TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шестмина кандидати пријавени на огласот на Тодоров за генијалци

24 Вести - 11.11.2012

Шестмина кандидати добил Тодоров до сега на неговиот оглас за генијалци. Еден од нив се нафатил дури да се врати од Америка за да го советува.

Трпение, спасение

Оff.net - 11.11.2012

Дури и во моментов да немате 140 квоциент на интелигенција колку што бара македонското министерство за здравство, потребно е само време за да го исполните условот.

Нови докази покажуваат дека IQ-то не мери колку некој е паметен

МКД - 11.11.2012

Секои десет години просечниот коефициент на интелигенција расте за три бода, а психологот Џејмс Флин веќе со децении го документира овој тренд, кој бил наречен „Флинов ефект“, пренесува сајтот ио9.

IQ не е мерило колку е некој паметен

БркајРабота - 11.11.2012

Според Џејмс Флин, кој собирал информации со децении околу оваа тематика, коефициентот на интелегенција (IQ) не е, како што многумина мислат, колку е некој паметен, туку претставува коефициент на ...

Новите докази покажуваат дека IQ-то не мери колку сте паметни

Кајгана - 11.11.2012

На секои десет години, коефициентот на интелигенција расте во просек за три поени. Психологот Џејмс Флин со децении го документирал овој необичен тренд, па популарно по него и е наречен „Флинов ...

Новите докази покажуваат дека тестот за IQ не мери колку е некој паметен

А1 On - 11.11.2012

На секои десет години, просечниот коефициент на интелегенција расте за три бода, а психологот James Flynn десетина години го документира овој тренд кој е наречен „Флинов ефект“, пишува io9.

Еве зошто IQ не ја мери вистинската интелигенција!

+инфо - 11.11.2012

Секои десет години просечниот коефициент на интелигенција (IQ) расте за отприлика 3 бода, но значи ли тоа дека ние стануваме поинтелигентни или тој тренд укажува на нешто друго? Психологот Џејмс Флин ...

Шестмина генијалци досега се пријавиле кај Тодоров

+инфо - 11.11.2012

Уште тројца генијалци се пријавиле вчера на конкурсот што го објави министерот за здравство Никола Тодоров, кој денеска појасни дека не станува збор за вработување, туку за креирање посебен ...

Уште тројца генијалци со IQ поголемо од 152 аплицирале на конкурсот

МРТ - 11.11.2012

Во текот на вчерашниот ден аплицирале уште три лица со коефициент на интелегенција над 152 на конкурсот за советничкото место во кабинетот на министерот за здравство Никола Тодоров.

Бродот на Тодоров се икипира со шест генијалци!

Вечер Прес - 11.11.2012

Овој е тип на комитет во кој ќе се разговара за прашања за кои веќе е размислувано во министерството и за кои можеби и е донесена определена одлука.

Шест генијалци сакаат во кабинетот на Тодоров

Либертас - 11.11.2012

Во текот на вчерашниот ден аплицирале уште три лица со коефициент на интелегенција над 152 на конкурсот за советничкото место во кабинетот на министерот за здравство Никола Тодоров.

Дознајте зашто IQ-тестовите не ја мерат вистинската интелегенција

Skopje ID - 11.11.2012

На секои десет години, просечниот коефициент на интелигенција се зголемува за околу 3 поени, но дали тоа значи дека ние стануваме се повеќе интелигентни или трендот укажува на нешто друго? Психологот ...

Уште тројца генијалци со IQ поголемо од 152 аплицирале на конкурсот

Курир - 11.11.2012

Во текот на вчерашниот ден аплицирале уште три лица со коефициент на интелегенција над 152 на конкурсот за советничкото место во кабинетот на министерот за здравство Никола Тодоров.

Уште тројца генијалци сакаат во кабинетот на Тодоров

Press24 - 11.11.2012

Во текот на вчерашниот ден аплицирале уште три лица со коефициент на интелегенција над 152 на конкурсот за советничкото место во кабинетот на министерот за здравство Никола Тодоров.

