TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Акција на ЕСМ за исклучување на должниците

Канал5 - 25.07.2003

15 илјади корисници од сите категории на потрошувачи, меѓу кои и домаќинствата, дуќанџиите, малите стопанственици, како и големите индустриски компании останаа без струја минатиот месец. Ова е епилогот од акцијата за исклучување со цел да се зголеми 15 илјади корисници од сите категории на ...

Арачиновци засега нема да го плаќаат долгот за струја од еден милион евра

Вест - 25.07.2003

ЕСМ ПРЕКИНА СО ИСКЛУЧУВАЊАТА НА СЕЛАТА ОД СКОПСКИОТ КРИЗЕН РЕГИОН Во ЕСМ велат дека е направен договор со жителите на селата сега редовно да ги плаќаат тековните сметки, а за заостанатите долгови ќе се разговарало подоцна Електро - Скопје прекина со исклучување на селата од скопскиот кризен регион, ...

Нападнат работник од ЕСМ

А1 - 23.07.2003

Еден работник на ЕСМ е каменуван, а две службени возила се оштетени кога екипа на ЕСМ се обидела да и ја исклучи струјата на фирмата „Лилика“ во скопски Чаир, поради долг од 3.200 евра. Кога работниците на ЕСМ вчера отишле да му ја исклучат струјата на овој должник кој не плаќал веќе 5 години, еден ...

Од трговците со струја наплатени над 500.000 долари

Утрински - 21.07.2003

ЕСМ ги користи своите капацитети и за транзит на електрична енергија ЗДЕНКА ПАВКОВИЌ Во првата половина од годинава по основа на транзитирана електрична енергија низ нашиот електроенергетски систем ?Електростопанство на Македонија" има инкасирано 548.000 долари.