TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Луѓе поврзани со „Балкан петролеум“ шират клевети за раководството на Макпетрол

Локално - 11.09.2016

Раководството на Макпетрол најавува дека ќе ги преземе сите правни средства кои ги има на располагање и одлучно ќе застане во заштита на компанијата. Неколку интернет портали денес објавија текстови со јавно извинување до претседателот на Управниот ...

Андреја Јосифовски не користел оф-шор компанија за да ги оштети и манипулира акционерите на Макпетрол

МКД - 09.09.2016

Работењето на компанијата секогаш се контролира од страна на ревизорски служби и овластени ревизори и секоја година извештајот за работењето без забелешки се усвојува на годишно собрание на акционерите.

Луѓе поврзани со „Балкан петролеум“ шират клевети за раководството на Макпетрол

+инфо - 09.09.2016

Раководството на Макпетрол најавува дека ќе ги преземе сите правни средства кои ги има на располагање и одлучно ќе застане во заштита на компанијата. Неколку интернет портали денес објавија текстови со јавно извинување до претседателот на Управниот ...

Неколку интернет портали денес со јавно извинување до претседателот на Управниот одбор на АД Макпетрол, Андреја ...

Денар - 09.09.2016

Неколку интернет портали денес објавија текстови со јавно извинување до претседателот на Управниот одбор на АД Макпетрол, Андреја Јосифовски, во кое се повлекуваат од претходно објавените написи со кои се изнесуваат невистинити наводи за господинот ...

Луѓе поврзани со „Балкан петролеум“ шират клевети за раководството на Макпетрол

еМагазин - 09.09.2016

Неколку интернет портали денес објавија текстови со јавно извинување до претседателот на Управниот одбор на АД Макпетрол, Андреја Јосифовски, во кое се повлекуваат од претходно објавените написи со кои се изнесуваат невистинити наводи за господинот ...

Кој купува акции на Макпетрол?

еМагазин - 09.09.2016

Подолг период немало интерес за некоја акција, каков што е интересот за акциите на „Макпетрол“ последниве месеци, откако компанијата „Балкан Петролеум“ објави дека сака да ја преземе најголемата нафтена компанија во земјата.

На Македонската берза најмногу се тргува со акциите на Макпетрол

МКД - 08.09.2016

Вчера на Македонската берза во блок трансакција беа продадени 400 акции на Макпетрол по цена од 25.200 денари или во вкупна вредност од околу 164 илјади евра. Последниве два месеци, по објавената намера за преземање на Макпетрол од Балкан петролеум, ...

Нова блок трансакција со акцијата на Макпетрол

Денар - 08.09.2016

На Македонската берза во средата најтргувана беше акцијата на Макпетрол, каде преку системска блок трансакција се истргуваа 400 акции по цена од 25.220 денари, додека во класичното тргување се истргуваа 20 акции при што цената на тргување беше ...

Акциите на Макпетрол достигнаа просечна цена од 24.772 денари

Фактор - 08.09.2016

Билтенот на Македонска берза месец август го заокружи со најтргувана акција на „Макпетрол Скопје“. Со акциите на оваа компанија се реализираа 167 трансакции со учество во вкупниот промет од 30,89 % и истите достигнаа просечна цена од 24.772 денари.

Нова блок трансакција со акцијата на Макпетрол

Макфакс - 08.09.2016

На Македонската берза во средата најтргувана беше акцијата на Макпетрол, каде преку системска блок трансакција се истргуваа 400 акции по цена од 25.220 денари, додека во класичното тргување се истргуваа 20 акции при што цената на тргување беше ...

Тепачка на Македонската берза: Се бара акција повеќе од „Макпетрол“

еМагазин - 08.09.2016

Се зголемува тргувањето со акциите на „Макпетрол“ по објавата на намерата за преземање на компанијата од страна на „Балкан петролеум“. Во блок-трансакција на Македонската берза вчера беа продадени 400 акции од „Макпетрол“.

Кампања против „Макпетрол“ додека се чека одлуката на КХВ

Либертас - 07.09.2016

Серијата неосновани и сензационалистички написи околу Макпетрол кои деновиве се појавуваат во дел од порталите на маргините на македонскиот интернет простор, укажуваат на платена и нарачана кампања за оцрнување на раководството на компанијата.

Медиумската хајка против Макпетрол – нарачано пукање во празно

А1 On - 07.09.2016

Серијата неосновани и сензационалистички написи околу Макпетрол кои деновиве се појавуваат во дел од порталите на маргините на македонскиот интернет простор, укажуваат на платена и нарачана кампања за оцрнување на раководството на компанијата.