Дали IQ навистина покажува колку сме паметни?

Хајд Парк - 11.11.2012

Секои десет години просечниот коефициент на интелигенција расте за три бода, а психологот Flynn веќе со децении го документира овој тренд по кој на крај и е наречен по него, Flynn-ов ефект.

Тодоров не се откажува од потрагата по „генијалци“

24 Вести - 10.11.2012

Министерството за здравство добило три апликации за советници од двајца генијалци со коефициент на интелигенција поголем од 140.

Три високо интелегентни ума пријавени на огласот на Тодоров

24 Вести - 10.11.2012

Министерот за здравство Никола Тодоров не одговара колкав е неговиот коефициент на интелигенција, вели тоа не било важно.

Тодоров вели дека огласот не дискриминира

Р.С.Европа - 10.11.2012

На огласот на министерот Тодоров за советнички места во кабинетот се пријавиле уште двајца кандидати со коефициент над 140, изјави тој денеска.

Горан Михајловски - Сакам да кажам - 90-60-90

Вест - 10.11.2012

Дури ни Чак Норис не може да ги сфати идеите на Никола Тодоров... Пишува Горан МИХАЈЛОВСКИ Кога е закажан следниот отворен ден на Владата за идеи на граѓаните? Може ли пред да осамне тој ден, јавно ...

Аjнштаjне! Пукни!

Утрински - 10.11.2012

Огнен Јанески „Ха, ха, ха!“ Не сте можеле да имате поразлична реакција од оваа кога сте го прочитале огласот на Министерството за здравство, во кој, меѓу другото, се истакнува дека кандидатите за ...

Ергенлак - пашалак, па МЕНСА-шоу

Утрински - 10.11.2012

Јасминка Павловска „Никој не е задоволен од своето богатство, ниту незадоволен од својата памет“ - Антоанет Дезилиер, француска писателка „Луд е само оној чија лудост не се совпаѓа со лудилото на ...

Огласот за генијалци за тодоров е „сериозна работа“

Телма - 10.11.2012

По три дена од објавувањето на огласот за ангажирање на натпросечно интелигентни советници, министерот за здравство Никола Тодоров се појави пред новинарите.

Двајца генијалци кандидати за соработници на Тодоров

МКД - 10.11.2012

Македонец кој живее и работи во САД се пријавил на огласот за соработник на министерот за здравство Никола Тодоров кој бара кандидати со сертификат од МЕНСА и со коефициент на интелигенција над 140.

Досега тројца генијалци се пријавиле за советници на Тодоров

Утрински - 10.11.2012

Расте интересот на пријавените генијалци за советничко место во кабинетот на министерот за здравство Никола Тодоров. Уште двајца граѓани со коефициент на интелигенција над 140 аплицирале на огласот.

Имаме 40.000 натпросечно интелигентни

Дневник - 10.11.2012

Поседувањето натпросечна интелигенција воопшто не е поврзано со одредена професија или образование. Од општеството и од самите личности зависи дали ќе успеат да најдат начин интелигенцијата да дојде ...

Генијалци со IQ од 168 и 170 аплицираа кај Тодоров

Дневник - 10.11.2012

Расте интересот на пријавените генијалци за советничко место во кабинетот на министерот за здравство Никола Тодоров. Уште двајца граѓани со коефициент на интелигенција над 140 аплицирале на огласот.

Тодоров не кажува колкав е неговиот IQ

А1 On - 10.11.2012

Жена од Македонија со IQ 170 и иселеник од САД со коефициент на интелигенција од 168, поднеле барање да работат во кабинетот на министерот за здравство, Никола Тодоров.

Тодоров смета дека барањето генијалци е далеку од смешно

Н.Македонија - 10.11.2012

Вкупно тројца граѓани со коефициент на интелигенција над 140 се пријавиле на огласот на Министерството за здравство во кој се бараат високоинтелигентни соработници - Вчера во текот на попладневните ...

