањата

Нетпрес - 10.06.2017

Никакви нарачки од Специјалното јавно обвинтелство (СЈО) нема да му помогнат на Зоран Заев и на СДСМ да ги дефокусираат граѓаните од реалноста во која тие очекуваат од нивната влада да почнат да работат и да ги реализираат ветувањата кои им ги ...

ВМРО-ДПМНЕ: Доколку СДСМ смета дека „мерцедесот“ е непотребен, може да го продаде

Стандард - 10.06.2017

„Состојбата во која што се наоѓа блиндираниот „мерцедес“ најдобро покажува како СДС се грижи за државниот имот. Токму владиното мнозинство го води Министерството за внатрешни работи скоро цела година и нивна е одговорноста за состојбата во која што ...

ВМРО-ДПМНЕ: Состојбата во која се наоѓа блиндираниот „мерцедес“ најдобро покажува како СДСМ се грижи за државниот имот

Нетпрес - 10.06.2017

Состојбата во којашто се наоѓа блиндираниот „мерцедес’ најдобро покажува како СДСМ се грижи за државниот имот, реагира во саботата од ВМРО-ДПМНЕ, на нападите од социјалдемократите и нивниот министер за внатрешни работи Оливер Спасовски.

ВМРО-ДПМНЕ: СДС да не дефокусира туку да ги исполнува ветувањата

Курир - 10.06.2017

Никакви СЈО нарачки нема да му помогнат на Зоран Заев и СДС да ги дефокусираат граѓаните од реалноста во која тие очекуваат од СДС да почнат да работат и да ги реализираат ветувањата кои им ги дадоа, наведува ВМРО-ДПМНЕ во денешното соопштение до ...

ВМРО-ДПМНЕ: Ако е непотребен, СДС може да го продаде „мерцедесот“

МКД - 10.06.2017

„Состојбата во која што се наоѓа блиндираниот „мерцедес“ најдобро покажува како СДС се грижи за државниот имот. Токму владиното мнозинство го води Министерството за внатрешни работи скоро цела година и нивна е одговорноста за состојбата во која што ...

Мицковски: ВМРО-ДПМНЕ е горда на податоците за стапката на невработеност

+инфо - 10.06.2017

Мицковски смета дека падот на стапката на невработеност е резултат на политиките што ги водела власта на ВМРО-ДПМНЕ. Невработеноста падна на рекордно најниско ниво и сега изнесува 22,9 отсто, што е резултат кој директно влијае на стандардот на ...

ВМРО-ДПМНЕ е горда дека невработеноста во Македонија изнесува 22,9% (ВИДЕО)

Стандард - 10.06.2017

„Невработеноста падна на рекордно најниско ниво од и сега изнесува 22.9%. Тоа е резултат кој директно влијае на стандардот на граѓаните и постигнување од кое сите имаат корист. Тоа е разликата меѓу напорното работење на ВМРО-ДПМНЕ и деструктивните ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС не треба да се плаши од нашите постигнувања

Репортер - 10.06.2017

„Се што е добро за граѓаните, не чини за СДС. Колку побргу СДС сфати дека е власт, а не опозиција, толку подобро и за граѓаните и за државата. Позитивните резултати треба да бидат поздравени и признаени.

ВМРО-ДПМНЕ: Се што е добро за граѓаните, не чини за СДС

Макфакс - 10.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ посочува дека колку побргу СДС сфати дека е власт, а не опозиција, толку подобро и за граѓаните и за државата. „Позитивните резултати треба да бидат поздравени и признаени. Само така ќе може да се направи исчекор напред и да се креираат ...

ВМРО-ДПМНЕ: Во СДС не постои свест за квалитетни проекти

А1 On - 10.06.2017

„Никакви СЈО нарачки нема да му помогнат на Зоран Заев и СДС да ги дефокусираат граѓаните од реалноста во која тие очекуваат од СДС да почнат да работат и да ги реализираат ветувањата кои им ги дадоа.

ВМРО-ДПМНЕ: Ако смета дека е непотребен, СДС може да го продаде мерцедесот

Сител - 10.06.2017

Состојбата во која се наоѓа блиндираниот мерцедес најдобро покажува како СДС се грижи за државниот имот. Токму владиното мнозинство го води Министерството за внатрешни работи скоро цела година и нивна е одговорноста за состојбата во којашто се наоѓа ...

ВМРО-ДПМНЕ: Македонија се сака со дела, со многу работа и одрекувања

А1 On - 10.06.2017

„Невработеноста падна на рекордно најниско ниво од и сега изнесува 22.9%. Тоа е резултат кој директно влијае на стандардот на граѓаните и постигнување од кое сите имаат корист. Тоа е разликата меѓу напорното работење на ВМРО-ДПМНЕ и деструктивните ...

Мицковски: Намалената невработеност е резултат на напорната работа на ВМРО-ДПМНЕ

МКД - 10.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ соопшти дека е горда на последните податоци од Државниот завод за статистика кои покажуваат дека невработеноста во првиот квартал од годинава паднала на 22.9 отсто. „Тоа е разликата меѓу напорното работење на ВМРО-ДПМНЕ и деструктивните ...

ВМРО-ДПМНЕ: Невработеноста ја намаливме на рекордно најниско ниво

Макфакс - 10.06.2017

На денешната прес конференција ВМРО-ДПМНЕ, ја истакна бројката од 22.9. отсто невработеност, која според нив е нејважната работа што оваа партија ја постигнала додека била на влст. – Тоа е разликата меѓу напорното работење на ВМРО-ДПМНЕ и ...

ВМРО-ДПМНЕ: Состојбата во која што се наоѓа блиндираниот Мерцедес најдобро покажува како СДС се грижи за државниот имот

Курир - 10.06.2017

Состојбата во која што се наоѓа блиндираниот Мерцедес најдобро покажува како СДС се грижи за државниот имот. Токму владиното мнозинство го води Министерството за внатрешни работи скоро цела година и нивна е одговорноста за состојбата во која што се ...

ВМРО-ДПМНЕ: Мерцедесот го запусти СДСМ, ако сака нека го продаде

Нова ТВ - 10.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ за лошата состојба во која се наоѓа блиндираниот мерцедес купен за Груевски го обвини СДСМ. „Токму владиното мнозинство го води Министерството за внатрешни работи скоро цела година и нивна е одговорноста за состојбата во која што се наоѓа ...

ВМРО ДПМНЕ: Направивме рекордно намалена невработеност

Репортер - 10.06.2017

На денешната прес конференција ВМРО-ДПМНЕ, ја истакна бројката од 22.9. отсто невработеност, која според нив е нејважната работа што оваа партија ја постигнала додека била на влст. – Тоа е разликата меѓу напорното работење на ВМРО-ДПМНЕ и ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ може да го продаде мерцедесот

Р.С.Европа - 10.06.2017

ВМРО ДПМНЕ излезе со соопштение во кое реагираше на изјавата на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски кој денеска пред медиумите го покажа мерцедесот од 600 илјади евра купен пред пет години од Владата предводена од ВМРО ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Доколку СДС смета дека „мерцедесот“ е непотребен, нека го продаде

Телеграф - 10.06.2017

Токму владиното мнозинство го води Министерството за внатрешни работи скоро цела година, велат од ВМРО-ДПМНЕ, и нивна е одговорноста за состојбата во која што се наоѓа возилото Состојбата во која што се наоѓа блиндираниот „мерцедес“ најдобро ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС да не дефокусира туку да исполнува

Репортер - 10.06.2017

Никакви СЈО нарачки нема да му помогнат на Зоран Заев и СДС да ги дефокусираат граѓаните од реалноста во која тие очекуваат од СДС да почнат да работат и да ги реализираат ветувањата кои им ги дадоа, наведува ВМРО-ДПМНЕ во денешното соопштение до ...

Мицковски: Невработеноста падна на рекордно најниско ниво, ВМРО-ДПМНЕ е горда на најновите податоци од ДЗС

Нетпрес - 10.06.2017

Невработеноста падна на рекордно најниско ниво и сега изнесува 22,9 отсто, што е резултат кој директно влијае на стандардот на граѓаните и постигнување од кое сите имаат корист, истакна на денешната прес-конференција членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС не треба да се плаши од нашите постигнувања

А1 On - 10.06.2017

„Се што е добро за граѓаните, не чини за СДС. Колку побргу СДС сфати дека е власт, а не опозиција, толку подобро и за граѓаните и за државата. Позитивните резултати треба да бидат поздравени и признаени.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да покаже одговорност кон граѓанските иницијативи

Телеграф - 10.06.2017

Според ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ наместо да се занимава со популизам, треба да покаже општествена одговорност и да го поддржи нивниот предлог за зголемување на породилното отсуство, кој е автентично граѓански и носи придобивка за сите идни мајки, и кој е ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС да не дефокусира туку да ги исполнува ветувањата

Сител - 10.06.2017

Никакви СЈО нарачки нема да му помогнат на Зоран Заев и СДС да ги дефокусираат граѓаните од реалноста во која тие очекуваат од СДС да почнат да работат и да ги реализираат ветувањата кои им ги дадоа, наведува ВМРО-ДПМНЕ во денешното соопштение до ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ги изневери граѓаните

+инфо - 10.06.2017

Според ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ ги урива наместо да ги подобри стандардите. Во СДСМ не постои свест за квалитетни проекти кои го подобруваат животот на граѓаните, реагира ВМРО-ДПМНЕ во денешното соопштение.

