TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Иванов, горд Македонец во Стразбур

Дневник - 20.10.2010

Нема сила што може да им го оспори правото на Македонците да бидат Македонци, истакна македонскиот претседател во говорот на свеченост по повод 60-годишнината од усвојувањето на Европската конвенција ...

Иванов: Нема сила што ќе им го смени името на Македонците

Утрински - 20.10.2010

Од нашиот дописник Стразбур - Барбара Хендрикс, прославениот сопран и специјалниот гостин на свеченоста во Стразбур, пред да испее во капелата една песна на нејзините предци-робови, го прочита првиот ...

Иванов: Европските институции не ги почитуваат принципите за човековите права кон граѓаните на Македонија

Канал5 - 19.10.2010

Според отвореноста и директноста во пораките денеска претставниците на Советот на Европа слушна крајно невообичаен говор од еден претседател на земја претседавач.

Македонците имаат право да бидат Македонци

Deutsche Welle - 19.10.2010

На прославата на 60 годишнината на Европската конвенција за човекови права во Стразбур, македонскиот претседател Ѓорге Иванов се пожали за неправедноста кон Македонија во грчко-македонскиот спор за ...

Бан ки Мун и Иванов во Стразбур говореа за спорот за името

Телма - 19.10.2010

Генералниот секретар на Обединетите нации Бан ки Мун на прес конференција во Стразбур рече дека што поскоро треба да се најде решение на спорот за името помеѓу Македонија и Грција, признавајќи дека ...

Иванов: Никој не може да го оспори правото на Македонците да бидат Македонци

Алсат-М - 19.10.2010

Нема ниту една држава, ниту една влада и ниту една сила која може да им го оспори правото на Македонците да бидат Македонци бидејќи човековите права се посилни и потрајни од минливоста на одредени ...

Не постои сила која може да им го оспори правото на Македонците да бидат Македонци.

Курир - 19.10.2010

Претседателот Ѓорѓе Иванов во обраќањето на церемонијата во Советот на Европа во Стразбур по повод одбележувањето на 60-годишнината од усвојувањето на Европската конвенција за човекови права, изјави ...

Ѓорѓе Иванов - нема сила која може да ги оспори Македонците

Р.С.Европа - 19.10.2010

Нема ниту една држава, ниту една влада и ниту една сила која може да им го оспори правото на Македонците да бидат Македонци бидејќи човековите права се посилни и потрајни од минливоста на одредени ...

Иванов: Никој не може да го оспори правото да бидеме Македонци

Кајгана - 19.10.2010

Ниту една држава, ниту една влада и ниту една сила не може да го оспори правото на Македонците да бидат Македонци, порача претседателот Ѓорге Иванов, во обраќањето на церемонијата за одбележување на ...

Иванов: Никој не може да го оспори правото на Македонците да бидат Македонци

Форум - 19.10.2010

Ниту една држава, ниту една влада и ниту една сила не може да го оспори правото на Македонците да бидат Македонци, порача претседателот Ѓорге Иванов, во обраќањето на церемонијата за одбележување на ...

Претседателот Иванов на одбележувањето на 60-годишнината од усвојувањето на Европската конвенција за човекови права

Алфа - 19.10.2010

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска во Стразбур ќе учествува на одбележувањето на 60-годишнината од усвојувањето на Европската конвенција за човекови права.

Иванов на церемонија по повод Конвенцијата за човекови права

Inpress - 19.10.2010

Скопје, 19. октомври 2010 (ИНПРЕС) Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска во Стразбур ќе учествува на одбележувањето на 60-годишнината од усвојувањето на Европската конвенција за ...

Иванов на одбележувањето 60 години од усвојувањето на Европската конвенција за човекови права

МРТ - 19.10.2010

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска во Стразбур ќе учествува на одбележувањето на 60-годишнината од усвојувањето на Европската конвенција за човекови права.

Иванов: Никој не може да го оспори правото на Македонците да бидат Македонци

Сител - 19.10.2010

Нема ниту една држава, ниту една влада и ниту една сила која може да им го оспори правото на Македонците да бидат Македонци бидејќи човековите права се посилни и потрајни од минливоста на одредени ...

Иванов: Некој не може да им го оспори правото на Македонците да бидат Македонци

Нетпрес - 19.10.2010

Денес, нема ниту една држава, ниту една влада и ниту една сила која може да му го оспори правото на Македонците да бидат Македонци, бидејќи човековите права се и посилни и потрајни од минливоста на ...

