TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Нелоренот“ повторно во употреба

Време - 11.05.2006

РЗЗЗ Лабораториското испитување направено врз препаратот „нелорен“ од 600 милиграми раствор за инјекции, покажало дека тој одговара на спецификацијата и на сертификатот од производителот, се вели во анализите на Републичкиот завод за здравствена заштита (РЗЗЗ).

Ампулите "нелорен" се квалитетни и соодветно чувани

Утрински - 11.05.2006

СЛУЧАЈ Со овие резултати се исклучува секаква врска на "нелоренот" со починатиот пациент за кого обдукцијата покажа дека умрел од срцев инфаркт Ампулите "нелорен" од 600 милиграми раствор, кои беа повлечени поради сомневање дека предизвикуваат несакани дејства, лабораториските наоди покажуваат дека ...

„Нелорен“ вратен во употреба

Дневник - 11.05.2006

Лабораториското испитување направено врз препаратот „нелорен“ од 600 милиграми раствор за инјекции покажало дека тој одговара на спецификацијата и на сертификатот од производителот, соопшти вчера Министерството за здравство. „Резултатите за извршено фармацевтско-хемиско и биолошко испитување и ...

Министерство за здравство: Антибиотикот Нелорен безбеден за употреба

Канал5 - 10.05.2006

Лабараториското испитување и тестот за бактериски ендотоксин кај медицински препарати направени врз препаратот Нелорен од 600 милиграми раствор за инјекции покажале дека тој одговара на спецификацијата и на сертификатот од производителот.

Пациентот во Скопје не умрел од "нелоренот", туку од срцев инфаркт

Утрински - 09.05.2006

Екпресните резултати од обдукцијата го појаснуваат инцидентот во поликлиниката "Бит-пазар" Причините за смртта се појаснуваат со обдукцијата, чии наоди беа соопштени дури вчера, иако починатиот бил испратен на обдукција уште на 29 април, кога се случил и инцидентот ЈАСМИНА ЈОВАНОВСКА Пациентот кој ...

Пациентот на поликлиниката „Бит-пазар“ починал од срцев удар

Време - 09.05.2006

ОБДУКЦИЈАТА НЕ ПОКАЖА АЛЕРГИСКА РЕАКЦИЈА Пациентот што на 29 април починал на поликлиниката „Бит-пазар“ откако примил ампула „нелорен“, умрел од срцев удар, а не од алергиска реакција, покажала обдукцијата направена во Институтот за судска медицина.

Пациентот починал од инфаркт, не од шок

Дневник - 09.05.2006

Кај пациентот што на 29 април почина во скопската поликлиника „Бит-пазар“, нема елементи за анафилактичен шок од ампулата „нелорен“, туку тој умрел од инфаркт, се резултатите од обдукцијата извршена во Институтот за судска медицина Кај пациентот што на 29 април почина во скопската поликлиника ...

"Нелорен" повлечен само во скопскиот Здравствен дом

Вест - 09.05.2006

ПО ПОЈАВАТА НА АЛЕРГИСКИ РЕАКЦИИ НА АНТИБИОТИК "Примероци од лекот се предадени на испитување во Републичкиот завод за контрола на лекови и резултатите се очекуваат за два дена. Лекот најверојатно е исправен и се чини дека причина за смртта веројатно е алергиска реакција на пациентот", изјави дир ...

Пациентот починал од инфаркт

Вечер Прес - 09.05.2006

Педесетгодишниот скопјанец починал од инфаркт, а не како последица на алергиски шок од лекот "нелорен". Ова се официјалните резултати што вчера ги соопшти Судска медицина. По извршената обдукција на телото на пациентот констатирана е срцева мана, која е причина за смртта.

Причина за смртта на пациентот не е инекцијата Нелорен

А1 - 08.05.2006

Причина за смртта на 50-годишниот Фејзо Сељадини, кој починал откако примил инекција Нелорен, е инфаркт, потврди обдукцијата. Неговата смрт беше повод во Здравствениот дом да се посомневаат на алергиска реакција од лекот по што тој беше забранет за употреба.

Пациент починал по примена инјекција

Дневник - 08.05.2006

Во една недела еден пациент починал откако примил антибиотик „нелорен“, а вториот во петокот едвај бил спасен Еден пациент починал во скопската поликлиника „Бит-пазар“ откако пред една недела примил инјекција „нелорен“, а животот на друг во петокот за малку ќе завршел трагично, по тешката алергиска ...

Починал 50-годишен пациент по инјектирање на „нелорен“ - лекот повлеќен од употреба

Канал5 - 08.05.2006

Педесетгодишниот пациент кој почина во скопската поликлиника Бит Пазар по примена инјекција „нелорен“, умрел од инфаркт, покажале резултатите од обдукцијата. Сепак, ампулите „нелорен“ ќе бидат повлечени од употреба. Педесетгодишниот пациент кој почина во скопската поликлиника Бит Пазар по примена ...