ВМРО ДПМНЕ: Никакви нарачки до СЈО не му помагаат на Заев

Репортер - 10.06.2017

Никакви нарачки до СЈО нема да му помогнат на Зоран Заев и СДС да ги дефокусираат граѓаните од реалноста во која тие очекуваат од СДС да почнат да работат и да ги реализираат ветувањата кои им ги дадоа“, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Мицковски: Невработеноста падна на рекордно најниско ниво, ВМРО-ДПМНЕ е горда на најновите податоци од ДЗС

Курир - 10.06.2017

Невработеноста падна на рекордно најниско ниво и сега изнесува 22.9%. Тоа е резултат кој директно влијае на стандардот на граѓаните и постигнување од кое сите имаат корист, истакна на денешната прес-конференција членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан ...

ВМРО-ДПМНЕ: Состојбата на блиндираниот мерцедес покажува како СДС се грижи за државниот имот

А1 On - 10.06.2017

„Состојбата во која што се наоѓа блиндираниот мерцедес најдобро покажува како СДС се грижи за државниот имот. Токму владиното мнозинство го води Министерството за внатрешни работи скоро цела година и нивна е одговорноста за состојбата во која што се ...

ВМРО-ДПМНЕ: Нарачките до СЈО нема да му помогнат на Заев

МКД - 10.06.2017

Никакви СЈО нарачки нема да му помогнат на Зоран Заев и СДС да ги дефокусираат граѓаните од реалноста во која тие очекуваат од СДС да почнат да работат и да ги реализираат ветувањата кои им ги дадоа, соопшти утринава ВМРО-ДПМНЕ.

Мерцедесот е доказ како СДС се грижи за државниот имот

Репортер - 10.06.2017

„Состојбата во која што се наоѓа блиндираниот мерцедес најдобро покажува како СДС се грижи за државниот имот. Токму владиното мнозинство го води Министерството за внатрешни работи скоро цела година и нивна е одговорноста за состојбата во која што се ...

ВМРО-ДПМНЕ: Македонија се сака со дела, со многу работа и одрекувања

Репортер - 10.06.2017

„Невработеноста падна на рекордно најниско ниво од и сега изнесува 22.9%. Тоа е резултат кој директно влијае на стандардот на граѓаните и постигнување од кое сите имаат корист. Тоа е разликата меѓу напорното работење на ВМРО-ДПМНЕ и деструктивните ...

ВМРО- ДПМНЕ: Состојбата во која што се наоѓа блиндираниот Мерцедес најдобро покажува како СДС се грижи за државниот ...

Пулс24 - 10.06.2017

Состојбата во која што се наоѓа блиндираниот Мерцедес најдобро покажува како СДС се грижи за државниот имот. Токму владиното мнозинство го води Министерството за внатрешни работи скоро цела година и нивна е одговорноста за состојбата во која што се ...

Мицкоски: Рекордна невработеност се постигнува со посветеност, а не со манипулации

Фактор - 10.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ ги презема заслугите за новото намалување на невработеноста кое беше објавено според податоците на Државниот завод за статистика бидејќи е резултат на политиките спроведувани во изминатите години.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ги изневери очекувањата дека ќе се посвети на граѓанските иницијативи

Мета - 10.06.2017

„Никакви нарачки до СЈО нема да му помогнат на Зоран Заев и СДС да ги дефокусираат граѓаните од реалноста во која тие очекуваат од СДС да почнат да работат и да ги реализираат ветувањата кои им ги дадоа“, се вели во редовното утринско соопштение на ...

Состојбата во која што се наоѓа блиндираниот Мерцедес најдобро покажува како СДС се грижи за државниот имот

Тера - 10.06.2017

Состојбата во која што се наоѓа блиндираниот Мерцедес најдобро покажува како СДС се грижи за државниот имот. Токму владиното мнозинство го води Министерството за внатрешни работи скоро цела година и нивна е одговорноста за состојбата во која што се ...

ВМРО-ДПМНЕ: Никакви нарачки до СЈО нема да му помогнат на Заев да ги дефокусира граѓаните, тие ќе го прашаат каде се ...

Либертас - 10.06.2017

„Никакви нарачки до СЈО нема да му помогнат на Зоран Заев и СДС да ги дефокусираат граѓаните од реалноста во која тие очекуваат од СДС да почнат да работат и да ги реализираат ветувањата кои им ги дадоа“, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Мицковски: Намалената невработеност е резултат на напорната работа на ВМРО-ДПМНЕ

Канал 77 - 10.06.2017

Невработеноста падна на рекордно најниско ниво од и сега изнесува 22.9%. Тоа е резултат кој директно влијае на стандардот на граѓаните и постигнување од кое сите имаат корист. Тоа е разликата меѓу напорното работење на ВМРО-ДПМНЕ и деструктивните ...

Мицкоски: Ветувањата кои ги даде новата влада мора да се реализираат со рокови

Мета - 10.06.2017

„Невработеноста падна на рекордно најниско ниво и сега изнесува 22,9 проценти. Тоа е разликата помеѓу напорното работење на ВМРО-ДПМНЕ и деструктивните политики на СДС“, изјави членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на прес-конференција.

ВМРО-ДПМНЕ: СДС го запусти „Мерцедесот“, ако сака нека го продаде

Либертас - 10.06.2017

„Состојбата во која што се наоѓа блиндираниот „мерцедес“ најдобро покажува како СДС се грижи за државниот имот. Токму владиното мнозинство го води Министерството за внатрешни работи скоро цела година и нивна е одговорноста за состојбата во која што ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС да не дефокусира туку да ги исполнува ветувањата

Локално - 10.06.2017

– Никакви СЈО нарачки нема да му помогнат на Зоран Заев и СДС да ги дефокусираат граѓаните од реалноста во која тие очекуваат од СДС да почнат да работат и да ги реализираат ветувањата кои им ги дадоа, наведува ВМРО-ДПМНЕ во денешното соопштение до ...

Мицковски: Невработеноста падна на рекордно најниско ниво

Пулс24 - 10.06.2017

Невработеноста падна на рекордно најниско ниво и сега изнесува 22.9%. Тоа е резултат кој директно влијае на стандардот на граѓаните и постигнување од кое сите имаат корист, истакна на денешната прес-конференција членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан ...

ВМРО-ДПМНЕ: Доколку СДСМ смета дека „мерцедесот“ е непотребен, може да го продаде

Мета - 10.06.2017

„Состојбата во која што се наоѓа блиндираниот „мерцедес“ најдобро покажува како СДС се грижи за државниот имот. Токму владиното мнозинство го води Министерството за внатрешни работи скоро цела година и нивна е одговорноста за состојбата во која што ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС да не дефокусира туку да ги исполнува ветувањата

Република - 10.06.2017

Никакви СЈО нарачки нема да му помогнат на Зоран Заев и СДС да ги дефокусираат граѓаните од реалноста во која тие очекуваат од СДС да почнат да работат и да ги реализираат ветувањата кои им ги дадоа, наведува ВМРО-ДПМНЕ во денешното соопштение до ...

ВМРО-ДПМНЕ: Ако смета дека е непотребен, СДС може да го продаде мерцедесот

Република - 10.06.2017

Состојбата во која се наоѓа блиндираниот мерцедес најдобро покажува како СДС се грижи за државниот имот. Токму владиното мнозинство го води Министерството за внатрешни работи скоро цела година и нивна е одговорноста за состојбата во којашто се наоѓа ...

Мицковски: Невработеноста падна на рекордно најниско ниво, ВМРО-ДПМНЕ е горда на најновите податоци од ДЗС

Република - 10.06.2017

-Невработеноста падна на рекордно најниско ниво и сега изнесува 22.9%. Тоа е резултат кој директно влијае на стандардот на граѓаните и постигнување од кое сите имаат корист Тоа е разликата меѓу напорното работење на ВМРО-ДПМНЕ и деструктивните ...

ВМРО-ДПМНЕ: Ако смета дека е непотребен, СДС може да го продаде мерцедесот...

Н.Македонија - 10.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ: Ако смета дека е непотребен, СДС може да го продаде мерцедесот Состојбата во која се наоѓа блиндираниот мерцедес најдобро покажува како СДС се грижи за државниот имот. Токму владиното мнозинство го води Министерството за внатрешни работи ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС е опседнат со уривање, блокирање и укинување

Курир - 09.06.2017

Изговори, најави за дебати и празни флоскули од типот на „цели кон кои се стремиме“ нема да го подобрат стандардот на граѓаните. СДС е опседнат со уривање, блокирање и укинување. СДС треба да ја надмине оваа опсесија со антиреформи и конечно да ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС е опседнат со уривање, блокирање и укинување

Нетпрес - 09.06.2017

Изговори, најави за дебати и празни флоскули од типот на „цели кон кои се стремиме“ нема да го подобрат стандардот на граѓаните. СДС е опседнат со уривање, блокирање и укинување. СДС треба да ја надмине оваа опсесија со антиреформи и конечно да ...

