TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Презентација на кредитна линија на ЕБРД за мали и средни претпријатија

Бизнис Инфо - 27.11.2015

Презентација на кредитна линија на ЕУ/Европска банка за обнова и развој: Мали и средни претпријатија – Програма за поддршка на конкурентноста ќе се одржи денеска во Скопје, пишува Миа. Обраќање на настанот се очекува да имаат претставници на ...

Со средства од ЕБОР до повеќе работни места

Утрински - 27.11.2015

Со 20 милиони евра од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), 74 мали и средни претпријатија во Македонија ја подобрија својата конкурентност, ги зголемија приходите и бројот на работните места.

Презентација на кредитна линија на ЕБРД за мали и средни претпријатија

Канал5 - 27.11.2015

Презентација на кредитна линија на ЕУ/Европска банка за обнова и развој: Мали и средни претпријатија - Програма за поддршка на конкурентноста ќе се одржи денеска во Скопје. Обраќање на настанот се очекува да имаат претстваници на Владата, на ЕБРД и ...

Со 20 милиони евра ЕБОР им помогна на 75 мали и средни компании

Канал5 - 27.11.2015

Реализирани 83 проекти во 74 компании со вкупна вредност од 20 милиони евра. Ова е резултатот од кредитната линија на Европската унија за мали и средни претпријатија која се имплементираше од 2010 година до сега преку 4 домашни банки.

Со средства од ЕБОР повеќе работни места и поголема конкуреност во МСП

Нетпрес - 27.11.2015

Со 20 милиони евра од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), 74 мали и средни претпријатија во Македонија ја подобрија својата конкурентност, ги зголемија приходите и бројот на работните места.

Со средства од ЕБОР повеќе работни места и поголема конкуреност во МСП

Сител - 27.11.2015

Со 20 милиони евра од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), 74 мали и средни претпријатија во Македонија ја подобрија својата конкурентност, ги зголемија приходите и бројот на работните места.

Презентација на кредитна линија на ЕБРД за мали и средни претпријатија

Сител - 27.11.2015

Презентација на кредитна линија на ЕУ/Европска банка за обнова и развој: Мали и средни претпријатија - Програма за поддршка на конкурентноста ќе се одржи денеска во Скопје. Обраќање на настанот се очекува да имаат претстваници на Владата, на ЕБРД и ...

Презентација на кредитна линија на ЕБРД за мали и средни претпријатија

Курир - 27.11.2015

Презентација на кредитна линија на ЕУ/Европска банка за обнова и развој: Мали и средни претпријатија - Програма за поддршка на конкурентноста ќе се одржи денеска во Скопје, пренесува МИА. Обраќање на настанот се очекува да имаат претставници на ...

Презентација на кредитна линија на ЕБРД за мали и средни претпријатија

МРТ - 27.11.2015

Обраќање на настанот се очекува да имаат претстваници на Владата, на ЕБРД и на Делегацијата на ЕУ во Македонија... Презентација на кредитна линија на ЕУ/Европска банка за обнова и развој: Мали и средни претпријатија - Програма за поддршка на ...

Со средства од ЕБОР побрз раст на малите и средните фирми

МРТ - 27.11.2015

Со дваесетина милиони евра, Европската банка за обнова и развој им помогна на седумдесетина мали и средни бизниси да ја подобрат конкурентноста, да ги зголемат приходите, бројот на работни места.

Со средства од ЕБОР повеќе работни места и поголема конкуреност во МСП

Денешен - 27.11.2015

Со 20 милиони евра од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), 74 мали и средни претпријатија во Македонија ја подобрија својата конкурентност, ги зголемија приходите и бројот на работните места.

Со средства од ЕБОР повеќе работни места и поголема конкуреност во МСП

Вечер Прес - 27.11.2015

Со 20 милиони евра од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), 74 мали и средни претпријатија во Македонија ја подобрија својата конкурентност, ги зголемија приходите и бројот на работните места.

