TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Националната платежна картичка почнува во август

Дневник - 28.07.2002

НОВИНИ ВО ПЛАТНИОТ СИСТЕМ Банките се уште не се убедени во профитабилноста на НПК и чекаат да видат како ќе профункционира системот, а дури потоа би купиле акции во акционерското друштво Национална платежна картичка се очекува да биде издадена кон средината на август, а први иматели ќе бидат ...

НПК стартува во август - очекуваме повеќе банки да се вклучат во проектот

Капитал - 25.07.2002

Владимир Мијалков, директор на Национална платежна картичка АД:НПК стартува во август - очекуваме повеќе банки да се вклучат во проектот"Во почетокот на август ќе ја издадеме, односно ќе ја опслужиме првата национална платежна картичка.

Банките тешко одлучуваат да станат акционери во НПК

Утрински - 23.07.2002

И по месец и пол од објавениот јавен повик за купување акции НИНА НИНЕСКА-ФИДАНОСКА Иако продажбата на акциите во Националната платежна картичка Владата ја објави речиси пред месец и пол, деловните банки во државава многу тешко се одлучуваат да станат акционери во оваа институција.

Првата македонска платежна картичка ќе се појави во август

Вест - 22.07.2002

АД "НПК" СС УШТЕ ГИ УБЕДУВА БАНКИТЕ ДА СТАНАТ НЕГОВИ НОВИ ГАЗДИ Првите иматели на картичката ќе бидат вработените во "НПК" и ќе ја употребуваат само да вадат пари од 20-ина банкомати инсталирани низ повеќе банки во Македонија, меѓу кои засега не се Стопанска банка Скопје и "Балканска банка веќе се ...