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните сакаат работа и посветеност, а не празно теоретизирање

А1 On - 09.06.2017

„Изговори, најави за дебати и празни флоскули од типот на „цели кон кои се стремиме“ нема да го подобрат стандардот на граѓаните. СДС е опседнат со уривање, блокирање и укинување. СДС треба да ја надмине оваа опсесија со антиреформи и конечно да ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС да почне да работи на ветувањата дадени пред граѓаните

Сител - 09.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ во денешното соопштение оценува дека најавите за дебати, уривањето на огради и укинувањето на програми нема да го подобрат стандардот на граѓаните. Од партијата бараат СДСМ да почне да работи на реализација на ветувањата што им ги дале на ...

Ристовски: Првите чекори на СДС се сведуваат на антиреформи (ВИДЕО)

Стандард - 09.06.2017

„Првите чекори откако СДС ја презеде владата се сведуваат на најави за уривање, блокирање и укинување. Првите чекори на СДС се сведуваат на антиреформи, наместо реформи. Првите чекори на СДС не носат никаква дополнителна вредност за граѓаните.

ВМРО-ДПМНЕ: СДС е опседнат со уривање, блокирање и укинување

Телеграф - 09.06.2017

Граѓаните од СДС очекуваат реализација на новите проекти што ги ветуваше, како поврат на 15% на ДДВ со кој граѓаните ќе добиеле 30.000 денари годишно приход, како што вети Заев Изговори, најави за дебати и празни флоскули од типот на „цели кон кои ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС е опседнат со уривање, блокирање и укинување

МРТ - 09.06.2017

Од оваа политичка партија велат дека тоа што Заев ќе ја урива оградата од владата или ќе ја укине програмата Кембриџ, нема да помогне на економски план каде вети 16.000 денари минимална и 30.000 денари просечна плата.

ВМРО-ДПМНЕ: Уривањето на оградата и укинувањето на програмата Кембриџ нема да го подобри стандардот

МКД - 09.06.2017

Изговори, најави за дебати и празни флоскули од типот на „цели кон кои се стремиме" нема да го подобрат стандардот на граѓаните. СДСМ е опседнат со уривање, блокирање и укинување, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Дебати и празни флоскули нема да го подобрат стандардот на граѓаните

Мета - 09.06.2017

„Изговори, најави за дебати и празни флоскули од типот на „цели кон кои се стремиме“ нема да го подобрат стандардот на граѓаните“, велат од ВМРО-ДПМНЕ во редовното утринско соопштение. Од партијата порачуваат дека СДСМ треба да ја надмине опсесијата ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС да почне да работи на ветувањата дадени пред граѓаните

Вечер Прес - 09.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ во денешното соопштение оценува дека најавите за дебати, уривањето на огради и укинувањето на програми нема да го подобрат стандардот на граѓаните. Од партијата бараат СДСМ да почне да работи на реализација на ветувањата што им ги дале на ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ опседнат со уривање и укинување

Локално - 09.06.2017

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека партијата на власт СДСМ е опседната со уривање, блокирање и укинување и дека треба да ја ја надминат оваа опсесија со антиреформи, па конечно да почне да работи на реализација на ветувањата кои им ги дадоа ...

ВМРО-ДПМНЕ: Дебати и празни флоскули нема да го подобрат стандардот на граѓаните

Либертас - 09.06.2017

„Изговори, најави за дебати и празни флоскули од типот на „цели кон кои се стремиме“ нема да го подобрат стандардот на граѓаните“, велат од ВМРО-ДПМНЕ во редовното утринско соопштение. Од партијата порачуваат дека СДСМ треба да ја надмине опсесијата ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС е опседнат со уривање, блокирање и укинување

Пулс24 - 09.06.2017

Изговори, најави за дебати и празни флоскули од типот на „цели кон кои се стремиме“ нема да го подобрат стандардот на граѓаните. СДС е опседнат со уривање, блокирање и укинување. СДС треба да ја надмине оваа опсесија со антиреформи и конечно да ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС да почне да работи на ветувањата дадени пред граѓаните

Идивиди - 09.06.2017

Скопје, 9 јуни 2017 (МИА) - ВМРО-ДПМНЕ во денешното соопштение оценува дека најавите за дебати, уривањето на огради и укинувањето на програми нема да го подобрат стандардот на граѓаните. Од партијата бараат СДСМ да почне да работи на реализација на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Ова е врв на лицемерието на Оливер Спасовски

Фокус - 08.06.2017

По прес-конференцијата на министерот за надворешни работи, Оливер Спасовски, која се однесуваше на извештајот за случувањата во Собранието на 27 април, од ВМРО-ДПМНЕ излегоа со реакции. Според нив, тоа што Спасовски го презентираше на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните не очекуваат приказни за деца, туку Заев да ги исполне ветувањата

ТВ21 - 08.06.2017

Граѓаните не очекуваат приказни за мали деца, туку очекуваат лидерот на СДС да го исполни ветувањето и да ја внесе Република Македонија во ЕУ и НАТО што е можно побргу без притоа да задира во идентитетските прашања и да прави договори кои ќе бидат ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев да ги исполни ветувањата за влез во ЕУ и НАТО

Фокус - 08.06.2017

Опозициската партија ВМРО-ДМПНЕ очекува од лидерот на СДСМ, Зоран Заев, да го исполни ветувањето и да ја внесе Република Македонија во ЕУ и НАТО што е можно побрзо, без притоа да го загрози идентитетот на државата и да прави договори кои ќе бидат на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Досегашните владини чекори се антиреформски

Вест - 08.06.2017

Зоран Заев навечер најавува дека ќе стори сѐ за да ги подобри односите со Грција и да ги убеди јужните соседи да престанат да ги блокираат евро-атлантските интеграции на Република Македонија, а веќе следниот ден во телефонски разговор од грчкиот ...

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ на прес-конференцијата на министерот Спасовски

Канал5 - 08.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска преку соопштение реагираше на прес-конференцијата на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски за која велат дека е врв на лицемерието и двојните аршини. Според нив, против полициските службеници кои не примениле сила при ...

ВМРО - ДПМНЕ: СДС да го исполни ветувањето и да ја внесе Mакедонија во ЕУ и НАТО што е можно побрзо

24 Вести - 08.06.2017

Зоран Заев навечер најавува дека ќе стори се за да ги подобри односите со Грција и да ги убеди јужните соседи да престанат да ги блокираат евро-атлантските интеграции на Македонија, а веќе следниот ден во телефонски разговор од грчкиот премиер ...

ВМРО ДПМНЕ: Влез во ЕУ и НАТО без интервенција во идентитетски прашања

Канал5 - 08.06.2017

Граѓаните од Зоран Заев очекуваат да ја внесе Македонија во ЕУ и НАТО без да задира во идентитетските прашања и без да прави штетни договори на грбот на македонскиот народ, стои во соопштението од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Мора да има одговорност и за политичкото насилство во Собранието

Телма - 08.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ реагираше денеска на прес-конференцијата на министерот за внтарешни работи Оливер Спасовки во врска со случувањата од 27 април. ВМРО-ДПМНЕ во реакцијата наведува дека партијата до сега јасно го кажала својот став во врска со случувањата ...

ВМРО ДПМНЕ: СДСМ ги партизира институциите

Репортер - 08.06.2017

Не е првпат СДСМ да врши брутална партизација на институциите и политички да суспендира и да разрешува професионалци, обидувајќи се да си отвори простор за поставување партиски послушници, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ, на денешната прес-конференција на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев да ја внесе Македонија во ЕУ и НАТО без да го загрози идентитетот

Макфакс - 08.06.2017

Зоран Заев навечер најавува дека ќе стори се за да ги подобри односите со Грција и да ги убеди јужните соседи да престанат да ги блокираат евро-атлантските интеграции на Република Македонија, а веќе следниот ден во телефонски разговор од грчкиот ...

ВМРО ДПМНЕ: Граѓаните не сакаат приказни за мали деца, туку очекуваат Заев да ги исполни ветувањата

Press24 - 08.06.2017

Зоран Заев навечер најавува дека ќе стори се за да ги подобри односите со Грција и да ги убеди јужните соседи да престанат да ги блокираат евро-атлантските интеграции на Република Македонија, а веќе следниот ден во телефонски разговор од грчкиот ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев да го оставри ветувањето за членство во НАТО и ЕУ без задирање во идентитетските прашања

МКД - 08.06.2017

Зоран Заев навечер најавува дека ќе стори се за да ги подобри односите со Грција и да ги убеди јужните соседи да престанат да ги блокираат евро-атлантските интеграции на Република Македонија, а веќе следниот ден во телефонски разговор од грчкиот ...

