TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Велија сам се лаже

Канал5 - 10.10.2010

Експертот за бројки и буџети повторно нема конкретен одговор на информациите на Канал 5 за огромните пари кои Рамковски ги добил од Владата.

Сценарио за уривање на А1 Телевизија?

А1 - 09.10.2010

Почна Канал 5 презема државната Телевизија - власта преку медиумските пропагандисти влегува во фронтален напад на А1 Телевизија.

А1 Колумна: Да се казни А1

А1 - 09.10.2010

Да се казни! Да престане да зрачи! - Ден, недела, три месеци. Колкумина би биле среќни да ја нема воопшто. Власта, конкуренцијата, па и опозицијата, Сите кои мислат различно, ја плукаат - а ја ...

Став - Радиодифузија да го преиспита работењето на Латас и Миленко

Време - 09.10.2010

Најгледаната телевизија во Македонија беше казнета од страна за Советот за радиодифузија, со еднодневна забрана за емитување на реклами во својата програма.

Ден без А1

Утрински - 08.10.2010

Вселената си остана таква каква што е, со сите досега познати галаксии, планети, нивни сателити, комети, црни дупки и други небески тела. Земјата продолжи да се врти околу својата замислена оска.

Рамковски должи 30 милиони евра на стопанство

Канал5 - 08.10.2010

Велија Рамковски му должи 30 милиони евра на стопанството за кое наводно се бори. Според финансиските извештаи на неговите фирми , заклучно со 2009-та има 30 милиони евра обврски кон други правни ...

Македонија - Писмена опомена за телевизијата „А1“

Време - 07.10.2010

По получасовна расправа Советот за радиодифузија едногласно одлучи да и изрече писмена опомена на телевизијата „А1“ поради 24-часовниот прекин на програмата во понеделникот, кој беше предизвикан од ...

Македонија - Писмена опомена за А1

Вест - 07.10.2010

Советот соопшти дека со прекинувањето на програмата, А1 го прекршила членот 72 од Законот за радиодифузната дејност, кој предвидува обврска телевизија на државно ниво да емитува најмалку 12 часа ...

Писмена опомена за А1 од СРД

Утрински - 07.10.2010

Советот за радиодифузија донесе едногласна одлука да и' изрече писмена опомена на А1 Телевизија поради 24-часовниот прекин на програмата.

Помрачување на законот

Дневник - 07.10.2010

Кој да го заштити и примени законот, кој да се погрижи за она што е правна гаранција дека живееме во демократско и правно устроено општество од кое медиумите ниту смеат, ниту треба да бидат исклучок? ...

„А1“ помина со опомена

Дневник - 07.10.2010

Претседателот на СРД, Стефановски, вели дека и други телевизии биле казнети со забрана за рекламирање од еден ден, па не реагирале на овој начин Советот за радиодифузија (СРД) и' изрече писмена ...

Велија молчи за владините пари

Канал5 - 07.10.2010

Експертот за бројки и буџети Велија Рамковски не негира дека само лани од владата добил 8 милиони евра. Во одговорот на информациите дека е најголем примател на државни пари Рамковски, се пофали дека ...

Медиумска војна до истребување!?

Inpress - 07.10.2010

Скопје, 7.Октомври 2010 (ИНПРЕС) Во секоја нормална демократија, во секоја барем малку човечки организирана држава, медиумите треба да ја играат улогата на алатка на демократските процеси.

Писмена опомена за А1 Телевизија

А1 - 06.10.2010

По полчасовна расправа Советот за радиодифузија, едногласно одлучи да и изрече писмена опомена на А1 Телевизија поради завчерашниот 24-часовниот прекин на програмата, предизвикан од забраната за ...

А1 беше и останува сервис на граѓаните

А1 - 06.10.2010

Над 160 илјади часови програма, постојани новитети, технички и програмски иновации, целосно и професионално исполнување на основната улога на медиумот - информирање, едукација и забава.

Македонија - Власта посакува три месеци мрак за А1

Време - 06.10.2010

Власта не отстапува од својата намера да завладее со медиумскиот простор и продолжува со притисоците и со заканите врз телевизијата „А1“.

