TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Трки за лица со пресадени органи

Дневник - 25.07.2003

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО Францускиот град Нанси од понеделникот е домаќин на 14. Светско првенство во атлетика за лица со пресадени органи, кое ќе трае до 27 јули. Околу илјада атлетичари со пресадени органи од 54 земји се натпреваруваат на ова првенство и ќе учествуваат во кампањата што промовира ...

Прво пресадување јазик кај човек

Дневник - 23.07.2003

ВИЕНА Хирурзите во Виена во саботата ја извеле првата успешна трансплантација на јазик кај човек. Еден 42-годишен маж, кој имал малигнен тумор на јазикот и на вилицата, ја преживеал саботната 14-часовна операција во виенската општа болница.

За првпат пресаден јазик

Вест - 23.07.2003

ВИЕНА, 23 јули - Хирурзите во Виена изведоа прва успешна трансплантација на јазик кај човек. Една 42-годишен маж, кој имал тумор на јазикот и усната, ја преживеал саботната операција во виенската општа болница. "Хирурзите го оперираа туморот и успешно сошија нов јазик", изјави портпаролот на ...