TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Без договор со купувачот за бројот на вработените во "Југохром"

Дневник - 28.07.2002

ПРЕГОВОРИ СИНДИКАТ - СЦММ Синдикалците од ХЕК "Југохром" и претставниците на компанијата СЦММ не постигнаа договор за бројот на вработените што би останале на работа ако Французите го купат Комбинатот. За ова ќе бидат известени работниците, а одборот на доверители ќе ја донесе конечната одлука дали ...

„СЦММ“ не договори колку јухохромци ќе врати на работа

А1 - 26.07.2002

Претставникот на „СЦММ“ Жак Мопа, инаку актуелен директот на „Фени индустри“, поздравувајќи ги новинарите, не сакаше да ги коментира денешните преговори со работниците кои завршија практично без договор по најспорното прашање, бројот на луѓето кои ќе бидат вратени на работа.

Утре ќе се одлучи дали францускиот СЦММ ќе го купи „Југохром“

А1 - 25.07.2002

Утрешната средба меѓу доверителите и претставниците на францускиот СЦММ треба да го даде конечниот одговор дали оваа компанија во конзорциум со герамнскиот „Тисен Круп“ ќе го купи комбинатот или тендерот за продажба на најголемиот загубар ќе биде поништен.

„Без компромис за бројот на вработените во Југохром"

Утрински - 25.07.2002

На средбата меѓу Синдикатот и потенцијалниот инвеститор Синдикатот на ?Југохром" и претставници на прворангираниот понудувач за купување на имотот на ликвидираниот тетовски загубар, фирмата ?Кавадарци развој", завчера вечер не постигнаа согласност за клучното прашање- бројот на вработените кои ќе ...

Не е договорено дали „Југохром“ ќе биде продаден

А1 - 23.07.2002

И покрај оптимистичките најави дека „Југохром“ ќе го добие за газда француски СЦММ, по денешната повеќечасовна средба меѓу доверителите и највисокот раководство на СЦММ, се зголеми неизвесноста дека комбинатот ќе биде продаден.

†Се одлучуваше спротивно на тендерот за Југохром"

Утрински - 23.07.2002

Реакција на еден од кандидатите за купување на имотот на тетовскиот загубар Во врска со спроведениот јавен меѓународен тендер за продажба на објекти и средства на АД ?Југохром"- Јегуновце во ликвидација, револтирани од начинот на спроведувањето на оваа постапка, а со цел да бидат отстранети ...