Тодоров не го открива својот коефициент на интелегенција

Алфа - 10.11.2012

Двајца нови кандидати со коефициент на интелегенција над 140 се пријавија на огласот на министерот Тодоров. Македонец кој живее и работи во Америка и има IQ 168 прифаќа да го советува министерот за ...

ВМРО-НП: Америка и Европа поради Тодоров ни се смеат

+инфо - 10.11.2012

ВМРО-НП тврди дека медиумите во соседството, но и светските медиуми, пред се престижниот „The Washington Post“, на шала си поигруваа со конкурсот од Министерството за здравство во кој се бараат ...

Нови генијалци се пријавиле на огласот кај Тодоров

+инфо - 10.11.2012

Жена од Македонија со IQ 170 и иселеник од САД со коефициент на интелигенција од 168, поднеле барање да работат во кабинетот на министерот за здравство, Никола Тодоров.

Тодоров: Огласот не е дискриминаторски

+инфо - 10.11.2012

Министерот за здравство Никола Тодоров после три дена од објавувањето на огласот за ангажирање на натпросечно интелигентни советници изјави дека не е дискриминација, ниту пак е смешно што бара лица ...

Тодоров: Ако генијалците не се експерти, зарем новинарите се аналитичари?

Фактор - 10.11.2012

Министерот за здравство, Никола Тодоров бара генијалци да го советуваат, но го крие сопствениот коефициент на интелегенција.

Уште двајца генијалци се пријавија на огласот за работа во кабинетот на Тодоров

Либертас - 10.11.2012

Расте бројот на пријавени кандидати за советничкото место во кабинетот на министерот за здравство Никола Тодоров. Според информациите кои беа објавени денеска, нагоалсот се приајвиле уште две лица со ...

Генијалци со IQ од 168 и 170 аплицираа кај Тодоров

МРТ - 10.11.2012

Расте бројот на пријавени кандидати за советничкото место во кабинетот на министерот за здравство Никола Тодоров. Според информациите кои беа објавени денеска, на огласот се пријавиле уште две лица ...

Уште двајца генијалци аплицирале на огласот кај Тодоров – нашинец во САД со IQ 168 и Македонка со IQ 170

Канал5 - 10.11.2012

Расте интересот на пријавените генијалци за советничко место во кабинетот на министерот за здравство Никола Тодоров. Уште двајца граѓани со коефициент на интелигенција над 140, аплицирале на огласот.

Досега тројца генијалци се пријавиле за советници на министерот Тодоров

Сител - 10.11.2012

Расте интересот на пријавените генијалци за советничко место во кабинетот на министерот за здравство Никола Тодоров. Уште двајца граѓани со коефициент на интелигенција над 140 аплицирале на огласот.

Тодоров тврди дека огласот не дискриминира

Либертас - 10.11.2012

- Вчера во текот на попладневните часови пристигнаа уште две апликации. Едната е од Македонец којшто живее и работи во САД. Tој аплицираше и неговиот коефициент на интелигенција е 168.

Тројца генијалци се пријавиле за работа кај министерот Тодоров

МК News - 10.11.2012

Уште двајца граѓани со коефициент на интелигенција над 140 аплицирале на огласот. Според министерството вчера пристигнале уште две апликации. Едната е од Македонец којшто живее и работи во САД.

IQ не е мерило за вистинската интелигенција – еве зошто

МК News - 10.11.2012

На секои 10 години коефициенотот на интелигенција расте за отприлика 3 бода, но дали тоа значи дека стануваме поумни или тоа покажува нешто сосема друго? Психологот James Flynn со години го прати ...

„Дневник“: Октај Ахмед е првиот генијалец кој се пријави кај Тодоров

Курир - 10.11.2012

Околу 700 луѓе од различни категории веќе имаат сертификати за личности со натпросечна интелигенција. Тоа е резултат на досегашните тестирања што ги поминале граѓаните кои биле заинтересирани да го ...

