TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нема да го тужам Бучковски, ако е носител на листа во Тетовско

Вест - 27.07.2002

БОМБАЈ ГО ПРЕДИЗВИКА ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СДСМ Томислав Стојановски Бомбај вчера му порача на Владо Бучковски дека ако се кандидира како носител на изборната листа на коалицијата За Македонија во тетовскиот изборен регион, ќе ја повлече тужбата за клевета што ја поднел против него.

Бомбај носител на листата во шестата изборна единица

Утрински - 27.07.2002

Прес на дпм Скопје - "Демократската партија на Македонија на претстојните парламентарни избори ќе настапи самостојно во сите шест изборни единици, но с? уште останува отворено прашањето за заеднички настап во поширока коалиција во шестата изборна единица", изјави на вчерашната прес-конференција ...

Американската амбасада не му даде виза на Бомбај

Дневник - 24.07.2002

ДЕМОКРАТСКАТА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА Демократската партија на Македонија изразува незадоволство поради одлуката на американската Амбасада во Скопје да не му издаде виза на нејзиниот лидер Томислав Стојановски-Бомбај, кој во Детроит требало да присуствува на Полошко-иселеничката средба по покана од ...

Американците не му дадоа виза на Бомбај

Вест - 24.07.2002

Американската амбасада во Скопје не му издаде виза на лидерот на ДПМ Томислав Стојановски - Бомбај за да може по покана од Културното друштво "Полог" од Детроит и Американско-македонската асоцијација да присуствува на иселеничката средба на Македонците во САД на 27 јули годинава.

Ле Роа го поттикнува етничкото чистење на Македонците

Дневник - 22.07.2002

СПОРЕД ТОМИСЛАВ СТОЈАНОВСКИ-БОМБАЈ Со своето негативистичко однесување кон Македонците во Тетовско, на еден многу перфиден начин, го поттикнувате етничкото чистење на Македонците и создавате услови за кантонизација и федерализација на Македонија, му вели во отворено писмо Томислав ...

Бомбај го обвинува Лероа дека стимулира етничко чистење

Утрински - 22.07.2002

Соопштение Координаторот на Блокот на македонски партии и здруженија, Томислав Стојановски-Бомбај, во отвореното писмо до специјалниот пратеник на ЕУ во Македонија го обвинува Лероа дека со своето "негативистичко однесување спрема Македонците од Тетово и Тетовско го стимулира етничкото чистење и ...