TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шекеринска-Панагиотопулос: Македонија и Грција имаат исти интереси – безбеден и стабилен регион

Канал5 - 25.10.2019

-Преспанскиот договор ги отвори вратите за членство во НАТО, а реформите го обезбедија. Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на Алијансата, министерката за одбрана Радмила ...

Шекеринска-Панагиотопулос: Северна Македонија и Грција имаат исти интереси – безбеден и стабилен регион

24 Вести - 25.10.2019

Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на Алијансата, министерката за одбрана Радмила Шекеринска вчера попладне имаше билатерални средби со своите колеги, од Грција, Никос ...

Шекеринска:Членството во НАТО станува реалност

Фокус - 25.10.2019

На министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во седиштето на Алијансата во Брисел и беа презентирани просториите каде што ќе биде сместена мисијата на нашата држава, како полноправна членка.

Шекеринска-Панајотопулос: Северна Македонија и Грција имаат исти интереси – безбеден и стабилен регион

МКД - 25.10.2019

Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на Алијансата, министерката за одбрана Радмила Шекеринска вчера попладне имаше билатерални средби со своите колеги, од Грција, Никос ...

Северна Македонија и Грција имаат исти интереси – безбеден регион

Независен - 25.10.2019

Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на Алијансата, министерката Шекеринска вчера попладне имаше билатерални средби со своите колеги, министрите за одбрана на Грција, ...

Шекеринска-Панагиотопулос: Северна Македонија и Грција имаат исти интереси – безбеден и стабилен регион

А1 On - 25.10.2019

Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на Алијансата, министерката за одбрана Радмила Шекеринска вчера попладне имаше билатерални средби со своите колеги, од Грција, Никос ...

Шекеринска: Преспанскиот договор ги отвори вратите за членство во НАТО, а реформите го обезбедија

Слободен Печат - 25.10.2019

Министерката Шекеринска на заедничкиот состанок на министрите за одбрана на земјите – членки на НАТО, посочи дека Северна Македонија е целосно посветена на вредностите на Алијансата. Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на ...

Шекеринска и Панагиотопулос се согласија дека Македонија и Грција имаат исти интереси – безбеден и стабилен регион

Нетпрес - 25.10.2019

Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на Алијансата, министерката за одбрана Радмила Шекеринска вчера попладне имаше билатерални средби со своите колеги, од Грција, Никос ...

Луик: Северна Македонија требаше да добие позитивна одлука од ЕУ

Макфакс - 25.10.2019

Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на Алијансата, министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, вчера попладне имаше билатерални средби со своите колеги, министрите за ...

Во Брисел средби на министерката Шекеринска со грчкиот колега Панагиотопулос и естонскиот министер Луик

ММС - 25.10.2019

Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на Алијансата, министерката Шекеринска вчера попладне имаше билатерални средби со своите колеги, министрите за одбрана на Грција, ...

Шекеринска: Членството во НАТО станува реалност

Press24 - 25.10.2019

На Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во седиштето на Алијансата и беа презентирани просториите каде што ќе биде сместена мисијата на нашата држава, како полноправна членка.

Шекеринска: Во НАТО станува реалност, Северна Македонија е добредојдена во најмоќниот воено – политички сојуз

ММС - 25.10.2019

На Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во седиштето на Алијансата и беа презентирани просториите каде што ќе биде сместена мисијата на нашата држава, како полноправна членка.

Шекеринска: Членството во НАТО станува реалност, Македонија е добредојдена во најмоќниот воено-политички сојуз (ВИДЕО)

Слободен Печат - 25.10.2019

Шекеринска нагласила дека на средбите со министрите за одбрана на сите земји – членки на Алијансата во текот на дводневните состаноци можело да се слушне истата порака – очекувањето Македонија што поскоро да стане полноправен член на НАТО што е ...

Шекеринска: Членството во НАТО станува реалност, Северна Македонија е добредојдена во најмоќниот воено – политички ...

Сител - 25.10.2019

На министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во седиштето на Алијансата во Брисел и беа презентирани просториите каде што ќе биде сместена мисијата на нашата држава, како полноправна членка.

Шекеринска-Панагиотопулос: Северна Македонија и Грција имаат исти интереси

Сител - 25.10.2019

Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на Алијансата, министерката за одбрана Радмила Шекеринска вчера попладне имаше билатерални средби со своите колеги, од Грција, Никос ...