Рамковски ќе помине само со опомена

Утрински - 06.10.2010

Поради 24-часовното прекинување на програмата, А1 ќе заработи уште една изречена мерка од Советот за радиодифузија. Самоволието што го манифестираше оваа телевизија во понеделникот со целодневен црн ...

Власта врши тортура врз телевизијата

Шпиц - 06.10.2010

ИНТЕРВЈУ: ВЕЛИЈА РАМКОВСКИ, СОПСТВЕНИК НА А1 ТЕЛЕВИЗИЈА Најстарата, најгледана и највлијателна независна телевизија во Македонија, А1 ја прекина програмата цели 24 часа.

Власта преку „Дневник“ пак и се закани на А1: Ќе ве исклучиме!

Шпиц - 06.10.2010

Со свое толкување на Законот за радиодифузија се огласи изданието на МПМ, повикувајќи Советот за радиодифузија да ја казни најгледаната телевизија во Македонија.

А1 доби писмена опомена поради неемитување програма

Кирилица - 06.10.2010

Советот за радиодифузија (СРД) на денешната седница и изрече мерка „писмена опомена“ на Телевизија А1 поради самоволното прекинување на програмата на 4 октомври ТВ А1 со прекинувањето на програмата ...

А1 Телевизија доби писмена опомена- самоволно ја прекинала програмата

Канал5 - 06.10.2010

Советот за Радиодифузија на денешната седница реши на А1 Телевизија да и изрече писмена опомена, бидејќи завчера своеволно ја прекина програмата 24 часа.

Кого лаже Велија Рамковски

Канал5 - 06.10.2010

Велија Рамковски повторно лаже. Официјалниот сопствeник на телевизија А1 и неформалниот сопственик на весниците Време, Шпиц и E Ре, денеска се пожали дека владата не му давала пари.Апсолутно неточни ...

Велија со нов долг кај Бранко

Вечер - 06.10.2010

СДСМ го спаси Велија од три месечно затворање на телевизијата иако според Законот тоа мораше да се случи. Може ли причината да се бара и во тоа што сопругата на претседателот на СРД, Зоран ...

СРД изрече писмена опомена за А1 телевизија поради неемитување на програмата

Курир - 06.10.2010

Во денешното соопштение од Советот за радиодифузија, се соопштува дека Советот за радиодифузија (СРД) на денешната седница и изрече мерка „писмена опомена“ на Телевизија А1 поради самоволното ...

Писмена опомена за А1 поради прекин на програмата

Нетпрес - 06.10.2010

Советот за радиодифузија (СРД) одлучи да ја казни националната телевизија А1 само со писмена опомена поради 24-часовниот прекин на програмата во понеделникот.

Писмена опомена за А1 од СРД

Канал 77 - 06.10.2010

По полчасовна расправа Советот за радиодифузија, едногласно одлучи да и изрече писмена опомена на А1 Телевизија поради завчерашниот 24-часовниот прекин на програмата, предизвикан од забраната за ...

А1 доби писмена опомена од СРД

eReporter - 06.10.2010

Советот за радиодифузија (СРД) одлучи да ја казни националната телевизија А1 со писмена опомена поради тоа што во понеделникот ја прекина програмата за 24 часа.

Писмена опомена за ТВ А1 поради неемитување програма

Inpress - 06.10.2010

Скoпje, 6. октомври 2010 (ИНПРЕС) Советот за радиодифузија на денешната седница и изрече мерка „писмена опомена“ на Телевизија А1 поради самоволното прекинување на програмата на 4. октомври.

Реакции за прекинот на програмата на А1 ТВ

А1 - 05.10.2010

Конкуренцијата ликуваше, поддржувачите на ВМРО-ДПМНЕ славеа, а граѓаните пак кои веќе и цела деценија најмногу ја гледаат и и веруваат на А1 телевизија се револтираа - 24-часовниот прекин на ...

Прекинот на програмата на ТВ А1 е провокација

Бизнис24 - 05.10.2010

Советот за радиодифузија е изненаден од постапката на телевизијата А1 да престане да емитува програма, повикувајќи се на претходна одлука на СРД, се вели во соопштението за јавноста.

Македонија - Власта ја затемни телевизијата „А1“

Време - 05.10.2010

Најгледаната национална телевизија „А1“ во текот на вчерашните 24 часа, наместо редовната програма, емитуваше само темен екран поради решение од Советот за радиодифузија.