Со средства од ЕБОР повеќе работни места и поголема конкуреност во МСП

Lider - 27.11.2015

Со 20 милиони евра од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), 74 мали и средни претпријатија во Македонија ја подобрија својата конкурентност, ги зголемија приходите и бројот на работните места.

Адеми: Претприемништвото се практикува во редовниот наставен процес

Утрински - 26.11.2015

Развивањето на претприемничкиот дух кај младите е повеќе од неопходно почнувајќи од образованиот систем и понатаму во контекст на доживотното учење. Претприемничкото образование зазема значајно место меѓу приоритетите на Владата на Република ...

Регионална конференција за младинско претприемништво во земјите од Западен Балкан

Бизнис Инфо - 26.11.2015

Во организација на Британскиот совет денеска во Скопје се одржува регионална конференција за младинско претприемништво во земјите од Западен Балкан, пишува Миа. Претставници од Босна и Херцеговина, Косово, Македонија, Србија и Црна Гора на заедничка ...

Регионална конференција за младинско претприемаштво во Западен Балкан

Канал5 - 26.11.2015

Во организација на Британскиот совет денеска во Скопје ќе се одржи регионална конференција за младинско претприемаштво во земјите од Западен Балкан. Претставници од Босна и Херцеговина, Косово, Македонија, Србија и Црна Гора на заедничка маса ќе ...

Жени од Македонија, Косово и од Албанија ќе учат претприемништво

Вест - 26.11.2015

Десет жени претприемачи од Македонија, и по пет од Косово и од Албанија, почнаа со реализација на програма за поддршка на женското претприемништво "Брилијантни претприемачи". Програмата почна во Велес, а планот е преку три интерактивни модули во ...

Програма за поддршка на развојот на женското претприемништво

Нетпрес - 26.11.2015

„Брилијантни претприемачи“ е насловена програмата за поддршка на развојот на женското претприемништво, чиј прв модул беше отворен вчера во Велес. Учествуваат десет жени-претприемачи од Македонија и по пет учеснички од Албанија и Косово.

Програма за поддршка на развојот на женското претприемништво

Курир - 26.11.2015

„Брилијантни претприемачи“ е насловена програмата за поддршка на развојот на женското претприемништво, чиј прв модул беше отворен вчера во Велес. Учествуваат десет жени-претприемачи од Македонија и по пет учеснички од Албанија и Косово.

Програма за поддршка на развојот на женското претприемништво

Сител - 26.11.2015

„Брилијантни претприемачи“ е насловена програмата за поддршка на развојот на женското претприемништво, чиј прв модул беше отворен вчера во Велес. Учествуваат десет жени-претприемачи од Македонија и по пет учеснички од Албанија и Косово.

Британски совет-Македонија организира конференција за младинското претприемаштво во земјите од Западен Балкан

МКД - 26.11.2015

На целодневниот настан, што се случува на 26 ноември во Холидеј Ин, претставници од Босна и Херцеговина, Косово, Македонија, Србија и Црна Гора ќе седнат на заедничка маса за да расправаат за прашања поврзани со младинското претприемаштво и за ...

Адеми: Развивањето на претприемничкиот дух кај младите е повеќе од неопходно

Макфакс - 26.11.2015

Развивањето на претприемничкиот дух кај младите е повеќе од неопходно почнувајќи од образованиот систем и понатаму во контекст на доживотното учење, рече во четврток министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми, на регионалната конференција ...

Програма за поддршка на развојот на женското претприемништво

Алфа - 26.11.2015

„Брилијантни претприемачи“ е насловена програмата за поддршка на развојот на женското претприемништво, чиј прв модул беше отворен вчера во Велес. Учествуваат десет жени-претприемачи од Македонија и по пет учеснички од Албанија и Косово.

Регионална конференција за младинско претприемаштво во Западен Балкан

Сител - 26.11.2015

Во организација на Британскиот совет денеска во Скопје ќе се одржи регионална конференција за младинско претприемаштво во земјите од Западен Балкан. Претставници од Босна и Херцеговина, Косово, Македонија, Србија и Црна Гора на заедничка маса ќе ...

