TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Кермес“ се оградува, но изградбата нема да почне

Утрински - 10.11.2005

Во очекување на најавената јавна дебата Просторот околу "Кермес" од пред два дена почна да се оградува, но тоа не значи и дека ќе се стартува со изградбата на новиот објект. Обележувањето на локацијата за градба веднаш предизвика бранување во јавноста, со оглед на тоа дека ,,случајот ,Кермес'" беше ...

„Кермес“ стана градилиште

Време - 10.11.2005

НЕМА АБЕР ОД ЈАВНА ДЕБАТА Екипи на градежното претпријатие „Илинден“ го оградија руинираниот објект на ресторанот „Кермес“ во Градскиот парк и формираа градилиште, и покрај најавите на градоначалникот Трифун Костовски дека прво ќе организира јавна дебата за тоа како треба да се обнови зградата.

КЕРМЕС НА СТЕНД -БАЈ

Вечер Прес - 10.11.2005

Култната скопска кафеана "Кермес" во Градскиот парк, вчера осамна со ограда. Градежниците на "Илинден" целосно го оградија околниот простор, што и официјално би требало да значи старт на градежните работи. Сепак, како што дознаваме во Градот, новиот објект кој, всушност, треба да претставува ...

Јавната расправа за „Кермес“ незаконска ниту може да го замени законот

Макфакс - 09.11.2005

Скопје Антикорупциската комисија смета дека организирањето на јавна расправа за изградба на кафеаната “Кермес” е целосно вонинституционално и спротивно на Законот за локалната самоуправа. Градоначалникот на Скопје и еден од сопствениците на „Кермес“, Трифун Костовски деновиве најави дека проектот ...