TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ако денот ми е ноќ, тоа не е затоа што тагувам

Дневник - 16.02.2001

Калиопи Ако животот пишува романи, тогаш животната приказна на Калиопи, од раѓањето до денес, би можела да се смести во четири поглавја. Првото е испишано со случките поврзани со нејзиното среќно детство поминато во Кичево, како и со настапот и победата на фестивалот Златно славејче.

Во мојата музика се чувствува дека сум

Вест - 15.02.2001

СО НОВ ИЗГЛЕД И АЛБУМ: КАЛИОПИ Сите оние кои се интересираа за Калиопи (34), оние кои беа во исчекување што ќе се случи со неа зашто извесен период тотално се повлече од сцената едно изненадување. Се појави со нова песна "Ако денот ми е ноќ" и спот за неа.

Калиопи изненади со нов имиџ

Вест - 12.02.2001

Калиопи повторно изненадува. Тоа всушност и не е ништо чудно, барем кога станува збор за неа. Ако не е песната, тогаш изгледот. Така е и овој пат. Пред извесно време се повлече од јавноста со изговор дека подготвува нешто ново. Во меѓувреме новинарите дознаа- подготвува нов албум.