Во Македонија има над 40.000 граѓани со натпросечна интелигенција

БезПардон - 10.11.2012

Според информациите од МЕНСА-Македонија, дури 700 луѓе кај нас имаат сертификат од кој се гледа дека го надминуваат предвидениот коефициент и кои би можеле да се јават на повикот на министерството за ...

ВМРО-НП: И министерот Тодоров и премиерот Груевски да го тестираат коефициентот на интелегенција

Sky - 10.11.2012

ВМРО НП на денешниот прес коментираа дека медиумите во соседството, но и светските медиуми, пред се престижниот “The Washington Post“, на шала си поигруваа со конкурсот од Министерството за здравство ...

Уште двајца генијалци се пријавија на огласот за работа во кабинетот на Тодоров

Press24 - 10.11.2012

Жена од Македонија со IQ 170 и нашинец од Америка со коефициент на интелигенција од 168 се пријавиле за работа кај Тодорво Расте бројот на пријавени кандидати за советничкото место во кабинетот на ...

Во министерството за здравство навала од пријави со високо IQ

БезПардон - 10.11.2012

Жена од Македонија со IQ 170 и иселеник од САД со коефициент на интелигенција од 168, поднеле барање да работат во кабинетот на министерот за здравство, Никола Тодоров.

Генијалци со IQ од 168 и 170 аплицираа кај Тодоров

Курир - 10.11.2012

Расте бројот на пријавени кандидати за советничкото место во кабинетот на министерот за здравство Никола Тодоров. Според информациите кои беа објавени денеска, на огласот се пријавиле уште две лица ...

Двајца нови генијалци за пријавиле кај Тодоров

еВести - 10.11.2012

Има новопријавени на конкурсот за советник со коефициент на интелегенција над 140 во Министерството за здравство. Станува збор за една жена од Македонија со IQ 170 и нашинец кој живее во САД со ...

Уште двајца генијалци се пријавија за кај Тодоров

Press24 - 10.11.2012

Уште двајца генијалци се пријавиле на конкурсот за советник во Министерството за здравство. Едната генијалка е жена од Македонија со IQ 170, додека вториот е Македонец = кој живее во САД и има IQ 168.

Тодоров: Огласот не е дискриминаторски

БезПардон - 10.11.2012

Министерот за здравство Никола Тодоров денеска изјави дека огласот на кој се бараат лица со натпросечна интелигенција не е дискриминација, ниту пак е смешно што бара лица со сертификат од МЕНСА.

Тројца генијалци се пријавиле за советници на министерот Тодоров

Денешен - 10.11.2012

Расте интересот на пријавените генијалци за советничко место во кабинетот на министерот за здравство Никола Тодоров. Уште двајца граѓани со коефициент на интелигенција над 140 аплицирале на огласот.

Пријавени уште двајца генијалци на огласот за работа кај Тодоров

Maxim - 10.11.2012

Жена од Македонија со IQ 170 и нашинец од Америка со коефициент на интелигенција од 168 се пријавиле за работа кај Тодорво Расте бројот на пријавени кандидати за советничкото место во кабинетот на ...

„Генијалниот“ оглас на Тодоров главна вест во светските медиуми

24 Вести - 09.11.2012

Огласот во кој минитсерот за здравство бара советници со коефициент на интелигенција од 140 стигна во највлијателните светски медиуми.

Само стотина „среќници” можат да му бидат советници на Тодоров

24 Вести - 09.11.2012

Само неколку стотини луѓе во Македонија се подобни да станат советници на министерот Тодоров, судејќи според бројот на регистрираните со надпросечна интелигенција.

Ода на глупоста

Вест - 09.11.2012

Сe додека никој не се занимава со интелигенцијата на Тодоров туку на кандидатите за негови советници, глупоста на партиските книшки ќе ја води државата...

Вашингтон пост: Мислиш дека си паметен? Македонскиот министер за здравство бара генијалци

МКД - 09.11.2012

Огласот на Министерството за здравство, без пари, го објави и Вашингтон пост. Македонскиот министер за здравство бара советници – но мора да имаат документ дека се генијалци.

