TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СДСМ има добри клоци за добрите кадри

Дневник - 12.01.2001

Коментар-Катерина Блажевска Над Претседателството на Централниот одбор (ПЦО) на СДСМ завчера попладне се надвисна тешка дилема: дали да се радува што нивен компетентен кадар ќе биде шеф на мисијата на Македонија во седиштето на НАТО во Брисел, или да покаже како СДСМ "машки" го хармонизира ликот и ...

Ако продолжи вака да се однесува, СДСМ ќе влезе во криза

Дневник - 12.01.2001

Ружин по исклучувањето од партијата "Раководството на СДСМ прави голема политичка грешка со одлуката да ме исклучи од партијата", изјави вчера за "Дневник" пратеникот Нано Ружин, по одлуката на Претседателството на СДСМ да му престане членството во партијата по неговото именување за шеф на нашата ...

СДСМ очекува избори најдоцна до март

Дневник - 12.01.2001

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИЗБОРИ ЗА МЕСТОто НА РУЖИН По номинирањето на пратеникот Нано Ружин од СДСМ за шеф на македонската мисија во седиштето на НАТО во Брисел, претседателот на Собранието Стојан Андов наскоро ќе распише дополнителни избори за пополнување на испразнетото пратеничко место во изборната единица ...