Шекеринска: Членството во НАТО станува реалност, Северна Македонија е добредојдена во најмоќниот воено – политички ...

А1 On - 25.10.2019

На министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во седиштето на Алијансата во Брисел и беа презентирани просториите каде што ќе биде сместена мисијата на нашата држава, како полноправна членка.

Шекеринска ги посети просториите наменети за Македонија во седиштето на НАТО

МКД - 25.10.2019

На министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во седиштето на Алијансата во Брисел и беа презентирани просториите каде што ќе биде сместена мисијата на нашата држава, како полноправна членка.

Шекеринска: Преспанскиот договор ги отвори вратите за членство во НАТО, а реформите го обезбедија

Press24 - 25.10.2019

Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на Алијансата, министерката Шекеринска вчера попладне имаше билатерални средби со своите колеги, министрите за одбрана на Грција, ...

Шекеринска ги посети новите простории наменети за Северна Македонија во седиштето на НАТО

Макфакс - 25.10.2019

На министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, денеска во седиштето на алијансата ѝ беа презентирани просториите каде што ќе биде сместена мисијата на нашата држава, како полноправна членка.

Шекеринска: Подготовките за НАТО течат според планираното

Р.С.Европа - 25.10.2019

Течат подготовките, според планот, за прием на Македонија во НАТО, рекла министерката за одбрана Радмила Шекеринска, соопштува Министерството за одбрана. Таа ги видела просториите во кои ќе биде сместена мисијата на Македонија која ќе биде членка на ...

Шекеринска: Ние сме НАТО и навистина во следните месеци очекуваме остварување на овој стратешки сон

iPortal - 25.10.2019

На министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во седиштето на Алијансата во Брисел и беа презентирани просториите каде што ќе биде сместена мисијата на нашата држава, како полноправна членка.

Шекеринска: Добредојдени сме во најмоќниот воено – политички сојуз НАТО

Локално - 25.10.2019

На министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во седиштето на Алијансата во Брисел и беа презентирани просториите каде што ќе биде сместена мисијата на нашата држава, како полноправна членка.

Шекеринска-Панагиотопулос: Соработката на полето на одбраната за блиски билатерални односи

iPortal - 25.10.2019

Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на Алијансата, министерката за одбрана Радмила Шекеринска вчера попладне имаше билатерални средби со своите колеги, од Грција, Никос ...

Шекеринска – Панагиотопулос: Северна Македонија и Грција имаат исти интереси-безбеден и стабилен регион

Либертас - 25.10.2019

Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на Алијансата, министерката за одбрана Радмила Шекеринска вчера попладне имаше билатерални средби со своите колеги, од Грција, Никос ...

Луик: Македонија требаше да добие позитивна одлука од ЕУ

Точка - 25.10.2019

Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на Алијансата, министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, вчера попладне имаше билатерални средби со своите колеги, министрите за ...

Шекеринска:Членството во НАТО станува реалност, Северна Македонија е добредојдена во најмоќниот воено – политички сојуз

Либертас - 25.10.2019

На министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во седиштето на Алијансата во Брисел и беа презентирани просториите каде што ќе биде сместена мисијата на нашата држава, како полноправна членка.

Шекеринска-Панагиотопулос: Северна Македонија и Грција имаат исти интереси – безбеден и стабилен регион

CivilMedia - 25.10.2019

Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на Алијансата, министерката за одбрана Радмила Шекеринска вчера попладне имаше билатерални средби со своите колеги, од Грција, Никос ...

Шекеринска од Брисел: Членството во НАТО станува реалност за Македонија

Мета - 25.10.2019

На министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во седиштето на Алијансата и биле презентирани просториите каде што ќе биде сместена мисијата на нашата држава, како полноправна членка, информираат од Министерството за одбрана.

Шекеринска:Членството во НАТО станува реалност, Северна Македонија е добредојдена во најмоќниот воено – политички сојуз

Скопје инфо - 25.10.2019

На министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во седиштето на Алијансата во Брисел и беа презентирани просториите каде што ќе биде сместена мисијата на нашата држава, како полноправна членка.

Шекеринска-Панагиотопулос: Северна Македонија и Грција имаат исти интереси – безбеден и стабилен регион

Вечер Прес - 25.10.2019

Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на Алијансата, министерката за одбрана Радмила Шекеринска вчера попладне имаше билатерални средби со своите колеги, од Грција, Никос ...