Смешно е во 21 век да се бараат луѓе со IQ-бројка, за која е докажано дека не значи ништо

МКД - 09.11.2012

Многу пати е докажано дека интелигенцијата не е поврзана ниту со успехот ниту со продуктивноста и дека милион други варијабли (како на пример мотивацијата, истрајноста и упорноста) се многу побитни ...

Светски медиуми јавија дека Тодоров бара генијалци!

Телма - 09.11.2012

Ретко се објавуваат вести од Македонија во познатите странски медиуми. Но, една таква вест која ја пренесоа познати светски весници и агенции е таа дека министеррот за здравство Никола Тодоров бара ...

Дискриминирачка забава огласот за ангажирање на генијалци

Телма - 09.11.2012

Пристигна првиот МЕНСА - сертификат во Министерството за здравство. Можниот соработник на министерот Никола Тодоров, има коефицинет на интелигенција 156, соопштија оттаму.

Тодоров бара Ајнштајни

Дневник - 09.11.2012

Во МЕНСА-Македонија веќе не се користи тестот со праг 140 што го бараат во Министерството за здравство. Само 2 процента од светската популација имаат толкав коефициент Љубица Балабан Сертификат од ...

Проверете дали ги исполнувате условите за советник на министерот Никола Тодоров

Факултети - 09.11.2012

Сертификат од Организацијата за тестирање на коефициентот на интелигенција МЕНСА и коефициент на интелегенција над 140 - ова е првиот услов што треба да го поседува кандидатот за огласот што вчера го ...

ФОТО: Барањето на Тодоров за 140 IQ, топ вест во светските медиуми

А1 On - 09.11.2012

Македонија е повторно актуелна во светските медиуми. Овој пат со изјавата на министерот за здравство Никола Тодоров дека барам седум до десет советници кои мораат да имаат универзитетска диплома, да ...

„Генијалниот“ оглас на Тодоров го објави и „Вашингтон пост“

Капитал - 09.11.2012

Американскиот весник „Вашингтон пост“ ја објави веста дека македонскиот министер за здравство, Никола Тодоров, бара советници со интелигенција повисока од 140 поени.

Светските медиуми пишуваат за потрагата по генијалци на Тодоров

Радио МОФ - 09.11.2012

Огласот на Министерството за здравство, во кое се бараат соработници за кабинетот на министерот Тодоров со коефициент на интелигенција над 140, стана вест во светските медиуми, кои за ова јавуваат ...

Никола Тодоров бара суперинтелигентни советници

Н.Македонија - 09.11.2012

Условот идните соработници на Тодоров да имаат коефициент на интелигенција поголем од 140 предизвика бурни и многубројни реакции на социјалните мрежи.

Се пријави првиот советник генијалец на конкурсот на Тодоров

Н.Македонија - 09.11.2012

Во Министерството за здравство денеска пристигна првата апликација-сертификат од МЕНСА со која кандидатот-конкурент за советник потврдува дека има коефициент на интелигенција 156 Министерството, како ...

Диневски: Тодоров да предложи министрите да полагаат тест за интелегенција

А1 On - 09.11.2012

СДСМ укажува на вчерашниот , како што велат, експериментот и циркусот на министерот за здравство Никола Тодоров, кој објави оглас за генијалци.

Интелигенција (IQ)

think.mk - 09.11.2012

Постојат и специфични интелектуални способности, а зборот интелигенција потекнува од латинскиот збор inteligere што значи да се разбере, сфати.

Генијалец со IQ од 156 се пријави на огласот на Тодоров

Алфа - 09.11.2012

Се пријави првиот генијалец кој би бил советник на министерот за здравство. Лицето, според сертификатот на МЕНСА, има коефициент на интелегенција 156.