А1: Нема реклами, нема ни програма

Утрински - 05.10.2010

По 24-часовен целосен прекин на програмата, А1 телевизија вчера протестираше против одлуката на Советот за радиодифузија за целодневна забрана за емитување реклами.

„А1“ незаконски ја прекина програмата

Дневник - 05.10.2010

Сопственикот Велија Рамковски ја прекина програмата откако Советот за радиодифузија и' наложил на телевизијата во текот на еден ден да не емитува реклами Телевизијата „А1“ се соочува со тримесечна ...

Црн екран за А1, црвен картон за власта

Шпиц - 05.10.2010

Поради притисок од власта и од Советот за радиодифузија, најстарата и најгледана независна телевизија во Македонија 24 часа го прекина емитувањето на програмата.

А1-телевизија самоволно ја прекинала програмата

Н.Македонија - 05.10.2010

Казната за телевизијата не е поради спотот на СДСМ, туку поради надминат лимит за реклами во предизборието во 2008 година Телевизијата А1 е казнета затоа што го надминала лимитот за реклами.

А1 не била казнета поради актуелните рекламни кампањи

МРТ - 05.10.2010

Телевизијата А1 е казнета за време на предизборен период заради надминување на лимитот за рекламирање, соопштуваат од Советот за радиодифузија.

ВМРО ДПМНЕ: Смешни сценарија на Рамковски и Црвенковски за слобода на медумите

Нетпрес - 05.10.2010

Сценаријата кои ги подготвуваат Велија Рамковски и Бранко Црвенковски се смешни и проѕирни. Велија треба да создаде впечаток дека нема слобода, а потоа Бранко да се појави како спасител на слободата, ...

ВМРО-ДПМНЕ: Сценаријата на СДСМ се позабавни

Нетпрес - 05.10.2010

Сценаријата на СДСМ немаат крај, но, сега се позабавни и имаат нова димензија со вклучувањето на Велија Рамковски во нив, реагираат на денешната прес конференција на социјалдемократите од ВМРО-ДПМНЕ.

Реакција на ВМРО ДПМНЕ на пресот на Гордан Горгиев

Курир - 05.10.2010

Владејачката ВМРО ДПМНЕ излезе со реакција на прес конференцијата на потпретседателот на опозиционата СДСМ Гордан Горгиев.

Темниот екран на А1, значеше дека има некое сценарио

eReporter - 05.10.2010

Уште во моментот кога видовме темен екран на фрекфенцијата на А1 телевизија ни беше јасно дека станува збор за некое сценарио.

Реакција на ВМРО ДПМНЕ на соопштението на А1

Курир - 05.10.2010

Во денешното соопштение на А1 телевизија беа изнесени информации кои имаат за цел да ја изманипулираат јавноста и да нанесат политичка штета на ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ - Жално е што Велија Рамковски ја злоупотребува А1 телевизија за својата политичка амбиција и политичката ...

Inpress - 05.10.2010

Скопје, 5. октомври 2010 (ИНПРЕС) Уште во моментот кога видовме темен екран на фрекфенцијата на А1 телевизија ни беше јасно дека станува збор за некое сценарио.

24-часовен прекин на програмата на А1 ТВ

А1 - 04.10.2010

Заради постапување по одлука за изрекување на мерка забрана за рекламирање од еден ден, изречена од СРД, бр. 10 - 1328/1, не се емитува редовната програма на А1 ТВ.

Денеска нема гледање А1 телевизија!

Здраво - 04.10.2010

А1, најгледаната македоснка телевизија, 24 часа нема да емитува никаква програма во етер. На фрекфенцијатра на оваа телевизија веќе од полноќ стои следново известување: "Заради постапување по одлука ...

А1 не била казнета поради актуелните рекламни кампањи

Форум - 04.10.2010

Телевизијата А1 е казнета за време на предизборен период заради надминување на лимитот за рекламирање, соопштуваат од Советот за радиодифузија Казната немала никаква поврзаност со моменталното ...

А1 не била казнета поради актуелните рекламни кампањи

Кајгана - 04.10.2010

Телевизијата А1 е казнета за време на предизборен период заради надминување на лимитот за рекламирање, соопштуваат од Советот за радиодифузија.

