TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Монтинг" вреден три милиони евра, продаден за триесет илјади!

Утрински - 14.09.2002

Рекордна распродажба на државниот капитал на Берзата - дисконт од 97,84 отсто! ВИОЛЕТА ЦВЕТКОВСКА Минатата недела македонскиот пазар на капитал, односно Берзата, регистрираше рекордна распродажба на државниот капитал, при што е забележан и рекорден дисконт на цената на капиталот на битолски ...

„Монтинг“ продаден за само 28.000 евра

А1 - 13.09.2002

Новите анонимни сопственици на битолската фирма „Монтинг“ 65-те проценти од акциите, што ги купија вчера, ги платиле со конвертибилни сертификати. Произлегува дека за акциите вредни 4,5 милиони евра не се платени 69.000, туку само 27.800 евра.

Фантомска продажба на акциите на битолски „Монтинг“

А1 - 12.09.2002

Во битолски „Монтинг“ е затишје пред бура по вчерашната фантомска продажба на 64% од акциите на македонската берза со рекордни 99,3% дисконт. Денеска штрајкувачкиот одбор непрестајно заседава, градејќи стратегија како работниците да постапат по оваа компромитирачка трансакција од која најголемиот ...