TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Скопје нема патоказ за Софија

Вест - 10.05.2006

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА БУГАРСКИОТ ГЛАВЕН ГРАД МУ ЗАБЕЛЕЖА НА КОСТОВСКИ Прво што во Скопје ми падна в очи е дека нема патоказ за Софија му забележа вчера софискиот градоначалник Бојко Борисов на градоначалникот на Скопје Трифун Костовски, но призна дека и во Софија нема знаци за Скопје.

Развој на економијата меѓу Скопје, Софија и Ниш

Утрински - 10.05.2006

Трилатерална градоначалничка средба во рамките на Евробалкан Градоначалниците разговарале за секојдневните проблеми на трите града, а биле разменети и искуства во работата на јавните претпријатија САЊА НАУМОВСКА Градоначалникот на Скопје, Трифун Костовски, вчера беше домаќин на градоначалниците на ...

Софија ќе ги поведе Скопје и Ниш кон Европа

Време - 10.05.2006

СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ Бугарија од јануари 2007 година ќе биде членка на Европската Унија, но јас ќе им помагам на моите колеги од Ниш и од Скопје за проектите за кои ќе им треба помош, рече софискиот градоначалник Бојко Борисов по вчерашната средба со градоначалниците на Ниш, Смиљко Костиќ и ...

Балканот да биде достојно место за живеење

Макфакс - 09.05.2006

Скопје Градоначалниците на Скопје, Софија и Ниш имаат заедничка цел а тоа е да го направат Балканот достојно место на живеење. Ова, како што јавува макфакс, го изјави скопскиот градоначалник Трифун Костовски на денешната средба во Скопје со неговите колеги од Ниш и Софија Смиљко Костиќ и Бојко ...

Средба на Еврорегионот Скопје-Ниш-Софија

Макфакс - 09.05.2006

Скопје Развојот на Еврорегионот Скопје – Ниш - Софија е тема на која првите луѓе на овие градови ќе разговараат денеска во кабинетот на скопскиот градоначалник Средбата на скопскиот градоначалник Трифун Костовски и неговите колеги од Ниш и Софија, Смиљко Костиќ и Бојко Борисов, ќе се одржи на ...