Адеми: Претприемништвото се практикува во редовниот наставен процес

Сител - 26.11.2015

Развивањето на претприемничкиот дух кај младите е повеќе од неопходно почнувајќи од образованиот систем и понатаму во контекст на доживотното учење. Претприемничкото образование зазема значајно место меѓу приоритетите на Владата на Република ...

Регионална конференција за младинско претприемаштво во Западен Балкан

Курир - 26.11.2015

Во организација на Британскиот совет денеска во Скопје ќе се одржи регионална конференција за младинско претприемаштво во земјите од Западен Балкан. Претставници од Босна и Херцеговина, Косово, Македонија, Србија и Црна Гора на заедничка маса ќе ...

Програма за поддршка на развојот на женското претприемништво

Press24 - 26.11.2015

„Брилијантни претприемачи“ е насловена програмата за поддршка на развојот на женското претприемништво, чиј прв модул беше отворен вчера во Велес. Учествуваат десет жени-претприемачи од Македонија и по пет учеснички од Албанија и Косово.

Претприемништвото се практикува во редовниот наставен процес

Вечер Прес - 26.11.2015

Развивањето на претприемничкиот дух кај младите е повеќе од неопходно почнувајќи од образованиот систем и понатаму во контекст на доживотното учење. Претприемничкото образование зазема значајно место меѓу приоритетите на Владата на Република ...

"Брилијантни претприемачи" за поддршка на женското претприемништво

Вечер Прес - 26.11.2015

"Брилијантни претприемачи" е насловот на програмата за поддршка на развојот на женското претприемништво, чиј прв модул беше отворен вчера во Велес. Учествуваат десет жени-претприемачи од Македонија и по пет учеснички од Албанија и Косово.

Програма за поддршка на развојот на женското претприемништво

Пулс24 - 26.11.2015

„Брилијантни претприемачи“ е насловена програмата за поддршка на развојот на женското претприемништво, чиј прв модул беше отворен вчера во Велес. Учествуваат десет жени-претприемачи од Македонија и по пет учеснички од Албанија и Косово.

Програма за поддршка на развојот на женското претприемништво

Фактор - 26.11.2015

На 25 ноември 2015 година во Велес беше отворен првиот модул на програмата за поддршка на развојот на женското претприемништво во Македонија насловена„Брилијантни претприемачи“. Во програмата поддржана од Амбасадите на Холандија во Македонија, ...

Програма за поддршка на развојот на женското претприемништво

Lider - 26.11.2015

„Брилијантни претприемачи“ е насловена програмата за поддршка на развојот на женското претприемништво, чиј прв модул беше отворен вчера во Велес. Учествуваат десет жени-претприемачи од Македонија и по пет учеснички од Албанија и Косово.

Адеми: Претприемништвото се практикува во редовниот наставен процес

Lider - 26.11.2015

Развивањето на претприемничкиот дух кај младите е повеќе од неопходно почнувајќи од образованиот систем и понатаму во контекст на доживотното учење. Претприемничкото образование зазема значајно место меѓу приоритетите на Владата на Република ...

Регионална конференција за младинско претприемаштво во Западен Балкан

Lider - 26.11.2015

Во организација на Британскиот совет денеска во Скопје ќе се одржи регионална конференција за младинско претприемаштво во земјите од Западен Балкан. Претставници од Босна и Херцеговина, Косово, Македонија, Србија и Црна Гора на заедничка маса ќе ...

Адеми: Развивањето на претприемничкиот дух кај младите е повеќе од неопходно

Денар - 26.11.2015

Развивањето на претприемничкиот дух кај младите е повеќе од неопходно почнувајќи од образованиот систем и понатаму во контекст на доживотното учење, рече денес министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми, на регионалната конференција ...

Нова програма за поддршка на развојот на женското претприемништво

+инфо - 25.11.2015

Во Велес денеска беше отворен првиот модул на програмата за поддршка на развојот на женското претприемништво во Македонија насловена „Брилијантни претприемачи“. Во програмата поддржана од амбасадите на Холандија во Македонија, Албанија и Косово ќе ...