TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во тешки услови на стопанисување се работи економично

Утрински - 19.01.2002

УО и менаџментот на МЖ ги отфрлаат обвинувањата на синдикалците Управниот одбор на ?Македонски железници" ги отфрла обвинувањата на Автономниот синдикат на машинскиот персонал на МЖ за недомаќинско работење и нетранспарентна планирана приватизација на претпријатието, кои беа изнесени на ...

Побарана оставка на директорот Соколовски

Утрински - 18.01.2002

Синдикалците на машинскиот персонал на МЖ Автономниот синдикат на машинскиот персонал при ?Македонски железници" бара оставка од генералниот директор на претпријатието, Владимир Соколовски, и на членовите на Управниот одбор поради недомаќинско работење, расипништво и поради најавената ...

Директорот Соколовски обвинет за расипништво

Вест - 18.01.2002

АВТОНОМНИОТ СИНДИКАТ БАРА ОСТАВКА ОД ПРВИОТ ЧОВЕК НА МАКЕДОНСКИ ЖЕЛЕЗНИЦИ Синдикалците од машинскиот парк на МЖ најавуваат дека ќе ја спречат најавената приватизација, доколку и тие не бидат вклучени во трансформацијата на претпријатието, а од Владата бараат сите надворешни дол Автономниот синдикат ...

Стариот возен парк на железницата, подновен со "ауди 8" за директорот

Дневник - 18.01.2002

МАКЕДОНСКИ ЖЕЛЕЗНИЦИ СЕ "КРПИ" СО ЛОКОМОТИВИ ОД 40 ГОДИНИ Возовите на "Македонски железници" доцнат во просек по 10 часа, а вработените заборавиле кога последен пат примиле плата, тврдат синдикалците во претпријатието Директорот на "Македонски железници" Владимир Соколовски неодамна си купил "ауди ...

Железничкиот превоз несигурен дури и за машиновозачите

А1 - 17.01.2002

Автономниот синдикат на машиновозачите од Македонски железници денеска побара итна оставка од генералниот директор Соколовски и од управниот одбор. МЖ ги обвинува генералниот и неговиот поранешен заменик дека се луксузирале додека тие возеле локомотиви што сите до една биле неисправни и секојдневно ...