ВМРО-ДПМНЕ: Досегашните чекори на новата влада се антиреформски, граѓаните очекуваат исполнување на ветувањата

Курир - 08.06.2017

Зоран Заев навечер најавува дека ќе стори се за да ги подобри односите со Грција и да ги убеди јужните соседи да престанат да ги блокираат евро-атлантските интеграции на Република Македонија, а веќе следниот ден во телефонски разговор од грчкиот ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев да ја внесе Република Македонија во ЕУ и НАТО што е можно побргу

А1 On - 08.06.2017

„Зоран Заев навечер најавува дека ќе стори се за да ги подобри односите со Грција и да ги убеди јужните соседи да престанат да ги блокираат евро-атлантските интеграции на Република Македонија, а веќе следниот ден во телефонски разговор од грчкиот ...

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат СДСМ да го исполни ветеното

Сител - 08.06.2017

Граѓаните очекуваат лидерот на СДСМ да го исполни ветувањето и да ја внесе Република Македонија во ЕУ и НАТО што е можно побргу без притоа да задира во идентитетските прашања и да прави договори кои ќе бидат на штета на македонскиот народ, порачува ...

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат СДСМ да го исполни ветеното

Репортер - 08.06.2017

Граѓаните очекуваат лидерот на СДСМ да го исполни ветувањето и да ја внесе Република Македонија во ЕУ и НАТО што е можно побргу без притоа да задира во идентитетските прашања и да прави договори кои ќе бидат на штета на македонскиот народ, порачува ...

ВМРО ДПМНЕ: Граѓаните гледаат и знаат што направи ВМРО-ДПМНЕ, а што СДС

Press24 - 08.06.2017

Зоран Заев сега ја води владата на Република Македонија и има одговорност да ги реализира ветувањата што им ги даваше на граѓаните. Граѓаните од него очекуваат да ја внесе Република Македонија во ЕУ и НАТО без да задира во идентитетските прашања и ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС од ВМРО-ДПМНЕ затекнува држава на стабилни нозе, полна буџетска каса и јасно трасиран пат кон ЕУ и НАТО

Курир - 08.06.2017

Зоран Заев сега ја води владата на Република Македонија и има одговорност да ги реализира ветувањата што им ги даваше на граѓаните, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Во продолжение следува интегрален текст од реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: ЈО не смее да потклекнува на заканите од СДСМ

Макфакс - 08.06.2017

Не е првпат СДС да врши брутална партизација на институциите и политички да суспендира и разрешува професионалци обидувајќи се да си отвори простор за поставување партиски послушници – реагираат од ВМРО-ДПМНЕ на прес-конференцијата на министерот за ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС врши брутална партизација на институциите и политички суспендира и разрешува професионалци за да ...

Курир - 08.06.2017

Не е првпат СДС да врши брутална партизација на институциите и политички да суспендира и разрешува професионалци обидувајќи се да си отвори простор за поставување на партиски послушници, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Ова е врв на лицемерието и двојните аршини

Press24 - 08.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска преку соопштение реагираше на прес-конференцијата на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски за која велат дека е врв на лицемерието и двојните аршини. Според нив, против полициските службеници кои не примениле сила при ...

РЕАКЦИЈА ОД ВМРО-ДПМНЕ: Спасовски со двојни аршини за припадниците на МВР

Телеграф - 08.06.2017

Од партијата велат дека не е првпат СДС да врши брутална партизација на институциите и политички да суспендира и да разрешува професионалци обидувајќи се да си отвори простор за поставување партиски послушници Оливер Спасовски она што денеска го ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ наследува стабилна држава, полн Буџет и јасно трасиран пат кон ЕУ и НАТО

Нетпрес - 08.06.2017

Зоран Заев сега ја води владата на Република Македонија и има одговорност да ги реализира ветувањата што им ги даваше на граѓаните, а од претходната влада наследува стабилна држава, полна државна каса и јасно трасиран пат за интеграција на земјата ...

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните знаат што направивме ние, а што СДС

МКД - 08.06.2017

Од ВМРО-ДПМНЕ велат дека Зоран Заев сега ја води Владата и има одговорност да ги реализира ветувањета што им ги дал на граѓаните кои од него очекуваат да ја внесе Македонија во ЕУ и НАТО без да задира во идентитетските прашања и без да прави штетни ...

ВМРО-ДПМНЕ: Министерот Спасовски спроведува двојни аршини

МРТ - 08.06.2017

Според партијата, против полициските службеници кои не примениле сила при демолирањето, палењето и ограбувањето на канцеларијата на претседателот во центарот на Скопје немаше никаква постапка...

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ на прес-конференцијата на министерот Спасовски

А1 On - 08.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска преку соопштение реагираше на прес-конференцијата на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски за која велат дека е врв на лицемерието и двојните аршини. Според нив, против полициските службеници кои не примениле сила при ...

ВМРО-ДПМНЕ: Досегашните чекори на новата влада се антиреформски

Нетпрес - 08.06.2017

Зоран Заев навечер најавува дека ќе стори се за да ги подобри односите со Грција и да ги убеди јужните соседи да престанат да ги блокираат евро-атлантските интеграции на Република Македонија, а веќе следниот ден во телефонски разговор од грчкиот ...

ВМРО-ДПМНЕ ги обвинија СДСМ дека вршат партизација на институциите и разрешуваат професионалци

Стандард - 08.06.2017

„Не е првпат СДС да врши брутална партизација на институциите и политички да суспендира и разрешува професионалци обидувајќи се да си отвори простор за поставување на партиски послушници“, реагираат денеска од партијата на Груевски на пресот на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Прес-конференцијата на Спасовски е врв на лицемерието и двојните аршини

Радио МОФ - 08.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска преку соопштение реагираше на прес-конференцијата на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, кој потенцираше дека во однос на собраниските насилни настани од 27 април утврдиле пропусти во процедурите, системски ...

ВМРО-ДПМНЕ: ЈО не смее да потклекнува на заканите од СДСМ

Репортер - 08.06.2017

Не е првпат СДС да врши брутална партизација на институциите и политички да суспендира и разрешува професионалци обидувајќи се да си отвори простор за поставување партиски послушници – реагираат од ВМРО-ДПМНЕ на прес-конференцијата на министерот за ...

ВМРО-ДПМНЕ: Изјавите на Спасовски се врв на лицемерие

МКД - 08.06.2017

Од ВМРО-ДПМНЕ реагираат на прес-конференција на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и велат дека она што тој го презентирал е врв на лицемерието и двојни аршини. “Не е првпат СДС да врши брутална партизација на институциите и политички ...

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ на прес-конференцијата на министерот Спасовски

Сител - 08.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска преку соопштение реагираше на прес-конференцијата на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски за која велат дека е врв на лицемерието и двојните аршини. Според нив, против полициските службеници кои не примениле сила при ...

ВМРО- ДПМНЕ: Досегашните чекори на новата влада се антиреформски

Пулс24 - 08.06.2017

Зоран Заев навечер најавува дека ќе стори се за да ги подобри односите со Грција и да ги убеди јужните соседи да престанат да ги блокираат евро-атлантските интеграции на Република Македонија, а веќе следниот ден во телефонски разговор од грчкиот ...

ВМРО-ДПМНЕ: Со разрешувањето професионалци, СДСМ ги партизира институциите

Либертас - 08.06.2017

Не е првпат СДСМ да врши брутална партизација на институциите и политички да суспендира и да разрешува професионалци, обидувајќи се да си отвори простор за поставување партиски послушници, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ, на денешната прес-конференција на ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ наследува стабилна држава, полн Буџет и јасно трасиран пат кон ЕУ и НАТО

Точка - 08.06.2017

Зоран Заев сега ја води владата на Република Македонија и има одговорност да ги реализира ветувањата што им ги даваше на граѓаните, а од претходната влада наследува стабилна држава, полна државна каса и јасно трасиран пат за интеграција на земјата ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев да ја внесе Македонија во ЕУ и НАТО без да го загрози идентитетот

Точка - 08.06.2017

Зоран Заев навечер најавува дека ќе стори се за да ги подобри односите со Грција и да ги убеди јужните соседи да престанат да ги блокираат евро-атлантските интеграции на Република Македонија, а веќе следниот ден во телефонски разговор од грчкиот ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев да ја внесе Република Македонија во ЕУ и НАТО што е можно побргу

Либертас - 08.06.2017

Зоран Заев навечер најавува дека ќе стори се за да ги подобри односите со Грција и да ги убеди јужните соседи да престанат да ги блокираат евро-атлантските интеграции на Република Македонија, а веќе следниот ден во телефонски разговор од грчкиот ...

СДС врши брутална партизација на институциите и политички суспендира и разрешува професионалци за да постави партиски ...

Пулс24 - 08.06.2017

Не е првпат СДС да врши брутална партизација на институциите и политички да суспендира и разрешува професионалци обидувајќи се да си отвори простор за поставување на партиски послушници, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат СДСМ да го исполни ветеното

Вечер Прес - 08.06.2017

Граѓаните очекуваат лидерот на СДСМ да го исполни ветувањето и да ја внесе Република Македонија во ЕУ и НАТО што е можно побргу без притоа да задира во идентитетските прашања и да прави договори кои ќе бидат на штета на македонскиот народ, порачува ...