Луик: Северна Македонија требаше да добие позитивна одлука од ЕУ

Centar - 25.10.2019

Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на алијансата, министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, вчера попладне имаше билатерални средби со своите колеги, министрите за ...

Шекеринска ги посети новите простории наменети за Северна Македонија во седиштето на НАТО

Точка - 25.10.2019

На министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, денеска во седиштето на алијансата ѝ беа презентирани просториите каде што ќе биде сместена мисијата на нашата држава, како полноправна членка.

ШЕКЕРИНСКА: Јас сум прва што влезе во просториите кои НАТО ги подготви за својата 30. членка

Денешен - 25.10.2019

На министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во седиштето на Алијансата во Брисел и беа презентирани просториите каде што ќе биде сместена мисијата на Македонија, како полноправна членка.

Шекеринска: Членството во НАТО станува реалност, Северна Македонија е добредојдена во најмоќниот воено – политички ...

Опсервер - 25.10.2019

На министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во седиштето на Алијансата во Брисел и беа презентирани просториите каде што ќе биде сместена мисијата на нашата држава, како полноправна членка.

Шекеринска-Панагиотопулос: Двете држави треба да градат блиски билатерални односи

Локално - 25.10.2019

Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на Алијансата, министерката за одбрана Радмила Шекеринска вчера попладне имаше билатерални средби со своите колеги, од Грција, Никос ...

Во Брисел средби на Шекеринска со грчкиот колега Панагиотопулос и естонскиот министер Луик

24Инфо - 25.10.2019

Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на Алијансата, министерката Шекеринска вчера попладне имаше билатерални средби со своите колеги, министрите за одбрана на Грција, ...

Шекеринска:Членството во НАТО станува реалност

24Инфо - 25.10.2019

На министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во седиштето на Алијансата во Брисел и беа презентирани просториите каде што ќе биде сместена мисијата на нашата држава, како полноправна членка.

Луик: Македонија требаше да добие позитивна одлука од ЕУ

Н.Македонија - 25.10.2019

Во пресрет на првата сесија на заедничкиот состанок на Северноатлантскиот совет, посветена на операциите и мисиите на Алијансата, министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, вчера попладне имаше билатерални средби со своите колеги, министрите за ...

Шекеринска: Членството во НАТО станува реалност

MakPress - 25.10.2019

На министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во седиштето на Алијансата во Брисел и беа презентирани просториите каде што ќе биде сместена мисијата на нашата држава, како полноправна членка.

Во пресрет на состаноците на Северноатлантскиот совет, средба на Шекеринска со помошникот генерален секретар на НАТО, ...

Канал5 - 24.10.2019

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска денеска во Брисел, пред почетокот на состаноците на Северноатлантскиот совет, се сретна со помошникот генерален секретар на Алијансата за одбранбена политика и планирање, Патрик Тарнер.

Шекеринска во Брисел на состаноците на Северноатлантскиот совет

24 Вести - 24.10.2019

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска денеска и утре е во седиштето на НАТО во Брисел, заедно со министрите за одбрана на земјите – членки на Алијансата, ќе учествува на состаноците на Северноатлантскиот совет.

Шекеринска во Брисел на состаноци на Северноатлантскиот совет

Телма - 24.10.2019

На состаноците на Северноатлантскиот совет, министерката Шекерниска ќе ја реафирмира поддршката која ја дава нашата земја во мисијата „Одлучна поддршка“, преку долгогодишното учество на припадниците на Армијата во сите досегашни мисии на Алијансата ...

Министерката Шекеринска во Брисел на состаноци на Северноатлантскиот совет

Канал5 - 24.10.2019

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска денеска и утре во седиштето на НАТО во Брисел, заедно со министрите за одбрана на земјите – членки на Алијансата, ќе учествува на состаноците на Северноатлантскиот совет.

Средба на Шекеринска со помошникот генерален секретар на НАТО, Патрик Тарнер

Сител - 24.10.2019

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во Брисел, пред почетокот на состаноците на Северноатлантскиот совет на ниво министри за одбрана, се сретна со помошникот генерален секретар на Алијансата за одбранбена политика и планирање, Патрик ...

