TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Британија остана без донатори на сперма

Вест - 11.11.2005

ЛОНДОН (Ројтерс) - Британија се соочува со критичен недостаток на донатори на сперма откако беше изменет законот со кој се укина анонимноста на донаторите, што ги исплаши студентите кои беа главниот извор на овој вид донација, велат стручњаците за плодност.

Донаторските пари нема да се потрошат за државните хонорарци

Дневник - 09.11.2005

МИНИСТЕРСТВО ЗА ТРУД Околу 12 милиони долари, кои се собраа на донаторката конференција во Њујорк, нема да се користат за вработување на хонорарците во државната администрација, децидни се во Министерството за труд. Оттаму велат дека парите се наменети за отворање нови работни места и очекуваат со ...

9.000 нови работни места

Вест - 09.11.2005

СО ВЕТЕНИТЕ ПАРИ ОД ЊУЈОРК 12 милиони долари што на Македонија и се одобрени на донаторската конференција ќе се обезбедат плати за нововработените или ќе се плаќаат придонесите за првите шест месеци или една година од вработувањето Со 12 милиони долари што на Македонија и беа одобрени на ...

Во план вработување на 9.000 луѓе

Вечер Прес - 09.11.2005

Владата планира 12-те милиони евра што на Македонија и беа ветени на донаторската конференција, одржана минатата недела во Њујорк, да ги искористи за нови вработувања во приватниот сектор. "Пресметавме дека со тие средства ќе можеме да вработиме околу 9.000 лица во приватниот сектор, каде што и е ...

Со парите од донаторите ќе се креираат 9.000 работни места

Време - 07.11.2005

ДОКОЛКУ СЕ ОСТВАРАТ ПРОГНОЗИТЕ НА ВЛАДАТА Владимир Николоски Во Министерството за труд и социјална политика очекуваат дека со финансиската поддршка од 12 милиони долари, кои беа обезбедени на донаторската конференција во Њујорк, успешно ќе се креираат околу 9.000 привремени и постојани работни ...