ВМРО ДПМНЕ: СДС од ВМРО-ДПМНЕ затекува држава на стабилни нозе, полна буџетска каса и јасно трасиран пат кон ЕУ и кон ...

Република - 08.06.2017

СДС од ВМРО-ДПМНЕ затекува држава на стабилни нозе, полна буџетска каса и јасно трасиран пат кон ЕУ и кон НАТО, смета ВМРО ДПМНЕ. Во соопштението на партијата се вели дека Зоран Заев сега ја води владата на Република Македонија и има одговорност да ...

ВМРО-ДПМНЕ: ЈО не смее да потклекнува на заканите од СДСМ

Точка - 08.06.2017

Не е првпат СДС да врши брутална партизација на институциите и политички да суспендира и разрешува професионалци обидувајќи се да си отвори простор за поставување партиски послушници – реагираат од ВМРО-ДПМНЕ на прес-конференцијата на министерот за ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев да ја внесе Република Македонија во ЕУ и НАТО што е можно побргу

Локално - 08.06.2017

„Зоран Заев навечер најавува дека ќе стори се за да ги подобри односите со Грција и да ги убеди јужните соседи да престанат да ги блокираат евро-атлантските интеграции на Република Македонија, а веќе следниот ден во телефонски разговор од грчкиот ...

ВМРО-ДПМНЕ: Со разрешувањето професионалци, СДСМ ги партизира институциите

Мета - 08.06.2017

Не е првпат СДСМ да врши брутална партизација на институциите и политички да суспендира и да разрешува професионалци, обидувајќи се да си отвори простор за поставување партиски послушници, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ, на денешната прес-конференција на ...

ВМРО- ДПМНЕ: СДС од ВМРО- ДПМНЕ затекнува држава на стабилни нозе, полна буџетска каса и јасно трасиран пат кон ЕУ и ...

Пулс24 - 08.06.2017

Зоран Заев сега ја води владата на Република Македонија и има одговорност да ги реализира ветувањата што им ги даваше на граѓаните, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Граѓаните од него очекуваат да ја внесе Република Македонија во ЕУ и НАТО без да задира во ...

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ на прес-конференцијата на министерот Спасовски...

Н.Македонија - 08.06.2017

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ на прес-конференцијата на министерот Спасовски ВМРО-ДПМНЕ денеска преку соопштение реагираше на прес-конференцијата на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски за која велат дека е врв на лицемерието и двојните аршини.

ВМРО - ДПМНЕ: СДСМ да го реализира ветеното

24 Вести - 07.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ преку соопштение реагираат дека СДСМ наместо да започне да работи на реализирање на ветувањата што ги даде на граѓаните, тие во полна пареа работат на креирање на лажни вести со цел граѓаните да заборават на ветените зборови.

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат СДСМ да го исполни ветеното

Канал5 - 07.06.2017

Наместо да започне да работи на реализирање на ветувањата што ги даде на граѓаните, СДСМ работи на креирање на лажни вести со цел граѓаните да заборават на нивните ветувања, порачува ВМРО-ДПМНЕ во пишано соопштение до медиумите.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев врши притисок врз Јавното обвинителството

24 Вести - 07.06.2017

Владата на Зоран Заев не е реформска туку антиреформска, а нејзините први чекори не се нови проекти туку најави за уривања, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Во својата прва изјава тој побара првиот човек на Јавното обвинителство да си даде оставка што ...

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат СДСМ да го исполни ветеното

А1 On - 07.06.2017

Наместо да започне да работи на реализирање на ветувањата што ги даде на граѓаните, СДСМ работи на креирање на лажни вести со цел граѓаните да заборават на нивните ветувања, порачува ВМРО-ДПМНЕ во пишано соопштение до медиумите.

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните од Заев не очекуваат лаги и манипулации, туку исполнување на ветеното

МРТ - 07.06.2017

Според ВМРО-ДПМНЕ, уште во првите денови граѓаните видоа колку вреди зборот на СДС и на нивниот претседател Зоран Заев. Граѓаните очекуваат изградба на нови 500 километри автопат, а не лаги дека изградбата на постојните била закочена, реагираат од ...

ВМРО-ДПМНЕ: Уште првите денови граѓаните видоа колку вреди зборот на СДС и нивниот претседател Заев

Курир - 07.06.2017

СДС наместо да започне да работи на реализирање на ветувањата што ги даде на граѓаните, тие во полна пареа работат на креирање на лажни вести со цел граѓаните да заборават на ветените зборови дадени од СДС.

ВМРО-ДПМНЕ: Наместо да донесе решение за зголемување на пензиите, СДСМ одлучи да го разреши Зврлевски

МКД - 07.06.2017

Уште првите денови граѓаните видоа колку вреди зборот на СДСМ и нивниот претседател Зоран Заев. Уште првите денови граѓаните на Република Македонија ја гледаат разликата, а истата ќе ја види и СДСМ на првите наредни избори, се вели во соопштението ...

ВМРО ДПМНЕ: СДС наместо да ги исполни ветувањата, гледаат да се спасат од сторените криминали

Press24 - 07.06.2017

СДС наместо да започне да работи на реализирање на ветувањата што ги даде на граѓаните, тие во полна пареа работат на креирање на лажни вести со цел граѓаните да заборават на ветените зборови дадени од СДС.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев да почне да го спроведува она ветеното

Нова ТВ - 07.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека владејачката партија наместо да почне да ги реализира ветувањата кои им ги дале на граѓаните, тие во полна пареа работеле на креирање лажни вести. „СДС наместо да започне да работи на стратегија како да привлече ...

Уште првите денови граѓаните видоа колку вреди зборот на СДС и нивниот претседател Заев

Пулс24 - 07.06.2017

СДС наместо да започне да работи на реализирање на ветувањата што ги даде на граѓаните, тие во полна пареа работат на креирање на лажни вести со цел граѓаните да заборават на ветените зборови дадени од СДС.

ВМРО-ДПМНЕ: Наместо економски мерки, новата Влада најави смена на Републичкиот јавен обинител

Канал5 - 06.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ смета дека е штетно и трагично за државата што СДСМ на своите први седници на Влада наместо да донесе одлука за покачување на плати и пензии, зголемување на субвенции, мерки и проекти за отворање на нови работни места или донесување на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев е исплашен од кривичната одговорност

24 Вести - 06.06.2017

Реакција од ВМРО-ДПМНЕ. Трагично за државата е што СДС на своите први седници на влада наместо да донесе одлука за покачување на плати и пензии, зголемување на субвенции, мерки и проекти за отворање на нови работни места или донесување на нови ...

ВМРО-ДПМНЕ: Новата Влада антиреформска

Канал5 - 06.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска во соопштение наведе дека „новата Влада не губи време да го оправда епитетот антиреформска“. Истакнуваат дека „првата мерка на Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2014-та година бил законот за отпис на долгови, а првата мерка на Владата на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Новата Влада антиреформска

ТВ21 - 06.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска во соопштение наведе дека „новата Влада не губи време да го оправда епитетот антиреформска“. Истакнуваат дека „првата мерка на Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2014-та година бил законот за отпис на долгови, а првата мерка на Владата на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Првите мерки на Владата се антиреформски

Телма - 06.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска реагираше на мерките кои ги најави Владата - отстранување на оградата околу зградата на владата и укинувањето на програмата „Кембриџ“ - нарекувајќи ги антиреформски. Во писмената соопштение ВМРО-ДПМНЕ наведува дека првата мерка на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Новата влада на Заев е антиреформска

Канал5 - 06.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ смета дека новата влада на Зоран Заев наместо да биде реформска, е анти-реформска и оти наместо со подготвени и квалитетни кадри, таа изобилува со министри полни со кривични пријави без никакво респектабилно ...

ВМРО-ДПМНЕ: Новата Влада антиреформска

24 Вести - 06.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска во соопштение наведе дека „новата Влада не губи време да го оправда епитетот антиреформска“. Истакнуваат дека „првата мерка на Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2014-та година бил законот за отпис на долгови, а првата мерка на Владата на ...

Новата Влада антиреформска

Вест - 06.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска во соопштение наведе дека „новата Влада не губи време да го оправда епитетот антиреформска“. Истакнуваат дека „првата мерка на Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2014-та година бил законот за отпис на долгови, а првата мерка на Владата на ...

ВМРО-ДПМНЕ со реакција на одлуката на Владата за разрешување на Републичкиот јавен обвинител

Макфакс - 06.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ посочува дека трагично е за државата што СДС на своите први седници на Влада наместо да донесе одлука за покачување на плати и пензии, зголемување на субвенции, мерки и проекти за отворање на нови работни места или донесување на нови ...

ВМРО-ДПМНЕ: Трагично е, место реформи го разрешуваат Зврлевски

Репортер - 06.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ со писмено соопштение реагира на одлуката на Владата да започне постапка за разрешување на републичкиот Јавен обвинител. „Трагично за државата е што СДС на своите први седници на Влада наместо да донесе одлука за покачување на плати и ...