Медиумската хајка против Макпетрол – нарачано пукање во празно

+инфо - 07.09.2016

„Макпетрол на екстази“, „Расипничкото работење на Јосифовски“, „Стојан Андов вмешан во бизнисите на Јосифовски“ се само дел од неоснованите наслови. Серијата неосновани и сензационалистички написи околу Макпетрол кои деновиве се појавуваат во дел од ...

Медиумската хајка против Макпетрол – нарачано пукање во празно

Локално - 07.09.2016

„Макпетрол на екстази“, „Расипничкото работење на Јосифовски“, „Стојан Андов вмешан во бизнисите на Јосифовски“ се само дел од неоснованите наслови. Серијата неосновани и сензационалистички написи околу Макпетрол кои деновиве се појавуваат во дел од ...

Медиумската хајка против Макпетрол – нарачано пукање во празно

Бриф - 07.09.2016

Серијата неосновани и сензационалистички написи околу Макпетрол кои деновиве се појавуваат во дел од порталите на маргините на македонскиот интернет простор, укажуваат на платена и нарачана кампања за оцрнување на раководството на компанијата.

Медиумската хајка против Макпетрол – нарачано пукање во празно

Денар - 07.09.2016

Серијата неосновани и сензационалистички написи околу Макпетрол кои деновиве се појавуваат во дел од порталите на маргините на македонскиот интернет простор, укажуваат на платена и нарачана кампања за оцрнување на раководството на компанијата.

Медиумска хајка против Макпетрол – Нарачано пукање во празно

Репортер - 07.09.2016

Серијата неосновани и сензационалистички написи околу Макпетрол кои деновиве се појавуваат во дел од порталите на маргините на македонскиот интернет простор, укажуваат на платена и нарачана кампања за оцрнување на раководството на компанијата.

НАЈТРГУВАНИ АКЦИИ: Колкав промет оствари Македонска берза во август?

Фактор - 07.09.2016

Македонска берза АД Скопје го објави месечниот статистички билтен за месец август според кој најтргувани се акциите на Макпетрол. Според билтенот, со акциите на Макпетрол се реализирани 133 трансакции со учество во вкупниот промет од 30,89 %.

Медиумската хајка против Макпетрол, нарачано пукање во празно

еМагазин - 07.09.2016

Серијата неосновани и сензационалистички написи околу Макпетрол кои деновиве се појавуваат во дел од порталите на маргините на македонскиот интернет простор, укажуваат на платена и нарачана кампања за оцрнување на раководството на компанијата, ...

Медиумската хајка против Макпетрол

Бизнис Вести - 07.09.2016

Серијата неосновани и сензационалистички написи околу Макпетрол кои деновиве се појавуваат во дел од порталите на маргините на македонскиот интернет простор, укажуваат на платена и нарачана кампања за оцрнување на раководството на компанијата.

На берзата продадени 400 акции на „Макпетрол“ во една трансакција

еМагазин - 07.09.2016

Во блок-трансакција на Македонската берза денеска беа продадени 400 акции од „Макпетрол“. Акциите беа истргувани по цена од 25.220 денари за акција, а вкупната вредност на транскацијата изнесува 10.088.000 денари или околу 164.000 евра.

Цената на акциите „пробиена“, „Балкан петролеум“ засега не ја менува

Утрински - 06.09.2016

Една акција на „Макпетрол“ вчера се продаваше по 26.000 денари, што е повеќе од цената што ја дава руската фирма во понудата за преземање Нина Нинеска-Фиданоска Иако вчера регистрираше благ пад во однос на петокот и дојде до 26.000 денари, цената на ...

Странци ги продаваат акциите во „Макпетрол“

еМагазин - 06.09.2016

Странски субјекти ги продаваа акциите од „Макпетрол“ во текот на минатиот месец. Учеството на странските инвеститори во основната главнина на друштвото во текот август изнесувало 5,85%, што е намалување во однос на јули, годинава кога учеството на ...

Најголем интерес за акциите на „Макептрол“: За еден месец промет од над 550.000 евра

еМагазин - 06.09.2016

Акциите на „Макпетрол“ АД Скопје се убедливо најтргувани во август годинава на Македонската берза. Минатиот месец во 167 трансакции биле истргувани 1.389 акции и остварен промет од 559.933 евра, што е 30,8 отсто од вкупниот промет на берзата.

Пропаѓа ли обидот на БПХЛ за преземање на Макпетрол?

