TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Обамакер почна со првични паѓања на тестот

Дневник - 25.10.2013

-Досега јас плаќав 168 долари месечно, а сопругата 150 долари за осигурување со компанијата „Kајзер“, со високи дополнителни трошоци на наша сметка. Двајцата сме здрави, ретко одиме на лекар, и се ...

Телефонистка отпуштена поради критикување на Обамакер

А1 On - 25.10.2013

Ерлинг Дејвис, вработена во американска компанија за телефонски услуги која била ангажирана да им објаснува на граѓаните како да купат здравствено осигурување преку програма Обамакер, била отпуштена ...

Телефонистка отпуштена поради критикување на Обамакер

Кирилица - 25.10.2013

Ерлинг Дејвис, вработена во американска компанија за телефонски услуги која била ангажирана да им објаснува на граѓаните како да купат здравствено осигурување преку програма Обамакер, била отпуштена ...

Телефонистка отпуштена поради критикување на Обамакер

+инфо - 25.10.2013

Ерлинг Дејвис, вработена во американска компанија за телефонски услуги која била ангажирана да им објаснува на граѓаните како да купат здравствено осигурување преку програма Обамакер, била отпуштена ...

Телефонистка отпуштена поради критикување на Обамакер

Алфа - 25.10.2013

Ерлинг Дејвис, вработена во американска компанија за телефонски услуги која била ангажирана да им објаснува на граѓаните како да купат здравствено осигурување преку програма Обамакер, била отпуштена ...

Телефонистка отпуштена поради критикување на Обамакер

МРТ - 25.10.2013

Ерлинг Дејвис, вработена во американска компанија за телефонски услуги која била ангажирана да им објаснува на граѓаните како да купат здравствено осигурување преку програма Обамакер, била отпуштена ...

Операторка отпуштена поради критикување на Обамакер

Телеграф - 25.10.2013

Откако Дејвис, мајка на две деца, беше отпуштена поради нејзините искрени одговори во радио програмата, Хенити соопшти дека ќе и исплати 26.000 долари, едногодишна нејзина плата, како надомест Ерлинг ...

Телефонистка отпуштена поради критикување на Обамакер

Сител - 25.10.2013

Ерлинг Дејвис, вработена во американска компанија за телефонски услуги која била ангажирана да им објаснува на граѓаните како да купат здравствено осигурување преку програма Обамакер, била отпуштена ...

Ја критикувала програмата за здравство на Обама, па добила отказ

Денешен - 25.10.2013

Ерлинг Дејвис, вработена во американска компанија за телефонски услуги која била ангажирана да им објаснува на граѓаните како да купат здравствено осигурување преку програма Обамакер, била отпуштена ...

Ја критикувала Обамакер - добила отказ

Вечер Прес - 25.10.2013

Ерлинг Дејвис, вработена во американска компанија за телефонски услуги која била ангажирана да им објаснува на граѓаните како да купат здравствено осигурување преку програма Обамакер, била отпуштена ...

„Обамакер“ не трпи критики

Локално - 25.10.2013

Ерлинг Дејвис, вработена во американска компанија за телефонски услуги која била ангажирана да им објаснува на граѓаните како да купат здравствено осигурување преку програма Обамакер, била отпуштена ...

Телефонистка отпуштена поради критикување на Обамакер

Бриф - 25.10.2013

Ерлинг Дејвис, вработена во американска компанија за телефонски услуги која била ангажирана да им објаснува на граѓаните како да купат здравствено осигурување преку програма Обамакер, била отпуштена ...

Демократски сенатори ќе бараат одложување на „Обамакер“

Курир - 24.10.2013

По двонеделните жолчни расправии околу здравствената реформа „Обамакер“, во рамките на кои централната Влада на САД беше блокирана неколку дена, а земјата дојде на работ на банкрот, доаѓаат најави ...

Демократски сенатори ќе бараат одложување на „Обамакер“

Телеграф - 24.10.2013

Во САД секојдневно растат гневните реакции на граѓаните, кои стравуваат дека ќе бидат казнети затоа што не обезбедиле осигурување По двонеделните жолчни расправии околу здравствената реформа ...