„Првата мерка на Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2014-та година беше законот за отпис на долгови, а првата мерка на Владата на ...

Курир - 06.06.2017

Првата мерка на Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2014-та година беше законот за отпис на долгови, а првата мерка на Владата на СДС во 2017-та година е рушење на нешто што е веќе изградено, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Новата Влада антиреформска

Алфа - 06.06.2017

Истакнуваат дека „првата мерка на Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2014-та година бил законот за отпис на долгови, а првата мерка на Владата на СДСМ во 2017-та година е рушење на нешто што е веќе изградено“.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев се плаши од кривична одговорност, па го менува Зврлевски

Телеграф - 06.06.2017

Според ВМРО­-ДПМНЕ, лидерот на СДСМ сака да ги исплаши оние кои треба да ја разгледуваат неговата вина ВМРО-ДПМНЕ смета дека е штетно и трагично за државата што СДСМ на своите први седници на Влада наместо да донесе одлука за покачување на плати и ...

ВМРО-ДПМНЕ: Првата мерка на Владата на СДС е рушење на нешто веќе изградено

А1 On - 06.06.2017

„Првата мерка на Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2014-та година беше законот за отпис на долгови, а првата мерка на Владата на СДС во 2017-та година е рушење на нешто што е веќе изградено. Владата на Заев не губи време да го оправда епитетот антиреформска.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев не губи време во антиреформите

Нетпрес - 06.06.2017

Владата на Зоран Заев не губи време да го оправда епитетот антиреформска, па така уривање на оградата околу владината зграда и укинување на програмата „Кембриџ“ се приоритетите на Заев и неговиот тим, реагираа во вторникот од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Владата на Заев почна со мерка за уривање на ограда и укинување на Кембриџ

МКД - 06.06.2017

Првата мерка на Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2014-та година беше законот за отпис на долгови, а првата мерка на Владата на СДСM во 2017-та година е уривање на нешто што е веќе изградено. Владата на Заев не губи време да го оправда епитетот антиреформска.

ВМРО-ДПМНЕ: СДС наместо да се фати за работа, се занимава со креирање лажни вести

А1 On - 06.06.2017

„СДС наместо да се фати за работа, се занимава со креирање лажни вести и преку нивните медиуми и ја манипулира јавноста и граѓаните. СДС деновиве откако ја презедоа власта, во недостиг на идеи што да направи, решија да лиферуваат лажни вести за ...

ВМРО-ДПМНЕ негира дека се луксузирала

Макфакс - 06.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ ги нарече лажни вести извештаите за луксузното преуредување на седиштето на владата посочувајќи дека, откако е завршена реконструкцијата пред две години, двајца технички министри и тројца технички заменици министри на СДСМ со право на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Медиумите СДС/Сорос лиферуваат лажни вести за ВМРО-ДПМНЕ и наводното луксузирање

Курир - 06.06.2017

СДС деновиве откако ја презедоа власта, во недостиг на идеи што да направи, решија да лиферуваат лажни вести за ВМРО-ДПМНЕ и наводното луксузирање, се наведува во соопштението од ВМРО-ДПМНЕ во врска со лажните вести, како што велат, објавувани на ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ наместо со работа, се занимава со креирање лажни вести

Нетпрес - 06.06.2017

Владата на СДСМ наместо со да се фати за работа, се занимава со креирање лажни вести и преку нивните медиуми и ја манипулира јавноста и граѓаните, реагираше во вторникот ВМРО-ДПМНЕ на објавите за наводното лускузно опремување на зградата на владата ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС креира лажни вести

МРТ - 06.06.2017

Последното тврдење за луксуз на ентериерот во владата е неточно бидејќи реконструкцијата е завршена пред две години. Лажни се вестите дека во во објектот имало позлатени чешми, скапи тоалети.

ВМРО-ДПМНЕ: Новата Влада антиреформска

Репортер - 06.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска во соопштение наведе дека „новата Влада не губи време да го оправда епитетот антиреформска“. Истакнуваат дека „првата мерка на Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2014-та година бил законот за отпис на долгови, а првата мерка на Владата на ...

ВМРО-ДПМНЕ - Владата на Заев е антиреформска

Р.С.Европа - 06.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска соопшти оти смета дека новата Влада на премиерот Зоран Заев наместо да биде реформска е антиреформска и дека наместо со подготвени и квалитетни кадри таа избилува со министри полни со кривични пријави без респектабилно работно ...

ВМРО-ДПМНЕ: Место да го менува Зврлевски, СДС треба да носи одлуки за покачување на плати и пензии

МКД - 06.06.2017

Од ВМРО-ДПМНЕ реагираат на постапката на Владата за реазрешување на Републичкиот јавен обвинител Марко Зврлевски и велат дека СДСМ на првите седници треба да носи одлуки за покачување на плати и пензии.

ВМРО-ДПМНЕ негира дека се луксузирала

Репортер - 06.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ ги нарече лажни вести извештаите за луксузното преуредување на седиштето на владата посочувајќи дека, откако е завршена реконструкцијата пред две години, двајца технички министри и тројца технички заменици министри на СДСМ со право на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Нема ништо луксузно во ентериерот во Владата

МКД - 06.06.2017

Од ВМРО-ДПМНЕ реагираат дека СДСМ место да се зафати со работа, се занимава со креирање на лажни вести и ја манипулира јавноста и додаваат дека оградата поставена околу Владата била поставена заради безбедносно-терористичка заштита, а во ...

ВМРО-ДПМНЕ: Медиумите СДС/Сорос лиферуваат лажни вести за ВМРО-ДПМНЕ и наводното луксузирање

Сител - 06.06.2017

СДС деновиве откако ја презедоа власта, во недостиг на идеи што да направи, решија да лиферуваат лажни вести за ВМРО-ДПМНЕ и наводното луксузирање, се наведува во соопштението од ВМРО-ДПМНЕ во врска со лажните вести, како што велат, објавувани на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Новата Влада на Заев е анти-реформска

Телеграф - 06.06.2017

Зоран Заев ветуваше фокус на економијата, а во реалноста бега од одговорноста, истакнуваат од ВМРО-ДПМНЕ ВМРО-ДПМНЕ смета дека новата Влада на Зоран Заев наместо да биде реформска, е анти-реформска и оти наместо со подготвени и квалитетни кадри, таа ...

РЕАКЦИЈА ОД ВМРО-ДПМНЕ: Медиумите блиски до СДС лажно обвинуваат за луксуз

Телеграф - 06.06.2017

Партијата реагираше на обвинувањата од некои медиуми дека ентериерот и реконструкцијата на Владата била премногу луксузна СДС деновиве откако ја презедоа власта, во недостиг на идеи што да направи, решија да лиферуваат лажни вести за ВМРО-ДПМНЕ и ...

ВМРО-ДПМНЕ: Трагично е што на првите седници на Влада наместо реформи се носат одлуки за разрешување на јавниот ...

А1 On - 06.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ со писмено соопштение реагира на одлуката на Владата да започне постапка за разрешување на републичкиот Јавен обвинител. „Трагично за државата е што СДС на своите први седници на Влада наместо да донесе одлука за покачување на плати и ...

„Првата мерка на Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2014-та година беше законот за отпис на долгови, а првата мерка на Владата на ...

Пулс24 - 06.06.2017

Првата мерка на Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2014-та година беше законот за отпис на долгови, а првата мерка на Владата на СДС во 2017-та година е рушење на нешто што е веќе изградено, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Новата Влада антиреформска

Вечер Прес - 06.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска во соопштение наведе дека „новата Влада не губи време да го оправда епитетот антиреформска". Истакнуваат дека „првата мерка на Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2014-та година бил законот за отпис на долгови, а првата мерка на Владата на ...

ВМРО ДПМНЕ: Новата Влада антиреформска

Канал 77 - 06.06.2017

Новата Влада не губи време да го оправда епитетот антиреформска – велат од ВМРО ДПМНЕ во денешното соопштение, во кое истакнуваат дека првата мерка на Владата на ВМРОДПМНЕ во 2014-та година бил законот за отпис на долгови, а првата мерка на Владата ...

ВМРО-ДПМНЕ: Новата Влада антиреформска

Локално - 06.06.2017

– ВМРО-ДПМНЕ денеска во соопштение наведе дека „новата Влада не губи време да го оправда епитетот антиреформска“. Истакнуваат дека „првата мерка на Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2014-та година бил законот за отпис на долгови, а првата мерка на Владата на ...

Во буџетот има средства од 180 милиони евра кои владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ ги остави

Тера - 06.06.2017

„ СДС денес призна уште една своја голема лага со која ги манипулираше и плашеше граѓаните: дека во буџетот на Република Македонија немало пари и дека Македонија е пред економски колапс. Во буџетот има средства кои владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ ...

