TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Слики од црногорски уметници

Дневник - 15.10.2003

МУЗЕЈ НА ГРАД СКОПЈЕ Шеесетина дела од четворица современи сликари од Црна Гора, од синоќа се изложени во Музејот на град Скопје. Презентирани се дела од уметниците: Светлана Драгоевиќ, Ратко Одаловиќ, Роман Ѓурановиќ и од Драшко Драгаш.

Ново ликовно поврзување на културните простори

Утрински - 14.10.2003

Изложба на современи црногорски сликари во Музеј на град Скопје Катерина Богоева Во Музејот на град Скопје вечерва во 20 часот ќе биде отворена изложбата "Четири современи црногорски сликари" на која за прв пат пред македонската публика, во земјава ќе се претстават уметниците Светлана Драгојевиќ, ...

Слики на современи црногорски автори

Вест - 14.10.2003

ОД ВЕЧЕРВА ВО МУЗЕЈОТ НА СКОПЈЕ Во Музејот на Скопје вечерва (20 ч.) ќе биде отворена изложбата "Четворица современи црногорски сликари". Со понови дела ќе се претстават Драшко Драгаш, Роман Џурановиќ, Ратко Одаловиќ и Светлана Драгојевиќ. Изложбата ќе ја отвори директорот на Музејот Климе Коробар.