Демократски сенатори ќе бараат одложување на „Обамакер“

Кирилица - 24.10.2013

По двонеделните жолчни расправии околу здравствената реформа „Обамакер“, во рамките на кои централната Влада на САД беше блокирана неколку дена, а земјата дојде на работ на банкрот, доаѓаат најави ...

Демократски сенатори ќе бараат одложување на „Обамакер“

Сител - 24.10.2013

По двонеделните жолчни расправии околу здравствената реформа „Обамакер“, во рамките на кои централната Влада на САД беше блокирана неколку дена, а земјата дојде на работ на банкрот, доаѓаат најави ...

Демократски сенатори ќе бараат одложување на „Обамакер“

МРТ - 24.10.2013

По двонеделните жолчни расправии околу здравствената реформа „Обамакер“, во рамките на кои централната Влада на САД беше блокирана неколку дена, а земјата дојде на работ на банкрот, доаѓаат најави ...

Демократски сенатори ќе бараат одложување на „Обамакер“

Алфа - 24.10.2013

По двонеделните жолчни расправии околу здравствената реформа „Обамакер“, во рамките на кои централната Влада на САД беше блокирана неколку дена, а земјата дојде на работ на банкрот, доаѓаат најави ...

Демократски сенатори ќе бараат одложување на „Обамакер“

А1 On - 24.10.2013

По двонеделните жолчни расправии околу здравствената реформа „Обамакер“, во рамките на кои централната Влада на САД беше блокирана неколку дена, а земјата дојде на работ на банкрот, доаѓаат најави ...

Демократски сенатори ќе бараат одложување на „Обамакер“

Бриф - 24.10.2013

По двонеделните жолчни расправии околу здравствената реформа „Обамакер“, во рамките на кои централната Влада на САД беше блокирана неколку дена, а земјата дојде на работ на банкрот, доаѓаат најави ...

Демократски сенатори ќе бараат одложување на „Обамакер“

Денешен - 24.10.2013

По двонеделните жолчни расправии околу здравствената реформа „Обамакер“, во рамките на кои централната Влада на САД беше блокирана неколку дена, а земјата дојде на работ на банкрот, доаѓаат најави ...

Демократски сенатори ќе бараат одложување на „Обамакер“

Н.Македонија - 24.10.2013

По двонеделните жолчни расправии околу здравствената реформа „Обамакер“, во рамките на кои централната Влада на САД беше блокирана неколку дена, а земјата дојде на работ на банкрот, доаѓаат најави ...

Нов обид во Конгресот за одлагање на „Обамакер“

24 Вести - 23.10.2013

По неуспешниот почеток на здравствените реформи наречени „Обамакер“, американската Републиканска партија го повтори барањето за одлагање на примената на мерките, што пред само неколку недели доведе ...

Нов обид во Конгресот за одлагање на „Обамакер“

Алсат-М - 23.10.2013

По неуспешниот почеток на задравствените реформи наречени „Обамакер“, американската Републиканска партија го повтори барањето за одлагање на примената на мерките, што пред само неколку недели доведе ...

Нов обид во Конгресот за одлагање на „Обамакер“

+инфо - 23.10.2013

По неуспешниот почеток на задравствените реформи наречени „Обамакер“, американската Републиканска партија го повтори барањето за одлагање на примената на мерките, што пред само неколку недели доведе ...

Конгресот со нов обид за одложување на „Обамакер“

Курир - 23.10.2013

Американската Републиканска партија, по неуспешниот почеток на здравствените реформи наречени „Обамакер“, го повтори барањето за одлагање на примената на мерките, што пред само неколку недели доведе ...

Нов обид во Конгресот за одлагање на „Обамакер“

А1 On - 23.10.2013

По неуспешниот почеток на задравствените реформи наречени „Обамакер“, американската Републиканска партија го повтори барањето за одлагање на примената на мерките, што пред само неколку недели доведе ...

Нов обид во Конгресот за одлагање на „Обамакер“

МРТ - 23.10.2013

По неуспешниот почеток на задравствените реформи наречени „Обамакер“, американската Републиканска партија го повтори барањето за одлагање на примената на мерките, што пред само неколку недели доведе ...