Шекеринска на состаноци во седиштето на НАТО во Брисел

Слободен Печат - 24.10.2019

Министерката Шекеринска ќе ја реафирмира поддршката која ја дава нашата земја во мисијата „Одлучна поддршка". Министерка за одбрана Радмила Шекеринска денеска и утре во седиштето на НАТО во Брисел, пред министрите за одбрана на земјите – членки на ...

Шекеринска во Брисел на состаноци на Северноатлантскиот совет

Сител - 24.10.2019

Министерка за одбрана Радмила Шекеринска денеска и утре во седиштето на НАТО во Брисел, пред министрите за одбрана на земјите – членки на Алијансата, ќе го изнесе ставот на Северна Македонија во однос на мисиите и операциите на Алијансата, ...

Шекеринска во Брисел на состаноци на Северноатлантскиот совет

А1 On - 24.10.2019

Министерка за одбрана Радмила Шекеринска денеска и утре во седиштето на НАТО во Брисел, пред министрите за одбрана на земјите – членки на Алијансата, ќе го изнесе ставот на Северна Македонија во однос на мисиите и операциите на Алијансата, ...

Шекеринска во Брисел на состаноци на Северноатлантскиот совет

Независен - 24.10.2019

Белгија – Министерка за одбрана Радмила Шекеринска денеска и утре во седиштето на НАТО во Брисел, пред министрите за одбрана на земјите – членки на Алијансата, ќе го изнесе ставот на Северна Македонија во однос на мисиите и операциите на Алијансата, ...

Шекеринска во Брисел на состаноците на Северноатлантскиот совет

Press24 - 24.10.2019

Заменичката на Претседателот на Владата и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска денеска и утре во седиштето на НАТО во Брисел, заедно со министрите за одбрана на земјите – членки на Алијансата, ќе учествува на состаноците на Северноатлантскиот ...

Тарнер: Северна Македонија не е сама на патот на одбранбените реформи

Макфакс - 24.10.2019

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска во Брисел, пред почетокот на состаноците на Северноатлантскиот совет на ниво на министри за одбрана, се сретна со помошникот генерален секретар на Алијансата за одбранбена политика и планирање, Патрик ...

Шекеринска во Брисел на состаноци на Северноатлантскиот совет

Макфакс - 24.10.2019

Вицепремиерката и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска денеска и утре во седиштето на НАТО во Брисел, заедно со министрите за одбрана на земјите – членки на Алијансата, ќе учествува на состаноците на Северноатлантскиот совет.

Шекеринска: Северна Македонија останува посветена на стратегиските цели, како членството во НАТО

Press24 - 24.10.2019

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска денеска во Брисел, пред почетокот на состаноците на Северноатлантскиот совет на ниво министри за одбрана, се сретна со помошникот генерален секретар на Алијансата за одбранбена политика и планирање, Патрик ...

Шекеринска во Брисел на состаноци на Северноатлантскиот совет

Точка - 24.10.2019

Вицепремиерката и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска денеска и утре во седиштето на НАТО во Брисел, заедно со министрите за одбрана на земјите – членки на Алијансата, ќе учествува на состаноците на Северноатлантскиот совет.

Шекеринска во Брисел на состаноци на Северноатлантскиот совет

4NEWS - 24.10.2019

Министерка за одбрана Радмила Шекеринска денеска и утре во седиштето на НАТО во Брисел, пред министрите за одбрана на земјите – членки на Алијансата, ќе го изнесе ставот на Северна Македонија во однос на мисиите и операциите на Алијансата, ...

Шекеринска во Брисел на состаноци на Северноатлантскиот совет

Скопје инфо - 24.10.2019

Министерка за одбрана Радмила Шекеринска денеска и утре во седиштето на НАТО во Брисел, пред министрите за одбрана на земјите – членки на Алијансата, ќе го изнесе ставот на Северна Македонија во однос на мисиите и операциите на Алијансата, ...

Шекеринска во Брисел на состаноци на Северноатлантскиот совет

Centar - 24.10.2019

Вицепремиерката и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска, денеска и утре во седиштето на НАТО во Брисел, заедно со министрите за одбрана на земјите членки на алијансата ќе учествува на состаноците на Северноатлантскиот совет.

Шекеринска во Брисел на состаноците на Северноатлантскиот совет

Вечер Прес - 24.10.2019

Заменичката на Претседателот на Владата и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска денеска и утре во седиштето на НАТО во Брисел, заедно со министрите за одбрана на земјите – членки на Алијансата, ќе учествува на состаноците на Северноатлантскиот ...