„Вашингтон пост“: Тодоров бара генијалци за дневница од 50 евра

+инфо - 09.11.2012

Огласот на министерот за здравство Никола Тодоров го инсипираше и американскиот весник „Вашингтон пост“, кој објави вест под наслов „Сметате дека сте паметни? Македонскиот министер за здравство бара ...

Диневски: Поради Тодоров ни се смее цел свет

+инфо - 09.11.2012

Излегоа експериментите и циркусите по кои веќе стана препознатлива оваа власт, а министерот Тодоров, вчера објави оглас за генијалци, кој иако во најголем дел служи за забава на социјалните интернет ...

Вашингтон пост: Македонскиот министер за здравство бара генијалци

Либертас - 09.11.2012

Веста дека министерот за здравство Никола Тодоров како услов за вработување во неговиот кабинет бара кандидати со IQ 140 се најде и на страниците на престижниот Вашингтон Пост .

Вашингтон пост: Сметате дека сте паметни? Македонскиот министер за здравство бара генијалци

Кирилица - 09.11.2012

Вашингтон пост: Сметате дека сте паметни? Македонскиот министер за здравство бара генијалци Огласот на министерот за здравство Никола Тодоров го инсипираше и американскиот весник „Вашингтон пост“, ...

И во САД се бара сертификат за интелигенција за вработување

Сител - 09.11.2012

Првиот генијалец се јави на огласот од Тодоров. Има коефициент на интелегенција 156 и сертификат од Менса. Со својот потенцијал сака да помогне во креирање на здравствените реформи.

Аплицираше првиот генијалец со IQ 156

Вечер Прес - 09.11.2012

Како што информираат од ресорното министерство хонорарците треба да понудат генијални идеи кои ќе се искористат за анализи во здравствениот сектор Со коефициент на интелегенција од 156 е првиот ...

Вашингтон пост: Македонскиот министер за здравство вработува генијалци

Фама - 09.11.2012

Необичниот оглас дека македонското Министерство за здравство бара советници со коефициент на интелигенција 140, го објави и Вашингтон пост со наслов „Мислите дека сте паметен? Македонскиот министер ...

МЕНСА: Во Македонија нема доволно интелигентен кандидат за Тодоров

eReporter - 09.11.2012

Коефициент на интелегенција над 140, според Менса, треба да поседува кандидатот кој ќе аплицира за раборна позиција во кабинетот на Министерот за здравство Никола Тодоров.

`Вашингтон пост`: Сметате дека сте паметни- одете во Македонија да работите за 50 евра

Sky - 09.11.2012

Американскиот весник `Вашингтон пост` инспириран од огласот на министерот за здравство Никола Тодоров објави вест под наслов `Сметате дека сте паметни? Македонскиот министер за здравство бара ...

Над 1.350 постирања на фејсбук на текстот на Вашингтон Пост за огласот на Тодоров

Хајд Парк - 09.11.2012

Веста за огласот за вработување на македонското министерство за здравство, со која еден од условите е кандидатите да имаат коефициент на интелигенција од 140, предизвика внимание и во САД.

Еден генијалец веќе аплицираше за работа кај Тодоров

eReporter - 09.11.2012

Министерството за здравство соопшти денеска дека ја добиле првата апликација на кандидат за асистент во кабинетот на Никола Тодоров со сертификат од МЕНСА international за IQ 156.

И светските медиуми објавија дека Тодоров бара генијалци!

Press24 - 09.11.2012

Познати светски медиуми и агенции објавија дека министерот за здравство бара советници со IQ 140. „Македонскиот министер за здравство Никола Тодоров бара генијалци за советници“’, објавува Асошиетет ...

Диневски: Светот ни се смее за огласот на Тодоров

Press24 - 09.11.2012

Вчера повторно на дело излегоа експериментите и циркусите по кои веќе стана препознатлива оваа власт. Министерот Тодоров, вчера објави оглас за генијалци, кој иако во најголем дел служи за забава на ...

Диневски: Со огласот за генијалци на Тодоров, ни се смее цел свет!