Нов обид во Конгресот за одлагање на „Обамакер“

Сител - 23.10.2013

По неуспешниот почеток на задравствените реформи наречени „Обамакер“, американската Републиканска партија го повтори барањето за одлагање на примената на мерките, што пред само неколку недели доведе ...

Нов обид во Конгресот за одлагање на „Обамакер“

Алфа - 23.10.2013

По неуспешниот почеток на задравствените реформи наречени „Обамакер“, американската Републиканска партија го повтори барањето за одлагање на примената на мерките, што пред само неколку недели доведе ...

Нов обид во Конгресот за одлагање на „Обамакер“

Бриф - 23.10.2013

По неуспешниот почеток на задравствените реформи наречени „Обамакер“, американската Републиканска партија го повтори барањето за одлагање на примената на мерките, што пред само неколку недели доведе ...

Конгресот против залагањето на Обама здравствено да осигура 30 милиони Американци

Денешен - 23.10.2013

По неуспешниот почеток на задравствените реформи наречени „Обамакер“, американската Републиканска партија го повтори барањето за одлагање на примената на мерките, што пред само неколку недели доведе ...

Нов обид во Конгресот за одлагање на „Обамакер“

Lider - 23.10.2013

По неуспешниот почеток на задравствените реформи наречени „Обамакер“, американската Републиканска партија го повтори барањето за одлагање на примената на мерките, што пред само неколку недели доведе ...

Во Њујорк нема ниту еден осигуреник

+инфо - 22.10.2013

Весникот „Њујорк Дејли Њуз“ објави дека досега ниту еден граѓанин на сојузната држава Њујорк не обебедил здравствено осигурување преку новоотворениот систем согласно задравствената реформа „Обамакер“.

Во Њујорк нема ниту еден осигуреник според „Обамакер“

МРТ - 22.10.2013

Весникот „Њујорк Дејли Њуз“ објави дека досега ниту еден граѓанин на сојузната држава Њујорк не обебедил здравствено осигурување преку новоотворениот систем согласно задравствената реформа „Обамакер“.

Во Њујорк нема ниту еден осигуреник според „Обамакер“

Сител - 22.10.2013

Весникот „Њујорк Дејли Њуз“ објави дека досега ниту еден граѓанин на сојузната држава Њујорк не обебедил здравствено осигурување преку новоотворениот систем согласно задравствената реформа „Обамакер“.

Во Њујорк нема ниту еден осигуреник според „Обамакер“

А1 On - 22.10.2013

Весникот „Њујорк Дејли Њуз“ објави дека досега ниту еден граѓанин на сојузната држава Њујорк не обебедил здравствено осигурување преку новоотворениот систем согласно задравствената реформа „Обамакер“.

Во Њујорк ниту еден граѓанин не е осигурен согласно „Обамакер“

Курир - 22.10.2013

Весникот „Њујорк Дејли Њуз“ објави дека досега ниту еден граѓанин на сојузната држава Њујорк не обебедил здравствено осигурување преку новоотворениот систем согласно задравствената реформа „Обамакер“.

Во Њујорк нема ниту еден осигуреник според „Обамакер“

Бриф - 22.10.2013

Весникот „Њујорк Дејли Њуз“ објави дека досега ниту еден граѓанин на сојузната држава Њујорк не обебедил здравствено осигурување преку новоотворениот систем согласно задравствената реформа „Обамакер“.

Обама во обид за спас на „Обамакер“

24 Вести - 21.10.2013

Американскиот претседател Барак Обама денеска ќе се обиде да ја спаси неговата здравствена реформа „Обамакер“, која се соочи со катастрофално лош почеток, бидејќи поради нефункционалноста на интернет ...

ОБАМА: Уште еден обид за спас на „Обамакер“

Телеграф - 21.10.2013

Во тек е целосна мобилизација на информатички експерти, кои деноноќно работат на подобрување на системот Американскиот претседател Барак Обама денеска ќе се обиде да ја спаси неговата здравствена ...

Обама во обид за спас на „Обамакер“

Сител - 21.10.2013

Американскиот претседател Барак Обама денеска ќе се обиде да ја спаси неговата здравствена реформа „Обамакер“, која се соочи со катастрофално лош почеток, бидејќи поради нефункционалноста на интернет ...