Иванов: Никој не може да го оспори правото да бидеме Македонци

Макфакс - 19.10.2010

Ниту една држава, ниту една влада и ниту една сила не може да го оспори правото на Македонците да бидат Македонци, порача претседателот Ѓорге Иванов, во обраќањето на церемонијата за одбележување на ...

Иванов: Да се стави крај на непочитувањето на конвенцијата за човекови права од некои членки на ЕУ

Курир - 19.10.2010

Претседателот Ѓорѓе Иванов во своето обраќање по повод 60-годишнината од донесувањето на Европската конвенција за човекови права, изјави дека таа конвенција мора да биде почитувана од сите членки на ...

Иванов - Македонија се соочува со непочитување на европските принципи кон неа од страна на една држава

Inpress - 19.10.2010

Скопје, 19. октомври 2010 (ИНПРЕС) Правото на Македонците да бидат Македонци не може да го оспори никој, ниту една држава, ниту една влада, ниту една сила.

Иванов: Никој не може да го оспори правото на Македонците да бидат Македонци

Кирилица - 19.10.2010

Нема ниту една држава, ниту една влада и ниту една сила која може да им го оспори правото на Македонците да бидат Македонци бидејќи човековите права се посилни и потрајни од минливоста на одредени ...

Иванов: Никој не може да го оспори правото на Македонците да бидат Македонци

Алфа - 19.10.2010

Нема ниту една држава, ниту една влада и ниту една сила која може да им го оспори правото на Македонците да бидат Македонци бидејќи човековите права се посилни и потрајни од минливоста на одредени ...

Никој не може да го оспори правото на Македонците да бидат Македонци

МРТ - 19.10.2010

Нема ниту една држава, ниту една влада и ниту една сила која може да им го оспори правото на Македонците да бидат Македонци бидејќи човековите права се посилни и потрајни од минливоста на одредени ...

Иванов: Никој не може да ни оспори да бидеме Македонци

Вечер Прес - 19.10.2010

Нема ниту една држава, ниту една влада и ниту една сила која може да им го оспори правото на Македонците да бидат Македонци, рече претседателот на Репубулика Македонија Ѓорге Иванов во обраќањето на ...

Не може да се оспори правото на Македонците да бидат Македонци

Идивиди - 19.10.2010

Стразбур, 19 октомври 2010 (МИА) - Нема ниту една држава, ниту една влада и ниту една сила која може да им го оспори правото на Македонците да бидат Македонци бидејќи човековите права се посилни и ...

Иванов: Нема сила што може да ги оспори Македонците

eReporter - 19.10.2010

Нема ниту една држава, ниту една влада и ниту една сила која може да им го оспори правото на Македонците да бидат Македонци, бидејќи човековите права се и посилни и потрајни од минливоста на одредени ...

Иванов на годишнина од Европската конвенција

eReporter - 19.10.2010

Шест децении од усвојувањето на Европската конвенција за човекови права ќр бидат одбележани денеска во Советот на Европа со кој актуелен претседавач е Македонија.

Утрешниот говор на Иванов шанса да го постави македонското прашање пред Советот на Европа

Канал5 - 18.10.2010

Ќе го искористи ли Македонија роденденот на европската конвенција за човекови права за промоција на своите проблеми. Утре во Стразбур претседателот Иванов како шеф на држава претседавач со Советот на ...

Претседателот Иванов на одбележувањето на 60-годишнината од усвојувањето на Европската конвенција за човекови права

Канал5 - 18.10.2010

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов утре во Стразбур ќе учествува на одбележувањето на 60-годишнината од усвојувањето на Европската конвенција за човекови права.

Иванов денес ќе се обрати во Стразбур

Кирилица - 19.10.2010

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска во Стразбур ќе учествува на одбележувањето на 60-годишнината од усвојувањето на Европската конвенција за човекови права Иванов во име на ...

Претседателот Иванов во Стразбур на прослава на СЕ

Р.С.Европа - 18.10.2010

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов утре во Стразбур ќе учествува на одбележувањето на 60-годишнината од усвојувањето на Европската конвенција за човекови права.

Иванов ќе учествува на 60-годишнината од усвојувањето на Европската конвенција за човекови права

Курир - 18.10.2010

Во Стразбур на одбележувањето на 60-годишнината од усвојувањето на Европската конвенција за човекови права ќе учествува и претседателот Ѓорѓе Иванов.

Иванов на одбележување на усвојувањето на Европската конвенција за човекови права

Сител - 19.10.2010

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска во Стразбур ќе учествува на одбележувањето на 60-годишнината од усвојувањето на Европската конвенција за човекови права.