Нова ТВ - 05.09.2016

Изминативе денови акцијата на Макпетрол на Македонската берза се тргува по цена повисока од цената што во намерата за преземање ја понуди анонимната офшор-компанија „Балкан Петролеум Холдинг Лимитед“(БПХЛ).

Aкцијата на Макпетрол поскапе во однос на понудената цена на Балкан петролеум

МКД - 05.09.2016

Последната цена на истргувана акција на Макпетрол минатата недела беше 26.300 денари (просечна цена 26.093). Оваа постигната цена е веќе поголема од понудената цена на акциите за преземање на Макпетрол од страна на офшор-компанијата Балкан петролеум ...

Пропаѓа ли обидот на „Балкан Петролеум Холдинг Лимитед“ за преземање на Макпетрол?

А1 On - 05.09.2016

Изминативе денови акцијата на Макпетрол на Македонската берза се тргува по цена повисока од цената што во намерата за преземање ја понуди анонимната офшор-компанија „Балкан Петролеум Холдинг Лимитед“(БПХЛ).

Пропаѓа ли обидот на „Балкан петролеум “ за преземање на Макпетрол?

+инфо - 05.09.2016

Акцијата на Макпетрол на Македонската берза се тргува по цена повисока од цената што во намерата за преземање ја понуди анонимната офшор-компанија. Изминативе денови акцијата на Макпетрол на Македонската берза се тргува по цена повисока од цената ...

Пропаѓа ли обидот на „Балкан петролеум “ за преземање на Макпетрол?

Либертас - 05.09.2016

Изминативе денови акцијата на Макпетрол на Македонската берза се тргува по цена повисока од цената што во намерата за преземање ја понуди анонимната офшор-компанија „Балкан Петролеум Холдинг Лимитед“(БПХЛ).

Акциите на Макпетрол, Комерцијална банка и Алкалоид најтргувани во август

Бизнис Инфо - 05.09.2016

За инвеститорите во хартии од вредност минатиот месец најатрактивни беа акциите на Макпетрол, Комерцијална банка и Алкалоид, покажува Месечниот статистички билтен на Македонска берза. Со акциите на Макпетрол се направени 167 трансакции, што е 30,89% ...

Пропаѓа ли обидот на „Балкан Петролеум Холдинг Лимитед“ за преземање на Макпетрол?

Локално - 05.09.2016

Изминативе денови акцијата на Макпетрол на Македонската берза се тргува по цена повисока од цената што во намерата за преземање ја понуди анонимната офшор-компанија „Балкан Петролеум Холдинг Лимитед“(БПХЛ).

Пропаѓа ли обидот на „Балкан ПетролеумХолдинг Лимитед“ за преземање на Макпетрол?

Репортер - 05.09.2016

Изминативе денови акцијата на Макпетрол на Македонската берза се тргува по цена повисока од цената што во намерата за преземање ја понуди анонимната офшор-компанија „Балкан Петролеум Холдинг Лимитед“(БПХЛ).

Пропаѓа ли обидот на „Балкан ПетролеумХолдинг Лимитед“ за преземање на Макпетрол?

Бриф - 05.09.2016

Изминативе денови акцијата на Макпетрол на Македонската берза се тргува по цена повисока од цената што во намерата за преземање ја понуди анонимната офшор-компанија „Балкан Петролеум Холдинг Лимитед“(БПХЛ).

Пропаѓа ли обидот на „Балкан Петролеум Холдинг Лимитед“ за преземање на Макпетрол?

Денар - 05.09.2016

Изминативе денови акцијата на Макпетрол на Македонската берза се тргува по цена повисока од цената што во намерата за преземање ја понуди анонимната офшор-компанија „Балкан Петролеум Холдинг Лимитед“ (БПХЛ).

Пропаѓа ли обидот на „Балкан ПетролеумХолдинг Лимитед“ за преземање на Макпетрол?

Бизнис Вести - 05.09.2016

Изминативе денови акцијата на Макпетрол на Македонската берза се тргува по цена повисока од цената што во намерата за преземање ја понуди анонимната офшор-компанија „Балкан Петролеум Холдинг Лимитед“(БПХЛ).

Пропаѓа ли обидот на „Балкан Петролеум Холдинг Лимитед“ за преземање на Макпетрол?

еМагазин - 05.09.2016

Изминативе денови акцијата на Макпетрол на Македонската берза се тргува по цена повисока од цената што во намерата за преземање ја понуди анонимната офшор-компанија „Балкан Петролеум Холдинг Лимитед“(БПХЛ).