А1 не e казнета поради актуелните рекламни кампањи

Здраво - 04.10.2010

Телевизијата А1 е казнета за време на предизборен период заради надминување на лимитот за рекламирање, соопштуваат од Советот за радиодифузија.

Денес нема А1

Кирилица - 04.10.2010

А1 е казнета со еднодневно неемитување на реклами. Тие решија казната од СРД да ја заменат со целодневно ненемитување на програма Заради постапување по одлука за изрекување на мерка забрана за ...

СРД: А1 провоцира со прекинот на програмата

Кирилица - 04.10.2010

– Советот за радиодифузија (СРД) е изненаден од постапката на телевизијата А1 да престане да емитува програма, повикувајќи се на претходна одлука на СРД Во продолжение ви го прикажуваме официјалното ...

Советот за радиодифузија предупреди:Да не се прикажуваат малолетници во политички реклами!

Канал5 - 04.10.2010

По реакциите од дел од прикажаните во политичките телевизиски спотови кои побараа нивната судбина да не се злоупотребува за политички кампањи, Советот за радиодифузија (СРД) денеска ги предупреди ги ...

Реакција на СРД на постапките на А1 телевизија

Сител - 04.10.2010

Советот за радиодифузија (СРД) е изненаден од постапката на телевизијата А1 да престане да емитува програма, повикувајќи се на претходна одлука на СРД.

Велија реши да се самоисклучи. Никој не му забележа.

Вечер - 04.10.2010

Велија должи пари: на Трифун Костовски (кога беше градоначалник) - такса за градот, на Хари Костов кредит од Комерцијална, и тоа по околу половина милион евра секому.

Програмата на А1 ТВ во прекин наредните 24 часа

eReporter - 04.10.2010

Телевизијата А1 од вечерва на полноќ, па во наредните 24 часа нема да емитува програма. Од вечерва на фрекфенцијатра на оваа телевизија стои само известување: „Заради постапување по одлука за ...

А1 казнета поради пречекорување на времето за рекламирање

Нетпрес - 04.10.2010

Црн екран со кратко известување дека програмата ќе биде во прекин 24 часа осамна ноќеска на полноќ на националната телевизија А1.

СРД: А1 телевизија провоцира

Таратур - 04.10.2010

А1 телевизија провоцира и сака да предизвика максимално внимание со прекинот на програмата, велат од Советот за радиодифузија, кои уште од порано ја казниле телевизијата само со еднодневно ...

СРД: Во политичкото рекламирање да не се користат малолетници

Нетпрес - 04.10.2010

По интезивирањето на политичките рекламни кампањи во медиумите денеска се огласи Советот за радиодифузија (СРД) предупредувајќи ги сите телевизии да се придржуваат до законските одреби.

СРД: Целосниот прекин на програмата на ТВ А1 самоволен потег и провокација

Курир - 04.10.2010

Советот за радиодифузија (СРД) е изненаден од постапката на телевизијата А1 да престане да емитува програма. – Советот за радиодифузија (СРД) е изненаден од постапката на телевизијата А1 да престане ...

СРД – ТВ А1 самоволно ја прекина програмата

eReporter - 04.10.2010

Мерката која од синоќа стои на црниот екран на ТВ А1 е стара, изречена од Советот за радиодифузија (СРД) во 2008 година и подразбира забрана за емитување реклами во траење од еден ден, а не прекин на ...

Стефаноски: A1 самоволно се исклучи

Курир - 04.10.2010

Зоран Стефаноски Претседател на Советот за радио дифузија истакна дека тој и Советот за радиодифузија на Република Македонија, се изненадени од последниот потег на А1 телевизија.

А1 не била казнета поради актуелните рекламни кампањи

Макфакс - 04.10.2010

Телевизијата А1 е казнета за време на предизборен период заради надминување на лимитот за рекламирање, соопштуваат од Советот за радиодифузија.

СРД е изнанеден од самоволниот потег на ТВ А1 за целосен прекин на програмата

Inpress - 04.10.2010

Скопје, 4. октомври 2010 (ИНПРЕС) Советот за радиодифузија е изненаден од постапката на Телевизијата А1 да престане да емитува програма, повикувајќи се на претходна одлука на СРД.