Sky - 09.11.2012

Вчера повторно на дело излегоа експериментите и циркусите по кои веќе стана препознатлива оваа власт. Министерот Тодоров, вчера објави оглас за генијалци, кој иако во најголем дел служи за забава на ...

Огласот на министерот за здраство се прослави и во САД

Primetime - 09.11.2012

Огласот на министерот за здраство, Никола Тодоров кој бара десет генијалци-советници се прослави и во Соединетите Американски Држави.

Овие луѓе се премногу паметни дури и за во кабинетот на министерот Тодоров

Press24 - 09.11.2012

Просечниот износ на IQ тестовите во светски рамки е 100 со оглед на тоа што повеќето луѓе се рангираат помеѓу 85 - 114. Доктор Евангелос Кациулис од Солун на 36 години е светски рекордер во ...

Над 1.350 постирања на фејсбук на текстот на Вашингтон Пост за огласот на Тодоров

Макфакс - 09.11.2012

Веста за огласот за вработување на македонското министерство за јавност, со која еден од условите е кандидатите да имаат коефициент на интелигенција од 140, предизвика внимание и во САД.

Светски медиуми јавија дека Тодоров бара генијалци!

Maxim - 09.11.2012

„Македонскиот министер за здравство Никола Тодоров бара генијалци за советници“’, објавува Асошиетет прес. Огласот за вработување со Тодоров, во кој освен што бара кандидатот да има диплома од ...

Диневски: Светот ни се смее заради Тодоров

Maxim - 09.11.2012

Министерот Тодоров, вчера објави оглас за генијалци, кој иако во најголем дел служи за забава на социјалните интернет мрежи, во суштина прикажува дискриминација по неколку основи и несериозност на ...

Овие луѓе се премногу паметни дури и за во кабинетот на министерот Тодоров

Maxim - 09.11.2012

Доктор Евангелос Кациулис од Солун на 36 години е светски рекордер во капацитетот на интелигенцијата. Неговиот IQ изнесува 198.

Тодоров бара генијалци со IQ 140 во неговиот кабинет

24 Вести - 08.11.2012

Министерството за здравство денес објави оглас за вработување на лица за работни позиции во кабинетот на Министерот Никола Тодоров.

Само Клинтон би можел да волонтира кај Тодоров

Вест - 08.11.2012

Само поранешниот американски претседател Бил Клинтон би можел да се квалификува да волонтира кај министерот за здравство Никола Тодоров, затоа што сертификат за коефициент на интелигенција од над 140 ...

Во кабинетот на министерот Тодоров може да работат само со IQ 140!

МКД - 08.11.2012

Министерството за здравство на Република Македонија денеска објави оглас за ангажирање лица во кабинетот на министерот Никола Тодоров.

Сложени состојби во здравството - Тодоров бара генијалци со IQ над 140

Телма - 08.11.2012

Министерот за здравство Никола Тодоров сака да ангажира „генијалци“ во својот кабинет, па објави оглас со кој се бараат лица за членство во Комитетот за сложени анализи.

Измерете си интелигенција и конкурирајте за советник

Утрински - 09.11.2012

Необичен оглас осамна: само лица со коефициент на интелигенција 140 се пожелни за министерски советници Министерот за здравство Никола Тодоров вчера објави необичен оглас преку кој бара нови ...

Во кабинетот на Тодоров можат да работат само со IQ 140

А1 On - 08.11.2012

Министерството за здравство, денеска објави конкурс за прием на граѓани кои ќе работат во кабинетот на министерот Никола Тодоров, каде што меѓу другите квалификации, тие треба да имаат диплома од ...

На Тодоров му се потребни генијалци за да го среди здравствотo

Капитал - 08.11.2012

Министерот Никола Тодоров објави оглас во кој бара кандидати за вработување во неговиот Кабинет со главен критериум да имаат најмалку 140 коефициент на интелигенција.