Шекеринска на состаноци на Северноатлантскиот совет

Локално - 24.10.2019

Министерка за одбрана Радмила Шекеринска денеска и утре во седиштето на НАТО во Брисел, пред министрите за одбрана на земјите – членки на Алијансата, ќе го изнесе ставот на Северна Македонија во однос на мисиите и операциите на Алијансата, ...

Шекеринска во Брисел на состаноци на Северноатлантскиот совет

CivilMedia - 24.10.2019

М инистерка за одбрана, Радмила Шекеринска, денеска и утре во седиштето на НАТО во Брисел, пред министрите за одбрана на земјите – членки на Алијансата, ќе го изнесе ставот на Северна Македонија во однос на мисиите и операциите на Алијансата, ...

Шекеринска -Тарнер: Северна Македонија останува посветена на стратегиските цели

Локално - 24.10.2019

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во Брисел, пред почетокот на состаноците на Северноатлантскиот совет на ниво министри за одбрана, се сретна со помошникот генерален секретар на Алијансата за одбранбена политика и планирање, Патрик ...

Тарнер: Северна Македонија не е сама на патот на одбранбените реформи

Centar - 24.10.2019

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, во Брисел, пред почетокот на состаноците на Северноатлантскиот совет на ниво на министри за одбрана, се сретна со помошник-генералниот секретар на Алијансата за одбранбена политика и планирање, Патрик ...

Тарнер: Северна Македонија не е сама на патот на одбранбените реформи

Точка - 24.10.2019

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска во Брисел, пред почетокот на состаноците на Северноатлантскиот совет на ниво на министри за одбрана, се сретна со помошникот генерален секретар на Алијансата за одбранбена политика и планирање, Патрик ...

Во пресрет на состаноците на Северноатлантскиот совет, средба на Шекеринска со помошникот генерален секретар на НАТО, ...

24Инфо - 24.10.2019

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска денеска во Брисел, пред почетокот на состаноците на Северноатлантскиот совет на ниво министри за одбрана, се сретна со помошникот генерален секретар на Алијансата за одбранбена политика и планирање, Патрик ...

Шекеринска на состаноци на Северноатлантскиот совет во Брисел

iPortal - 24.10.2019

Министерка за одбрана Радмила Шекеринска денеска и утре во седиштето на НАТО во Брисел, пред министрите за одбрана на земјите – членки на Алијансата, ќе го изнесе ставот на Северна Македонија во однос на мисиите и операциите на Алијансата, ...

Средба на Шекеринска со помошник-генералниот секретар на НАТО, Патрик Тарнер

Либертас - 24.10.2019

– Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во Брисел, пред почетокот на состаноците на Северноатлантскиот совет на ниво министри за одбрана, се сретна со помошник-генералниот секретар на Алијансата за одбранбена политика и планирање, ...

Шекеринска во Брисел на состаноци на Северноатлантскиот совет

24Инфо - 24.10.2019

Вицепремиерката и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска денеска и утре во седиштето на НАТО во Брисел, заедно со министрите за одбрана на земјите – членки на Алијансата, ќе учествува на состаноците на Северноатлантскиот совет.

Шекеринска во Брисел на состаноци на Северноатлантскиот совет

Н.Македонија - 24.10.2019

Вицепремиерката и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска денеска и утре во седиштето на НАТО во Брисел, заедно со министрите за одбрана на земјите – членки на Алијансата, ќе учествува на состаноците на Северноатлантскиот совет.

Шекеринска денеска и утре на состаноци во седиштето на НАТО во Брисел

MakPress - 24.10.2019

Министерка за одбрана Радмила Шекеринска денеска и утре во седиштето на НАТО во Брисел, пред министрите за одбрана на земјите – членки на Алијансата, ќе го изнесе ставот на Македонија во однос на мисиите и операциите на Алијансата, справувањето и ...

Шекеринска се сретна со помошникот генерален секретар на НАТО, Тарнер

MakPress - 24.10.2019

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска во Брисел, пред почетокот на состаноците на Северноатлантскиот совет на ниво министри за одбрана, се сретна со помошникот генерален секретар на Алијансата за одбранбена политика и планирање, Патрик ...