ВМРО-ДПМНЕ: На Заев највисок приоритет му е да се спаси од кривичен прогон

Мета - 06.06.2017

Трагично за државата е што СДС на своите први седници на Влада наместо да донесе одлука за покачување на плати и пензии, зголемување на субвенции, мерки и проекти за отворање на нови работни места или донесување на нови инвестиции, носи одлука за ...

ВМРО-ДПМНЕ: Нема нови проекти – првата мерка на СДСМ е уривање

Мета - 06.06.2017

Нема нови проекти, нема подобрувања, нема нова додадена вредност за граѓаните. Првата мерка на Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2014 година беше законот за отпис на долгови, а првата мерка на СДСМ во 2017 година е уривање на нешто што е веќе изградено, ...

ВМРО-ДПМНЕ негира дека се луксузирала

Точка - 06.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ ги нарече лажни вести извештаите за луксузното преуредување на седиштето на владата посочувајќи дека, откако е завршена реконструкцијата пред две години, двајца технички министри и тројца технички заменици министри на СДСМ со право на ...

Медиумите СДС и Сорос лиферуваат лажни вести за ВМРО- ДПМНЕ

Пулс24 - 06.06.2017

СДС деновиве откако ја презедоа власта, во недостиг на идеи што да направи, решија да лиферуваат лажни вести за ВМРО-ДПМНЕ и наводното луксузирање, се наведува во соопштението од ВМРО-ДПМНЕ во врска со лажните вести, како што велат, објавувани на ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС гради црна пропаганда против ВМРО-ДПМНЕ се со цел да се прикрие безидејноста

Вечер Прес - 06.06.2017

СДС наместо да се фати за работа, се занимава со креирање лажни вести и преку нивните медиуми и ја манипулира јавноста и граѓаните, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Во продолжение следува интегрален текст од реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ.

Опозициската ВМРО ДПМНЕ негира дека ентериерот во Влада е премногу луксузен

Фактор - 06.06.2017

Опозициската партија негира дека се луксузирала. За ВМРО ДПМНЕ се лажни вестите дека дека ентериерот и реконструкцијата на владата била премногу луксузна. „Оваа реконструкција е извршена пред повеќе од 2 години.

ВМРО-ДПМНЕ: Новата Влада е антиреформска ...

Н.Македонија - 06.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ: Новата Влада е антиреформска ВМРО-ДПМНЕ тврди дека новата Влада не губи време да го оправда епитетот антиреформска. Од партијата истакнуваат дека првата мерка на Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2014 година бил законот за отпис на долгови, а ...

ВМРО-ДПМНЕ: Наместо економски мерки, новата Влада најави смена на Зврлевски...

Н.Македонија - 06.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ: Наместо економски мерки, новата Влада најави смена на Зврлевски ВМРО-ДПМНЕ смета дека е штетно и трагично за државата што СДСМ на своите први седници на Влада наместо да донесе одлука за покачување на плати и пензии, зголемување на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Новата Влада антиреформска

Идивиди - 06.06.2017

Скопје, 6 јуни 2017 (МИА) - ВМРО-ДПМНЕ денеска во соопштение наведе дека „новата Влада не губи време да го оправда епитетот антиреформска“. Истакнуваат дека „првата мерка на Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2014-та година бил законот за отпис на долгови, а ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС дава ветувања што не можат да се остварат со интриги

Вест - 05.06.2017

Деструктивната и полна со омраза пропаганда на СДС, која партијата, соросовите невладини и нивните медиуми интензивно ја водеа последните три години, резултираше со обид за атентат врз поранешниот министер Никола Тодоров на првиот ден од мандатот на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Основната цел на Катица Јанева не е правдата, туку слугување на пропагандата на СДС

Канал5 - 05.06.2017

Основната цел на Катица Јанева не е правдата, туку слугување на пропагандата на СДС. Дури и бруцош на правниот факултет знае дека во апсурдните обвиненија на Јанева не постојат докази за било каков криминал, а истрагите кои ги отвора се срам за било ...

ВМРО-ДПМНЕ: Основна цел на Катица Јанева е слугување на СДС, а не правдата

ТВ21 - 05.06.2017

СЈО повторно потврди дека функционира единствено како партиска експозитура на СДС во правниот систем. Предметите кои ги води СЈО не се ништо друго туку реализација на политичките нарачки на Зоран Заев, нешто што македонските граѓани го плаќаат со 4 ...

ВМРО-ДПМНЕ остави пари

Вест - 05.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ смета дека со тоа што владини членови и парламентарци од СДСМ се пофалиле за исплатата на пензиите, субвенциите и стипендиите за студентите признале дека биле лага тврдењата оти во Буџетот нема пари и дека Македонија е пред економски ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ се фали со наши проекти

Канал5 - 05.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ смета дека со тоа што владини членови и парламентарци од СДСМ се пофалиле за исплатата на пензиите, субвенциите и стипендиите за студентите признале дека биле лага тврдењата оти во Буџетот нема пари и дека Македонија е пред економски ...

ВМРО-ДПМНЕ: Ветувањата на СДСМ не може да се остварат со интриги и манипулации

24 Вести - 05.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска оцени дека СДСМ дале ветувања кои не може да се остварат, како што наведува, само со интриги, манипулации и лажни обвинувања кон ВМРО-ДПМНЕ. Граѓаните, соопштува ВМРО-ДПМНЕ, очекуваат СДС да почне и изгради нови 500 километри ...

ВМРО-ДПМНЕ: Ветувањата на СДСМ не може да се остварат со интриги и манипулации

Канал5 - 05.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска оцени дека СДСМ дале ветувања кои не може да се остварат, како што наведува, само со интриги, манипулации и лажни обвинувања кон ВМРО-ДПМНЕ. Граѓаните, соопштува ВМРО-ДПМНЕ, очекуваат СДС да почне и изгради нови 500 километри ...

ВМРО-ДПМНЕ: Основна цел на СЈО е оцрнување на ВМРО-ДПМНЕ

Макфакс - 05.06.2017

Основната цел на Катица Јанева била и останува обезбедување на приказни за медиумите под контрола на СДС за оцрнување на ВМРО-ДПМНЕ кое треба да помогне во дефокусирање на јавноста од ветувањата што ги даваше Заев во предизборниот период, велат од ...

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните знаат и паметат дека се што ветуваме остваруваме

А1 On - 05.06.2017

„Деструктивната и полна со омраза пропаганда на СДС, која партијата, соросовите невладини и нивните медиуми интензивно ја водеа последните три години, резултираше со обид за атентат врз поранешниот министер Никола Тодоров на првиот ден од мандатот ...

ВМРО-ДПМНЕ: Деструкцијата и омразата се двете најсилни особини на СДС

МРТ - 05.06.2017

Граѓаните очекуваат СДС да почне и изгради нови 500 километри автопат. Докторите очекуваат плата од 100.000 денари, пензионерите повисоки пензии, а вработените просечна плата од 30.000 денари.

ВМРО-ДПМНЕ: СЈО повторно потврди дека функционира единствено како партиска експозитура на СДС во правниот систем

Курир - 05.06.2017

СЈО повторно потврди дека функционира единствено како партиска експозитура на СДС во правниот систем. Предметите кои ги води СЈО не се ништо друго туку реализација на политичките нарачки на Зоран Заев, нешто што македонските граѓани го плаќаат со 4 ...

ВМРО-ДПМНЕ: СЈО е партиска експозитура на СДСМ

Алфа - 05.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ смета дека СЈО повторно потврдило оти функционира единствено како партиска експозитура на СДСМ и дека предметите кои ги води ова обвинителство се реализација на Зоран Заев. ВМРО-ДПМНЕ смета дека СЈО повторно потврдило оти функционира ...

ВМРО-ДПМНЕ: Во буџетот има средства кои владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ ги остави

Press24 - 05.06.2017

СДС денес призна уште една своја голема лага со која ги манипулираше и плашеше граѓаните: дека во буџетот на Република Македонија немало пари и дека Македонија е пред економски колапс. Во буџетот има средства кои владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ ги ...

ВМРО ДПМНЕ со реакција на првата владина седница: Во буџетот има пари

Нова ТВ - 05.06.2017

ВМРО ДПМНЕ во реакцијата по повод првата седница на новата Влада вели дека СДСМ денеска со исплаќањето на субвенциите, стипендиите на студентите и пензиите „призна уште една своја голема лага со која ги манипулираше и плашеше граѓаните: дека во ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДС немаше да може да исплати субвенции ако немаше пари во Буџетот

Макфакс - 05.06.2017

СДС денес призна уште една своја голема лага со која ги манипулираше и плашеше граѓаните: дека во буџетот на Република Македонија немало пари и дека Македонија е пред економски колапс, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ се фали со наши проекти

Курир - 05.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ смета дека со тоа што владини членови и парламентарци од СДСМ се пофалиле за исплатата на пензиите, субвенциите и стипендиите за студентите признале дека биле лага тврдењата оти во Буџетот нема пари и дека Македонија е пред економски ...

ВМРО-ДПМНЕ: Претходната влада остави сума од 180 милиони евра во буџетот

А1 On - 05.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ испрати писмено соопштение во врска со првата седница на новата Влада. „СДС денес призна уште една своја голема лага со која ги манипулираше и плашеше граѓаните: дека во буџетот на Република Македонија немало пари и дека Македонија е пред ...