Тодоров бара генијалци за советници

Алфа - 08.11.2012

Министерот за здравство Никола Тодоров формира комитет составен од генијалци. Кој ќе сака да стане член на новото тело наречено за сложени анализи, меѓудругото, ќе мора да има коефициент на ...

Тодоров бара соработници со IQ 140

+инфо - 08.11.2012

Министерството за здравство, денеска објави конкурс за прием на граѓани кои ќе работат во кабинетот на министерот Никола Тодоров, а според огласот кандидатите треба да имаат диплома од МЕНСА со ...

Само генијалци смеат да работат за Тодоров

Фактор - 08.11.2012

Интелегенција над 140 и поседување сертификат од МЕНСА (лиценцирана организација за тестирање на коефициентот на интелигенција), ова е условот со кој Министерството за здравство на Република ...

ВЕСТ: Само Бил Клинтон може да волонтира кај Тодоров

+инфо - 08.11.2012

Весникот „Вест“ анализира дека од сите американски претседатели само поранешниот претседател на САД Бил Клинтон би можел да биде квалификуван за да волонтира кај министерот за здравство Никола ...

Во кабинетот на министерот Тодоров можат да работат само оние со коефициент на интелигенција над 140

Кирилица - 08.11.2012

Во кабинетот на министерот Тодоров можат да работат само оние со коефициент на интелигенција над 140 Министерството за здравство, денеска објави конкурс за прием на граѓани кои ќе работат во ...

Тодоров бара да вработи генијалци во неговиот кабинет со коефициент на интелигенција над 140

Канал5 - 08.11.2012

Министерот за здравство Никола Тодоров преку оглас ќе работно ќе ангажира генијалци во неговиот кабинет. Заинтересираните треба да имаат коефициент на интелигенција 140 и да поседуваат сертификат од ...

За да работите во кабинетот на Тодоров мора да имате IQ 140 (Фото)

МК News - 08.11.2012

Во оглас на Министерството за здравство оглас за вработување во кабинетот на министерот Никола Тодоров. Еден од условите за вработување е да имате сертификат од МЕНСА и коефициент на интелигенцијата ...

Имаш IQ над 140? Пријави се во кабинетот на Тодоров

Сител - 08.11.2012

Министерот Тодоров креира супер кабинет. Само лица со коефициент на интелегенција над 140 може да бидат негови соработници. Тоа е еден од условот во огласот што го објави министерството за здравство.

Вашингтон пост објави дека Тодоров вработува генијалци

МК News - 08.11.2012

Веста дека министерот за здравство Никола Тодоров како услов за вработување во неговиот кабинет бара IQ 140 се најде и на страниците на престижниот Вашингтон Пост.

Новите соработници на Тодоров треба да имаат IQ 140

Sky - 08.11.2012

Објавен конкурс од страна на министерството за здравство за прием на лица кои ќе работат во кабинетот на министерот Никола Тодоров.

Во кабинетот на министерот Тодоров може да работат луѓе само со IQ 140!

Таратур - 08.11.2012

Министерството за здравство на Република Македонија денеска објави оглас за ангажирање лица во кабинетот на министерот Никола Тодоров.

ВЕСТ: Само Клинтон би можел да волонтира кај Тодоров

Sky - 08.11.2012

Са­мо поранешниот американски претседател Бил Клинтон би можел да се ква­ли­фи­ку­ва да волонтира кај министерот за здравство Никола Тодоров, за­тоа што сертификат за коефициент на интелигенција од ...

Бил Клинтон советник на министерот за здравство Тодоров

Press24 - 08.11.2012

Во Македонија има над 700 генијалци со коефициент на интелигенција над 140 Само поранешниот американски претседател Бил Клинтон би можел да се квалификува да волонтира кај министерот за здравство ...

Бил Клинтон советник на министерот за здравство Тодоров

Maxim - 08.11.2012

Само поранешниот американски претседател Бил Клинтон би можел да се квалификува да волонтира кај министерот за здравство Никола Тодоров, затоа што сертификат за коефициент на интелигенција од над 140 ...