TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Савка се закани дека ќе ги урива советничките листи

Време - 19.02.2005

ПОРАДИ НЕРЕГУЛАРНОСТИТЕ ВО РАБОТЕЊЕТО НА ИЗБОРНИТЕ ОРГАНИ Сојузот на организациите на жените (СОЖМ) и се закани на Државната изборна комисија (ДИК) дека ќе ги обжали сите советнички листи на кои жените не се соодветно застапени.

Разрешени членовите на ИК на Пласница

Утрински - 19.02.2005

Одлука на ДИК Поради потврдување листа на која немало кандидати-жени, Државната изборна комисија вчера донесе одлука да ги разреши сите членови на Општинската изборна комисија на Пласница. >†Тоа е флагрантно кршење на законот.

Ниту една жена на кандидатската листа

Вечер - 19.02.2005

Државната изборна комисија одлучи да ја смени целата Општинска изборна комисија на општина Пласница, бидејќи потврдила листа на кандидати во која немало ниту една жена. Комисијата не го испочитувала членот 22 од Законот за локални избори, во кој е пропишано, на кандидатските листи за советници да ...

ДИК ја разрешила општинската изборна комисија во Пласница..

Канал5 - 18.02.2005

Оваа одлука доаѓа како резултат на тоа што на две советнички листи, едната поднесена од група избирачи а втората од Партијата за движење на турците во Македонија, не бил испочитуван потребниот услов од законот за локални избори – 30 процентната заст Оваа одлука доаѓа како резултат на тоа што на две ...