ВМРО-ДПМНЕ: Основна цел на СЈО е оцрнување на ВМРО-ДПМНЕ

Кајгана - 05.06.2017

„Основната цел на Катица Јанева била и останува обезбедување на приказни за медиумите под контрола на СДС за оцрнување на ВМРО-ДПМНЕ кое треба да помогне во дефокусирање на јавноста од ветувањата што ги даваше Заев во предизборниот период“, велат од ...

ВМРО-ДПМНЕ: Основна цел на СЈО е оцрнување на ВМРО-ДПМНЕ

Репортер - 05.06.2017

Основната цел на Катица Јанева била и останува обезбедување на приказни за медиумите под контрола на СДС за оцрнување на ВМРО-ДПМНЕ кое треба да помогне во дефокусирање на јавноста од ветувањата што ги даваше Заев во предизборниот период, велат од ...

ВМРО-ДПМНЕ: Оставивме 180 милиони евра во државната каса

МКД - 05.06.2017

СДСМ денеска призна уште една своја голема лага со која ги манипулираше и плашеше граѓаните дека во буџетот на Република Македонија немало пари и дека Македонија е пред економски колапс, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Во буџетот има средства од 180 милиони евра

Стандард - 05.06.2017

„СДС денес призна уште една своја голема лага со која ги манипулираше и плашеше граѓаните: дека во буџетот на Република Македонија немало пари и дека Македонија е пред економски колапс. Во буџетот има средства кои владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ ги ...

ВМРО-ДПМНЕ: Деструкцијата и омразата се двете најсилни особини на СДС, но граѓани немаат никаква полза од нив

Курир - 05.06.2017

Деструктивната и полна со омраза пропаганда на СДС, која партијата, соросовите невладини и нивните медиуми интензивно ја водеа последните три години, резултираше со обид за атентат врз поранешниот министер Никола Тодоров на првиот ден од мандатот на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Немаше да има субвенции без пари во Буџетот

Репортер - 05.06.2017

СДС денес призна уште една своја голема лага со која ги манипулираше и плашеше граѓаните: дека во буџетот на Република Македонија немало пари и дека Македонија е пред економски колапс, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Бадијала ветувањата на СДСМ кога се со интриги

Репортер - 05.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска оцени дека СДСМ дале ветувања кои не може да се остварат, како што наведува, само со интриги, манипулации и лажни обвинувања кон ВМРО-ДПМНЕ. Граѓаните, соопштува ВМРО-ДПМНЕ, очекуваат СДС да почне и изгради нови 500 километри ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ се фали со наши проекти

Сител - 05.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ смета дека со тоа што владини членови и парламентарци од СДСМ се пофалиле за исплатата на пензиите, субвенциите и стипендиите за студентите признале дека биле лага тврдењата оти во Буџетот нема пари и дека Македонија е пред економски ...

ВМРО-ДПМНЕ: Ветувањата на СДСМ не може да се остварат со интриги и манипулации

Сител - 05.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска оцени дека СДСМ дале ветувања кои не може да се остварат, како што наведува, само со интриги, манипулации и лажни обвинувања кон ВМРО-ДПМНЕ. Граѓаните, соопштува ВМРО-ДПМНЕ, очекуваат СДС да почне и изгради нови 500 километри ...

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните ја гледаат разликата, а истата ќе ја види и СДС на првите наредни избори.

Press24 - 05.06.2017

СЈО повторно потврди дека функционира единствено како партиска експозитура на СДС во правниот систем. Предметите кои ги води СЈО не се ништо друго туку реализација на политичките нарачки на Зоран Заев, нешто што македонските граѓани го плаќаат со 4 ...

ВМРО-ДПМНЕ: СЈО е непрофесионална и партизирана институција

А1 On - 05.06.2017

„СЈО повторно потврди дека функционира единствено како партиска експозитура на СДС во правниот систем. Предметите кои ги води СЈО не се ништо друго туку реализација на политичките нарачки на Зоран Заев, нешто што македонските граѓани го плаќаат со 4 ...

ВМРО-ДПМНЕ: Во Владата на Заев има министри кои извршиле и по десетина кривични дела

МКД - 05.06.2017

СДСМ успеа да собере мнозинство во Собранието и да состави Влада полна со ликови од транзицијата, предводена од човекот што отворено бара поткуп од „едно евро за Вицето“. Колкав капацитет за реформи имаат и останатите министри кои извршиле и по ...

ВМРО-ДПМНЕ: Ветувањата на СДСМ не може да се остварат со интриги и манипулации

Нетпрес - 05.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска оцени дека СДСМ дале ветувања кои не може да се остварат, како што наведува, само со интриги, манипулации и лажни обвинувања кон ВМРО-ДПМНЕ. Граѓаните, соопштува ВМРО-ДПМНЕ, очекуваат СДС да почне и изгради нови 500 километри ...

ВМРО-ДПМНЕ: СЈО е партиска експозитура на СДСМ

Сител - 05.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ смета дека СЈО повторно потврдило оти функционира единствено како партиска експозитура на СДСМ во правниот систем и дека предметите кои ги води ова обвинителство не се ништо друго туку, како што велат од партијата, реализација на ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ се фали со наши проекти

Пулс24 - 05.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ смета дека со тоа што владини членови и парламентарци од СДСМ се пофалиле за исплатата на пензиите, субвенциите и стипендиите за студентите признале дека биле лага тврдењата оти во Буџетот нема пари и дека Македонија е пред економски ...

ВМРО-ДПМНЕ: СЈО ги храни лажните вести на СДС

Фактор - 05.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ успеа со едно партиско соопштение да ги нападне политичките ривали СДСМ, медиумите кои критички известуваат и секако Специјалното јавно обвинителство кое го води Катица Јанева. - СЈО уште еднаш се докажа како крајно непрофесионална, ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ се фали со наши проекти

Вечер Прес - 05.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ смета дека со тоа што владини членови и парламентарци од СДСМ се пофалиле за исплатата на пензиите, субвенциите и стипендиите за студентите признале дека биле лага тврдењата оти во Буџетот нема пари и дека Македонија е пред економски ...

СЈО повторно потврди дека функционира единствено како партиска експозитура на СДС во правниот систем

Пулс24 - 05.06.2017

СЈО повторно потврди дека функционира единствено како партиска експозитура на СДС во правниот систем. Предметите кои ги води СЈО не се ништо друго туку реализација на политичките нарачки на Зоран Заев, нешто што македонските граѓани го плаќаат со 4 ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ денеска призна дека буџетот не е празен

Локално - 05.06.2017

СДС денеска призна уште една своја голема лага со која ги манипулираше и плашеше граѓаните, дека во буџетот на Република Македонија немало пари и дека Македонија е пред економски колапс, стои во реакцијата на опозициската ВМРО-ДПМНЕ на првата ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ денеска призна дека буџетот не е празен

Либертас - 05.06.2017

СДС денеска призна уште една своја голема лага со која ги манипулираше и ги плашеше граѓаните, дека во буџетот на Република Македонија немало пари и дека Македонија е пред економски колапс, стои во реакцијата на опозициската ВМРО-ДПМНЕ на првата ...

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ денеска призна дека буџетот не е празен

Мета - 05.06.2017

СДС денеска призна уште една своја голема лага со која ги манипулираше и плашеше граѓаните, дека во буџетот на Република Македонија немало пари и дека Македонија е пред економски колапс, стои во реакцијата на опозициската ВМРО-ДПМНЕ на првата ...

ВМРО- ДПМНЕ: Деструкцијата и омразата се двете најсилни особини на СДС

Пулс24 - 05.06.2017

Деструктивната и полна со омраза пропаганда на СДС, која партијата, соросовите невладини и нивните медиуми интензивно ја водеа последните три години, резултираше со обид за атентат врз поранешниот министер Никола Тодоров на првиот ден од мандатот на ...

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат да почнат да се градат 500 километри автопат

Мета - 05.06.2017

„СДСМ даде ветувања кои не може да се остварат само со интриги, манипулации и со лажни обвинувања кон ВМРО-ДПМНЕ. Граѓаните очекуваат СДСМ да почне и да изгради нови 500 километри автопат.

ВМРО-ДПМНЕ: Ветувањата на СДСМ не може да се остварат со интриги и манипулации

Вечер Прес - 05.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ денеска оцени дека СДСМ дале ветувања кои не може да се остварат, како што наведува, само со интриги, манипулации и лажни обвинувања кон ВМРО-ДПМНЕ. Граѓаните, соопштува ВМРО-ДПМНЕ, очекуваат СДС да почне и изгради нови 500 километри ...

Првиот владин отчет на Денот на независноста...

Н.Македонија - 05.06.2017

Владата на Заев нема да има четири години на располагање, бидејќи не може да го надомести времето загубено од крајот на декември кога се конституира Собранието до датумот на нејзиниот избор Сите министерства им се веќе предадени на министрите од ...