TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Муратовски: „Компензирањето на 7 години стар долг не е никаква драма“

А1 - 16.03.2003

„Компенизрањето на 7 години стариот долг за неисплатените плати во Сојузот на синдикатите за Вангел Валканов актуелен директор на синдикалната фирма „Синаг“ не е никаква драма“, вели претседателот на ССМ Ванчо Муратовски, кој лично ја потпишал фактурата за компензација со која Валканов за 1.300 ...

Муратовски со телохранител се чува од работниците

Вест - 15.03.2003

НА ШТО ЈА ТРОШИ ЧЛЕНАРИНАТА СИНДИКАЛНИОТ ЛИДЕР Ангажирањето на обезбедување, во зависност од тоа за која личност станува збор и какви услуги се бараат, дневно чини од 100 до 500 евра, или 2.000 до 3.000 евра месечно Синдикалниот лидер Ванчо Муратовски се плаши од работниците и на состаноците со нив ...

Загубарите не добија поддршка за генерален штрајк

Утрински - 15.03.2003

По најавата за протести на 19 март поради недонесување посебен закон МАЈА ТОМИЌ Работниците од фирмите-загубари не успеаја на вчерашната седница на Советот на ССМ да ја добијат поддршката и синдикалната солидарност од мнозинството од синдикатите за приклучување во еден заеднички генерален штрајк на ...

Загубарците на 19 март во штрајк

Дневник - 15.03.2003

СИНДИКАЛЦИТЕ СЕ ПОДЕЛИЈА Работниците од фирмите-загубари на 19 март ќе излезат на протести пред Владата и Собранието оти владините претставници го запирале донесувањето на законот за загубари. В среда ќе протестираат и членовите на Синдикатот на работниците од управата, правосудството и здружението ...

Генерален штрајк нема да има на 19-ти овој месец

А1 - 14.03.2003

Во среда на 19-ти март, на протест ќе излезат само работниците од фирмите загубари. Идејата за генерален штрајк на Сојузот на синдикатите пропадна откако, 15 од 17 грански синдикати се изјаснија дека нема услови за штрајк. Одлука за генерален штрајк донесоа единствено донесоа синдикатите на УПОЗ ...

Загубарите бараат испратнина од 24 плати

Вест - 14.03.2003

СИНДИКАТОТ СЕ ОТКАЖА ОД ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИЦИТЕ ОД ФИРМИТЕ ЗАГУБАРИ Бараме на работниците да им се обезбеди испратнина за еден подолг период за да можат да преживеат до наредното вработување или, пак, да започнат сопствен бизнис, објасни првиот синдикалец Муратовски, по вчераш Во замена на законот ...

Наместо закон за загубари, Синдикатот бара 24 испратнини

Утрински - 14.03.2003

Владата и ССМ не ги усогласија разликите околу загубарите Владата и Синдикатот ниту вчера, на седницата на Претседателството на ССМ, не успеаја да ги испеглаат досегашните недоразбирања околу донесувањето закон за загубарите.

Владата треба да обезбеди по уште 24 отпремнини за загубарците

Дневник - 14.03.2003

СИНДИКАТОТ СО НОВО РЕШЕНИЕ ЗА ЗАКОНОТ ЗА ЗАГУБАРИ Синдикатот вчера на министерот за финансии Петар Гошев му понудил алтернативно решение за законот за загубари, со кое се предвидува вработените од фирмите-загубари да добијат по уште 24 отпремнини.

Загубарите и дефинитивно ќе штрајкуваат на 19 март

А1 - 13.03.2003

На само неколку дена пред одржувањето на штрајкот на работниците од фирмите загубари, во Синдикатот денеска средба на министерот за финансии Петар Гошев и престедателството на ССМ. Синдикалците за последен пат се обидоа да го убедат Гошев Владата да да го усвои законот за загубарите.

Муратовски ќе штрајкува само со загубарците

Дневник - 13.03.2003

Синдикалците му откажаа на лидерот на ссм Мнозинството грански синдикати одлучиле да не излезат на штрајк на 19 март оти законот за загубари и зголемувањето на даноците не се основа за протести Мнозинството грански синдикати одлучија да не излезат на протест на 19 март оти според нив, законот за ...

Само загубарите ќе излезат на штрајк со Муратовски

Вест - 12.03.2003

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ССМ, СЕПАК, НЕМА ДА ШТРАЈКУВА САМ Вработените во фирмите - загубари го прифатија предлогот на Муратовски за генерален штрајк за да го изразат уште еднаш незадоволството од недонесувањето на законот за загубари, кој СДСМ го поддржа кога беше Работниците од фирмите загубари ќе ...

Работниците од фирмите - загубари ќе штрајкуваат на 19 март

Утрински - 12.03.2003

Поради недонесување закон за загубарите Повеќе од илјада работници од претпријатијата-загубари ќе стапат во штрајк на 19 март. Одлуката е донесена на вчерашниот, затворен за јавноста состанок во ССМ, со кој раководел претседателот Ванчо Муратовски.

Муратовски на улица само со работниците од загубарите

А1 - 11.03.2003

Претседателот на ССМ Муратовски на 19-ти март наместо на генерален штрајк ќе излезе на протест и тоа само со работниците од фирмите загубари. На ваков чекор Муратовски се одлучи откако се поизвесно станува дека гранските синдикати во ССМ нема да штрајкуваат.

Бранковиот закон решение и за загубарите

Утрински - 11.03.2003

Донесувањето на посебен закон за загубарите и натаму неприфатливо за Владата Донесувањето на посебен закон за загубарите за Владата останува статус кво, односно таа е децидно против прифаќањето на предлогот на Синдикатот, работниците со 25 години стаж да примаат надомест од Заводот за вработување ...