Обама во обид за спас на „Обамакер“

Алфа - 21.10.2013

Американскиот претседател Барак Обама денеска ќе се обиде да ја спаси неговата здравствена реформа „Обамакер“, која се соочи со катастрофално лош почеток, бидејќи поради нефункционалноста на интернет ...

Пречките технички и ќе бидат отстранети

Глас на Америка - 21.10.2013

Претседателот Обама реагира на поплаките во врска со Интернет-страницата на законот за здравствена заштита Американскиот претседател Барак Обама е фрустриран поради техничките проблеми на ...

Обама во обид за спас на здравствената реформа „Обамакер“

Курир - 21.10.2013

Американскиот претседател Барак Обама денеска ќе се обиде да ја спаси неговата здравствена реформа „Обамакер“, која се соочи со катастрофално лош почеток, бидејќи поради нефункционалноста на интернет ...

Обама во обид за спас на „Обамакер“

МРТ - 21.10.2013

Американскиот претседател Барак Обама денеска ќе се обиде да ја спаси неговата здравствена реформа „Обамакер“, која се соочи со катастрофално лош почеток, бидејќи поради нефункционалноста на интернет ...

Обама во обид за спас на „Обамакер“

А1 On - 21.10.2013

Американскиот претседател Барак Обама денеска ќе се обиде да ја спаси неговата здравствена реформа „Обамакер“, која се соочи со катастрофално лош почеток, бидејќи поради нефункционалноста на интернет ...

Обама во обид за спас на „Обамакер“

Економски - 21.10.2013

Американскиот претседател Барак Обама денеска ќе се обиде да ја спаси неговата здравствена реформа „Обамакер“, која се соочи со катастрофално лош почеток, бидејќи поради нефункционалноста на интернет ...

Обама во обид за спас на „Обамакер“

+инфо - 21.10.2013

Американскиот претседател Барак Обама денеска ќе се обиде да ја спаси неговата здравствена реформа „Обамакер“, која се соочи со катастрофално лош почеток, бидејќи поради нефункционалноста на интернет ...

Обама во обид за спас на „Обамакер“

Денешен - 21.10.2013

Американскиот претседател Барак Обама денеска ќе се обиде да ја спаси неговата здравствена реформа „Обамакер“, која се соочи со катастрофално лош почеток, бидејќи поради нефункционалноста на интернет ...

Обама во обид за спас на "Обамакер"

Вечер Прес - 21.10.2013

Американскиот претседател Барак Обама денеска ќе се обиде да ја спаси неговата здравствена реформа "Обамакер", која се соочи со катастрофално лош почеток, бидејќи поради нефункционалноста на интернет ...

Ќе се спаси ли здравствена реформа „Обамакер“?

Фактор - 21.10.2013

Претседателот на САД Барак Обама денеска ќе се обиде да ја спаси неговата здравствена реформа „Обамакер“, која се соочи со катастрофално лош почеток, бидејќи поради нефункционалноста на интернет ...

Нема слободен ден за Обама

Локално - 21.10.2013

Американскиот претседател Барак Обама денеска ќе се обиде да ја спаси неговата здравствена реформа „Обамакер“, која се соочи со катастрофално лош почеток, бидејќи поради нефункционалноста на интернет ...

Обама во обид за спас на „Обамакер“

Бриф - 21.10.2013

Американскиот претседател Барак Обама денеска ќе се обиде да ја спаси неговата здравствена реформа „Обамакер“, која се соочи со катастрофално лош почеток, бидејќи поради нефункционалноста на интернет ...

Обама во обид за спас на „Обамакер“

Денар - 21.10.2013

Американскиот претседател Барак Обама денеска ќе се обиде да ја спаси неговата здравствена реформа „Обамакер“, која се соочи со катастрофално лош почеток, бидејќи поради нефункционалноста на интернет ...

Обама во обид за спас на „Обамакер“

Lider - 21.10.2013

Американскиот претседател Барак Обама денеска ќе се обиде да ја спаси неговата здравствена реформа „Обамакер“, која се соочи со катастрофално лош почеток, бидејќи поради нефункционалноста на интернет ...